در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
تغییر تجارت تهران و دهلی در صورت توافق با امریکا / ایران مصرفکننده داروهای هندی

نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند گفت: به یقین هند یکی از کشورهایی است که در صورت نتیجهبخش بودن مذاکرات ایران و امریکا رابطه تجاری آن با ایران متحول میشود.
مهدی رنگ رونا، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از تاثیر مذاکرات ایران و امریکا بر تجارت دو کشور گفت و توضیح داد: پیشبینی ما این است که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و امریکا روند افزایشی تجارت ایران و هندوستان که از سال گذشته آغاز شده تقویت شود. حضور هندیها در اکسپوی ۲۰۲۵ تهران پررنگتر از اکسپوی ۲۰۲۴ بود و حدود ۱۶۰ تاجر هندی برای شرکت در ایران رویداد به تهران سفر کردند.
وی ادامه داد: جدا از موضوع مذاکرات از سال گذشته تاکنون رفت و آمدهای هیاتهای ایران و هندی به دو کشور افزایش پیدا کرده و این امر به گشایش در روابط تجاری طرفین انجامیده است. بنابراین با اطمینان میتوان گفت هند یکی از کشورهایی است که در صورت نتیجهبخش بودن مذاکرات ایران و امریکا رابطه تجاری آن با ایران متحول میشود، هند از مشتریان سنتی نفت ایران بوده و اکنون تحریمهای امریکا اصلیترین مانع رشد تجارت ایران و این کشور است.
وی افزود: سیستم سیاسی هند کاملا محافظهکار است و هندیها تعاملات نزدیکی با اروپا و امریکا دارند بنابراین ارتباط با ایران برای آنها یک ریسک محسوب میشود مگر اینکه شرایط تغییر کند.
رنگ رونا تصریح کرد: در حال حاضر تجارت ایران و هند تنها محدود به دو گروه مواد غذایی و دارو میشود که مشمول تحریمها نیستند و ایرانیها مصرفکننده داروهای هندی هستند.
وی خاطرنشان کرد: صنایع غذایی و محصولات کشاورزی به صورت سنتی میان ایران و هند مبادله میشده است با این حال هند از بازار خوبی برای عرضه محصولات پتروشیمی ایران، پلیمرها، مقاطع فولادی و سایر محصولات فلزی برخوردار است. هند دومین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان پس از چین است و از اینکه مواد اولیه تولید محصولات فولادی را از ایران بخرد استقبال میکند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند خاطرنشان کرد: احداث یک کریدور از بندر چابهار برای مبادله کالا میان ایران و هند یکی از پتانسیلهایی است که میتواند در صورت رفع تحریمها بالفعل شود و به کاهش زمان و هزینه تجارت دو کشور بینجامد. همچنین در صورت کاهش فشار تحریمها برقراری تجارت ترجیحی میان ایران و هند مقدور و میسر خواهد بود و این با توجه به نزدیکی جغرافیایی و جمعیت بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری هند میتواند برای ایران امتیاز تجاری برجستهای محسوب شود.
وی بیان کرد: هند عضو کشورهای گروه ۲۰ است و در کنوانسیونهای بینالمللی عضویت دارد و تبادل تجاری با این کشور به عنوان یکی از اقتصادهای در حال رشد جهان دستاوردهای چشمگیری برای ایران خواهد داشت و شرکتهای هندی در صورتی که مطمئن شوند محدودیتهای تحریمی در ارتباط با ایران وجود ندارد از سرمایهگذاری مشترک در زمینههای یادشده استقبال میکنند.