خبرگزاری کار ایران

جزییات برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی استان تهران اعلام شد:

فرش به حوزه صنایع‌دستی برمی‌گردد/ برگزاری دوره‌های تخصصی تربیت مدرس صنایع‌دستی و راه‌اندازی خانه قزاق

فرش به حوزه صنایع‌دستی برمی‌گردد/ برگزاری دوره‌های تخصصی تربیت مدرس صنایع‌دستی و راه‌اندازی خانه قزاق
کد خبر : ۱۶۳۵۰۳۵

معاون صنایع‌دستی استان تهران از تحرکات وزارت میراث‌فرهنگی برای بازگرداندن فرش به حوزه صنایع‌دستی خبر داد. او گفت: فرش از صنایع‌دستی جدا افتاده و به‌زودی به همین حوزه بازمی‌گردد.

معاون صنایع‌دستی استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا، به تشریح برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی و اقدامات صورت گرفته در راستای احیای صنایع‌دستی تهران پرداخت. او همچنین از اجرای طرح بازگشت فرش به حوزه صنایع‌دستی خبر داد.

«احسان دهقانی» با اعلام این مطلب که «صنایع‌دستی استان تهران سالهاست در روز جهانی صنایع‌دستی (۲۰ خردادماه) از داشتن نمایشگاه‌های تخصصی بی‌بهره است»، گفت: با توجه به اینکه ما در روز جهانی صنایع‌دستی از داشتن نمایشگاه‌های تخصصی بی‌بهره بودیم، امسال نمایشگاه تخصصی آثار فاخر را در هتل پارسیان آزادی، سالن زرین با متراژ حدود ۸۰۰ متر مربع راه‌اندازی کردیم که این نمایشگاه از ۱۷ تا ۲۰ خردادماه دایر است.

او گفت: همچنین برای نخستین بار دوره‌های تخصصی تربیت مدرس صنایع‌دستی در خانه کلارا آبکار برگزار شده است که هم‌اکنون حدود ۶۰ رشته و برای هر رشته حداقل ۵ مدرس تربیت شده‌اند.

به گفته دهقانی، این افراد با گذراندن دوره‌های آکادمیک استاندارد ۶۰ رشته صنایع‌دستی را به‌صورت حرفه‌ای آموزش خواهند داد و هم‌اکنون کارت مدرسین حوزه‌های صنایع‌دستی نیز صادر شده است.

معاون صنایع‌دستی استان تهران همچنین با تاکید براینکه فرصت‌ها و بسته‌های سرمایه‌گذاری همواره ناظر بر نیازهای گردشگری بوده است، ادامه داد: امسال اما با اقدامات خلاقانه‌ای که صورت گرفته است فرم‌های چند صفحه‌ای پروژه‌ها را به حوزه‌های صنایع‌دستی تبدیل کرده‌ایم. در این میان ۱۷ موردی که از ما مطالبه تسهیلات داشته‌اند با مذاکراتی که انجام شده موضوع آن‌ها به فرصت سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی تبدیل شده است.

دهقانی در بخش دیگر صحبت‌های خود به حضور انفرادی فعالان حوزه صنایع‌دستی در نمایشگاه بین‌المللی اشاره کرد و افزود: نگاه ما به فرصت‌های بین‌المللی این نیست که هنرمندان ما به‌صورت انفرادی و چمدانی در نمایشگاه کانتر بگیرند و شرکت کنند. نمایشگاه‌های شاخص بین‌المللی احصاء شده و از ۵۰ نمایشگاه بین المللی، سه نمایشگاه منتخب داریم.

او گفت: درحال‌حاضر فراخوان مجری به شرکت‌کنندگان صنایع‌دستی در این سه نمایشگاه داده‌ایم تا مجری پاویون تهران مشخص شود. این افراد می‌توانند با صرفه‌جویی در واحد مقیاس با یک ضمانت‌نامه بانکی، آثار را به صورت امانی برای فروش دریافت کنند و درصورت فروش آثار می‌توانند تسویه یورویی انجام دهند و اگر هم موفق به فروش آثار نشدند به صورت امانی آن‌ها را بازگردانند.

دهقانی معتقد است؛ این راهکار، ابتکار عمل جدیدی است تا صنایع‌دستی استان تهران، مستقل از وزارت میراث‌فرهنگی و پاویون‌های ملی و ایرانی یک پاویون اختصاصی بین‌المللی مثل مزون آبژه پاریس و میلان دیزاین اسپانیا و یک نمایشگاه دیگر داشته باشد.

معاون صنایع‌دستی استان تهران همچنین به همکاری صنایع‌دستی استان تهران با بنیاد نخبگان اشاره کرد و افزود: سازمان فنی و حرفه‌ای، المپیاد مهارت دارد و برگزیدگان آن جزو نخبه‌ها قرار می‌گیرند. بر این اساس تلاش داریم در استان تهران به‌صورت پایلوت، برای ۵ رشته در استان تهران که شامل خراطی، زیور، … می‌شود المپیاد صنایع‌دستی برگزار کنیم تا برای این ۵ رشته گواهی بنیاد نخبگان صادر شود.

او افزود: با توجه به اقتصاد خانواده‌ها، خرید مردم به سمت کالاهای ضروری پیش رفته است، مواد اولیه مثل مس و نقره بسیار گران شده است و قدرت خرید مردم پایین آمده. بنابراین با بازنشر و بازامضاء بخشنامه دولت که کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف هستند هدایای سازمانی را از حوزه صنایع‌دستی انتخاب کنند، ما نیز این موضوع را قوت بخشیده‌ایم.

او همچنین در پاسخ به اینکه بسیاری از فروشندگان و مغازه‌داران خیابان ویلا از وضعیت نابسامان در حوزه فروش گله‌مند هستند، برنامه حمایتی اداره میراث‌فرهنگی استان تهران از مراکز فروش اصلی صنایع‌دستی در استان تهران چیست، افزود: فروشندگان و مغازه‌داران خیابان ویلا در صف فروشندگان و واسطه‌گران قرار می‌گیرند و درحال‌حاضر اولویت و نگاه حمایتی ما بر تولیدکنندگان این حوزه متمرکز است. با این حال، در تلاش هستیم در کنار جمعه بازار کوشک باغ هنر، یک پنجشنبه‌بازار هم اضافه و به تولیدات و کالاهای صنایع‌دستی اختصاص دهیم.

به گفته دهقانی؛ مدیرعامل سازمان نوسازی اراضی عباس‌آباد قول جدی و مساعد در این زمینه داده‌اند که در دو ماه آینده با راه‌اندازی پنجشنبه‌بازار بتوانیم فضای عرضه و تقاضای مناسبی را برای هنرمندان صنایع‌دستی ایجاد کنیم.

او گفت: یکی از اقدامات دیگری که قرار است انجام گیرد، راه‌اندازی خانه قزاق برای گردهمایی منتقدان و فعالان صنایع‌دستی و نخبگان صنایع‌دستی در خانه صنایع‌دستی است. در نظر داریم خانه قزاق در میدان حسن‌آباد که برند و ماهیت پیشین این خانه صنایع‌دستی بوده برای این منظور به کار رود و با واگذاری به یک انجمن حوزه صنایع‌دستی این فضای گفتگو برای فعالان این حوزه فراهم شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز