در نشست تشکلهای کارگری آذربایجان شرقی مطرح شد؛
روز تامین اجتماعی، فرصتی برای بیان مشکلات/ دولت بدهی خود را بپردازد/ بانک رفاه به جایگاه واقعیاش بازگردد

حاضران در نشست روسای تشکلهای کارگری و بازنشستگی استان آذربایجان شرقی بر اهمیت برگزاری مراسم روز ۲۵ تیر به مناسبت هفته تامین اجتماعی برای بیان خواستههای صنفی کارگران و بازنشستگان تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روسای تشکلهای کارگری و بازنشستگی استان آذربایجان شرقی در جلسهای به تشریح برنامههای خود در هفته تامین اجتماعی سال ۱۴۰۴ پرداختند و تاکید کردند که در مراسم ویژه ۲۵ تیر، مطالبات اساسی کارگران و بازنشستگان را مطرح میکنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی در این جلسه با اشاره به مطالبات تاریخی جامعه کارگری گفت: ۲۵ تیرماه، روز دادخواهی کارگران و بازنشستگان بوده و روزی است که همه با صدای بلند فریاد میزنیم تأمین اجتماعی مال کارگران است، نه ملک دولت! و روزی است که میگوییم: بانک رفاه کارگران، سرمایه کارگران است، نه صندلی برای تقسیم سیاسی و رفاقتی! و در این روز مطالبات به حق کارگران و بازنشستگان عزیز را با صدای بلند مطرح خواهیم کرد.
کریم صادق زاده تبریزی با اشاره به اینکه امروز دولتها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و چندین میلیارد هم کارفرمایان به تامین اجتماعی بدهکار هسنند و این بدهی، بدهی به نان شب میلیونها خانواده است، بیان داشت: بدهی به درمان کارگر و بازنشستهای است که در صف دارو ماندهاند و همچنین بدهی به نسلی است که سالها کار کرد، حق بیمه داده، اما امروز برای یک بازنشستگی آبرومند مستأصل مانده است.
وی، اضافه کرد: اما درد ما فقط این نیست، درد ما آنجاست که حتی ابزار دفاع از حقوقمان، یعنی بانک رفاه، از دستانمان ربوده شده است! در بند ۶ ماده ۲ قانون نحوه اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، صراحتاً آمده است: مالکیت نهایی بانک رفاه متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است و سازمان تأمین اجتماعی نیز متعلق به کارگران، بیمهشدگان و بازنشستگان است اما چرا امروز در مدیریت بانک رفاه، هیچ ردپایی از صاحبان واقعی آن، یعنی کارگران نمیبینیم؟ چرا باید این بانک، جولانگاه انتصابات سیاسی و غیرفنی شود، آن هم در شرایطی که منابعش باید برای وامدهی به بازنشستگان، حمایت از بیمهشدگان، و توسعه خدمات اجتماعی صرف شود؟
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی، در ادامه با اشاره به اینکه ما اعلام میکنیم، بانک رفاه باید به آغوش سازمان تأمین اجتماعی بازگردد، اظهارداشت: مدیریت آن باید در اختیار نمایندگان واقعی کارگران باشد، نه در اتاقهای بستهی غیرشفاف سیاسی و هرگونه مقاومت در برابر اجرای بند ۶ ماده ۲ قانون اصل ۴۴، قانونگریزی و خیانت به حقوق کارگران است.
وی با بیان اینکه اجرای دقیق و کامل قانون و تسویه فوری بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی و بازگرداندن مالکیت بانک رفاه به کارگران و جلوگیری از تضعیف جایگاه این نهاد مردمی، مطالبه واقعی ما است خاطرنشان کرد: امروز جامعه کارگری نه فقط ناظر، بلکه مطالبهگر آگاه است، ما سکوت نمیکنیم، ما عقب نمیرویم، ما ایستادهایم!
تشکلهای کارگری و بازنشستگی باید با صدای محکم پیگیر مطالبات باشند
در ادامه جلسه، یداله جعفری (رئیس جامعه اسلامی کارگران آذربایجان شرقی) گفت: ما تشکلهای کارگری و بازنشستگی باید برای احقاق حق خودمان با صدای محکم مطالبهگری کنیم.
او در خصوص مراسم بزرگداشت روز تامین اجتماعی گفت: ما همه در یک قطار و در یک واگن برای رسیدن به یک مسیر مشترک نشستهایم و مسیرمان مشخص است و باید با همدلی و وحدت و همفکری، این مسیر را طی کنیم و سالم به مقصدمان برسیم.
وی افزود: ماده ۲۹ قانون اساسی، وظایف دولت و تامین اجتماعی را کاملا مشخص کرده است و علیرغم بدهیهای دولت نسبت به تامین اجتماعی، دولت باید نسبت به تامین نیازهای بازنشستگان و کارگران در هر حال کمک نماید که متاسفانه دولت عملا هیچ توجهی ندارد.
