در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
اعتراض به یک بند شیوهنامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی/ انجمنهای صنفی را خط زدند!

کانون عالی انجمنهای ساختمانی کشور نسبت به یکی از مفاد شیوهنامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی معترض است و در نامهای به مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، خواستار تغییر آن شده است. نامهای که البته فعلا بیپاسخ مانده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چندی پیش رئیس سازمان تامین اجتماعی از تصویب شیوهنامه بیمه کارگران ساختمانی خبر داد. مصطفی سالاری گفت: متن پیشنویس شیوهنامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی را که پس از چند جلسه کارشناسی و سه جلسه جمعبندی، نهایی شده است را مصوب و به سمت اجرایی شدن این شیوهنامه حرکت خواهیم کرد.
او هدف از تدوین این شیوهنامه را تهیه سازکار بیمه کارگران ساختمانی در محدوده قوانین فعلی کشور با مشارکت نمایندگان کارگری و کارفرمایی دانست و گفت: در این شیوهنامه، ضمن بازنگری و اصلاح برخی سازکارها در حوزه بیمه کارگران ساختمانی، منابع بایستی برای پوشش بیمهای شاغلان این بخش به بهترین نحو استفاده شود.
کانون عالی انجمنهای ساختمانی کشور اما نسبت به یکی از مفاد این شیوهنامه معترض است و در نامهای به مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، خواستار تغییر آن شده است. نامهای که البته فعلا بیپاسخ مانده و صدای اعتراض نمایندگان کارگری را درآورده است.
در رابطه با جزئیات مسئله، کاظم احمدیان، بازرس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان تهران و نماینده کارگروه شیوهنامه بیمه کارگران ساختمانی، به «ایلنا» میگوید: این شیوه نامه توسط سازمان تأمین اجتماعی با حضور نمایندگان شرکای اجتماعی تدوین شد. در این جلسات، سازمان نظام مهندسی ساختمان، کارفرمایان، نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونتهای مختلف سازمان تأمین اجتماعی و همچنین کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران مشارکت کردند.
احمدیان ادامه داد: این جلسات به منظور تصویب شیوهنامهای مشارکتی برای بیمه و احراز هویت شغلی کارگران ساختمانی برگزار شد. آقای سالاری تاکید کردند که روشهای گذشته به صورت تکبعدی و بدون موفقیت بوده و هدف اکنون حرکت به سمت مشارکت همه جانبه است تا بتوانیم بهتر و جامعتر کارگران ساختمانی را تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهیم.
این فعال کارگری گفت: بندهای طرح اولیه شیوهنامه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به بند ۹ که مربوط به نحوه احراز هویت شغلی و بیمه کارگران ساختمانی بود، رسیدیم. مقرر شد الزاماتِ این بند با حضور مستقیم انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی و مشارکت آنها انجام شود. ما معتقدیم همانگونه که اتحادیه نانوایان در نظارت بر فعالیتهای صنفی و صدور مجوزهای مربوطه دخیل است، انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی نیز باید در این فرآیند مشارکت فعال داشته باشند.
احمدیان گفت: در ابتدا و در بند ۹ نیز این اعتبار برای ما نیز در نظر گرفته شده بود اما متأسفانه پس از چاپ نهایی شیوهنامه، اسامی انجمنهای صنفی کارگران حذف شد و بدون اطلاع و هماهنگی ما، بندهای مربوط به مشارکت انجمنها به طور یکجانبه تغییر کرد. ما این شیوهنامه را امضا کردیم بدون آنکه متوجه باشیم این مورد در بند ۹ تغییر کرده است. در واقع اصلا فکرش را هم نمیکردیم که متن تغییر کند!
وی بیان کرد: علیرغم اعتراضهای مکرر و جلسات پیگیری، اصلاحات انجام شده برخلاف توافقات اولیه بود و در نسخه نهایی، همکاری انجمنها کمرنگ شد. ما اعتراض کردیم و آنها بند ۹ را تغییر دادند و قرار بود اصلاحیه ماده ۹ به ادارات کل تابع استانها و شعب اعلام شود.
وی افزود: پس از گذشت حدود دو ماه، ابلاغیه رسمی این شیوهنامه به ادارات کل تابع استانها صورت نگرفته و پاسخگویی مناسبی نیز دریافت نشده است. این موضوع ما را ناچار به ارسال نامهی رسمی جهت پیگیری به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کرده که حتی این نامه هم تاکنون پاسخ داده نشده است. ما این رفتار را به چیزی جز بداخلاقی و بدعهدی تعبیر نمیکنیم.
احمدیان گفت: با توجه به اهمیت حضور انجمنهای صنفی در فرآیند بازرسی و بیمه کارگران ساختمانی، حذف نقش آنها نه تنها خلاف روح مشارکت و عدالت است، بلکه منجر به نارضایتی و بیاعتمادی جامعه کارگری خواهد شد.
وی تاکید کرد: کارشناسان سازمان تأمین اجتماعی و کارگزاریها از تخصص و شناخت کافی نسبت به شرایط کارگران ساختمانی برخوردار نیستند و حضور نمایندگان صنفی جهت حفظ حقوق کارگران امری ضروری است.
این فعال کارگری گفت: انتظار میرود با توجه به توافقات اولیه و اهمیت موضوع، هر چه سریعتر اقدامات لازم برای اجرای شیوهنامه با مشارکت کامل انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی صورت پذیرد و مانع از سوء تفاهمها و تغییرات غیرمجاز شود.