رئیس جامعه اسلامی کارگران آذربایجان شرقی، تصریح کرد: مطالبات به حق جامعه بزرگ کارگری و بازنشستگی را باید از کانال همه دستگاههای مرتبط به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری جدی نماییم تا بتوانیم صدای کارگران و بازنشستگان عزیز را به گوش مسئولان برسانیم.
جعفری در پایان با پیشنهاد تشکیل کمیسیون تشکلهای کارگری و بازنشستگی جهت پیگیری مطالبات و خواستههای کارگری و بازنشستگی، اظهارداشت: برای پیگیری جدی و به صورت کاملا عملیاتی، بنده پیشنهاد تشکیل کمیسیون تشکلهای کارگری و بازنشستگی را ارائه میدهم که بتوانیم مسائل و مشکلات خودمان را به صورت جدی از این کانال پیگیری و مطالبه کنیم.
دولت بزرگترین بدهکار به سازمان تامین اجتماعی است
جعفر جاوید (رئیس مجمع نمایندگان کارگران آذربایجان شرقی) نیز در این جلسه گفت: تشکلهای کارگری و بازنشستگی باید یک صدا در ۲۵ تیرماه برای دفاع از حق و حقوق خود با فریاد بلند مطالبات خود را به گوش همگان برسانند.
وی با تبریک هفته تامین اجتماعی به همه بیمه شدگان، بازنشستگان و کارفرمایان گفت: تامین اجتماعی دلگرم کننده کارگران است و حق تامین آینده را برعهده دارد که نزدیک ۴۲ میلیون نفر تحت پوشش تامین اجتماعی بوده و این سازمان یک نهاد عمومی و غیردولتی است که با بهره برداری از منابع مالی ناشی از حق بیمههای پرداخت شده از طرف بیمه شدگان اداره میگردد.
وی، افزود: سازمان تامین اجتماعی با هدف تامین امنیت اقتصادی و اجتماعی افراد در برابر خطرات و مشکلات مختلف همچون بیکاری و از کارافتادگی و بازنشستگی تاسیس شده است ولی متاسفانه میبینیم با کوچکترین موردی بیمه بیکاری قطع میشود!
رئیس مجمع نمایندگان کارگران آذربایجان شرقی با اشاره به بدهیهای کلان دولت به سازمان تامین اجتماعی، تصریح کرد: چون مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و هیئت امنا از طرف دولت تعیین میگردد در نتیجه دیواری کوتاهتر از دیوار کارگران و بازنشتگان پیدا نمیشود و چه بلاها که بر سر مشاغل سخت و زیانآور میآورند! بنابراین تشکلهای کارگری و بازنشستگی باید یک صدا در ۲۵ تیرماه از حق و حقوق خودشان با صدای بلند دفاع نموده و فریاد خود را به گوش همگان برسانند.
متاسفانه در کل کشور شاهد یک ناهماهنگی بین تشکلهای کارگری و بازنشستگی هستیم
در ادامه، محسن تبریزی (مشاور کانون انجمنهای صنفی کارگری آذربایجان شرقی) در جمع حاضران با تأکید بر اینکه متاسفانه در کل کشور شاهد یک ناهماهنگی بین تشکلهای کارگری و بازنشستگی هستیم اظهار داشت: این امر موجب شده تا کارگران وبازنشستگان نتوانند در رسیدن به خواستهها و مطالبات به حق خود موفق عمل کنند.
وی، افزود: در نتیجه این ناهماهنگی و عدم وحدت لازم، شاهد واگذاری بانک رفاه کارگران که متعلق به بیمه شدگان محترم تامین اجتماعی و بازنشستگان عزیز است، هستیم.
وی با تأکید بر اینکه حق گرفتنی است و باید با همدلی و وحدت و هماهنگی و یکدلی، حق خودمان را بگیریم و مانع واگذاری بانک رفاه بشویم و این امر شدنی است؛ گفت: روز ۲۵ تیرماه فرصتی است تا با همراهی تشکلهای کارگری و بازنشستگی صدای خود را به گوش مسئولان به ویژه مجلس و دولت برسانیم که بانک رفاه جزو اموال و داراییهای کارگران و بازنشستگان بوده و باید به صاحبان اصلیاش برسد.
روز تأمین اجتماعی، فقط یک مناسبت تقویمی نیست
لیلا ایران زاده (معاون امور اعضا و آموزش خانه کارگر آذربایجان شرقی) در ادامه این جلسه با بیان اینکه روز تأمین اجتماعی، فقط یک مناسبت تقویمی نیست تأکید کرد: روز تامین اجتماعی نمادِ دغدغههای کارگران، بازنشستگان و بیمهشدگان، نمادِ امنیت شغلی، درمان، بازنشستگی و کرامت انسانی است
او اظهار داشت: بر همین اساس، ما در خانه کارگر تصمیم داریم ضمن گرامیداشت این روز، مطالبات برحق جامعه کارگری را نیز با صدایی رسا مطرح کنیم.
وی در خاتمه، از نمایندگان شریف و دغدغهمند تشکلها، دعوت کرد تا با همراهی، حضور، بسیج نیرو و مشارکت فعال در تدارک این برنامه، گامی مؤثر در دفاع از حق بیمه و امنیت اجتماعی کارگران برداشته شود.
امروز بیش از همه، نیازمند وحدت و همدلی بین تشکلهای کارگری و بازنشستگی هستیم
همچنین سید سعید فتاحی (مشاور عالی کانون عالی انجمنهای صنفی کشور) تأکید کرد: برای پیگیری و تحقق مطالبات و خواستههای به حق کارگران و بازنشستگان، نیازمند یک وحدت و همدلی بین تشکلهای کارگری و بازنشستگی هستیم
او گفت: ۲۵ تیر ماه به عنوان روز تامین اجتماعی یک فرصت خوب برای بیان همه مسائل و مشکلات جامعه کارگری و بازنشستگی است و باید در این روز همصدا با همدیگر خواستههای به حق خودمان را بخواهیم
وی با بیان اینکه هر چند که دولت و متولیان امر عملا اراده کمی برای تحقق خواستههای کارگران و بازنشستگان عزیز دارند و با بهانههای مختلف سعی در شانه خالی کردن از وظایف خود نسبت به کارگران و بازنشستگان دارند؛ افزود: اما ما باید به وظیفه خود عمل کنیم
وی با اشاره به اینکه ناهماهنگی بین تشکلهای کارگری و بازنشستگی، عملا عاملی برای عدم موفقیت در پیگیریهای صورت گرفته شده است و دولت نیز از این ناهماهنگی کمال استفاده را کرده است، افزود: در بحث انتقال دبیرخانه سخت و زیانآور، در همان ابتدا هشدارهای لازم نسبت به این امر داده شد ولی بسیاری از دوستان به این امر توجه نکرده و بعد از اینکه کار از کار گذشت و به مرحله عملیاتی رسید، داد و فریاد همه بلند شد که هیچ تاثیری در آن نگذاشت.
تنها ۳۰ درصد از زنان کارگر، از بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند
در ادامه سمیرا پور کریم (رئیس اتحادیه سراسری زنان کارگر آذربایجان شرقی) با انتقاد از وضعیت بیمه تامین اجتماعی کارگران شاغل گفت: تنها ۳۰ درصد از زنان کارگر، از بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند
او با تشریح برخی مشکلات زنان کارگر اظهار داشت: بیمه زنان کارگر به عنوان یکی از خواستههای اتحادیه است که باید کارفرمایان عزیز نسبت به این امر مهم توجه نمایند.
وی افزود: متاسفانه بیمه زنان کارگر از سوی کارفرمایان اصلا رعایت نمیشود و بسیاری از زنان شاغل فاقد بیمه تامین اجتماعی بوده و این مورد در کارگاههای کوچک و مشاغل خانگی بیشتر مشهود است.
رئیس اتحادیه سراسری زنان کارگر آذربایجان شرقی، در خاتمه با بیان اینکه تامین اجتماعی به عنوان چتر حمایتی کارگران و بازنشستگان بوده است گفت: ما انتظار داریم تامین اجتماعی پای کار بوده و در خصوص بیمه زنان کارگر گامهای اساسی بردارد و ما هم آماده همکاریهای لازم در این خصوص هستیم.
حذف برخی از صنوف از تامین اجتماعی واقعا ظلمی بزرگ در حق آنها است
در پایان این جلسه غلامحسین حسین زاده (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و بازنشستگی آذربایجان شرقی) با بیان اینکه تامین اجتماعی، باید همه ملت ایران را دربرگیرد گفت: تامین اجتماعی، تامین اجتماعی ایران است و همه ایرانیان حق برخورداری از خدمات بیمه تامین اجتماعی را دارند و حذف برخی از صنوف واقعا ظلمی بزرگ در حق آنها است
اوبا تشریح ماهیت و اهداف تاسیس سازمان تامین اجتماعی، تأکید کرد: باید در ۲۵ تیرماه مطالبات خود را با صدای بلند از مسئولان تامین اجتماعی بخواهیم.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و بازنشستگی آذربایجان شرقی در خاتمه گفت: امیدوارم مسئولان با درک شرایط و توجه به خواستههای تشکلهای کارگری و بازنشستگی، موجبات رضایت کارگران و بازنشستگان عزیز را فراهم سازند.