نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر کشور خطاب به رئیس جمهور:
کارگران مانند دهه اول انقلاب به دولت یاری میرسانند؛ به شرط آنکه دولتمردان بخواهند

فاطمه وحدت اظهار کرد: وضعیت فعلی معیشتی فرودستان و کارگران جامعه مقصرانی دارد. ما نیز به دنبال یافتن مقصر نیستیم بلکه مسئله حل مشکل و معضل و کمک به این روند است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بهبود زندگی و معیشت کارگران محدود به مردان بهعنوان سرپرستان بیشتر خانوارهای ایرانی نیست و با رشد و توسعه جامعه ایران، زنان نیز دوش به دوش مردان در عرصه کار و تولید نقش محوری ایفا کردند. در این راستا، مطالبات فعالان کارگر زن در جامعه هم شامل خود زنان و هم شامل معیشت و زندگی همه آحاد جامعه بوده است.
در این راستا، فاطمه وحدت (نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر کشور) با تبریک روز کارگر اظهار کرد: زنان جزئی از مقتدرترین نیروی کار کشور هستند. این موضوع اعتراف کارفرمایان است که دست کم در ایران تمایل به استخدام بیشتر زنان است زیرا زنان تعهد بیشتری به ارائه کار مفید دارند. البته ما به دنبال فرق گذاشتن میان مردان و زنان نیستیم، بلکه این حاکی از اراده زنان جامعه ایرانی به توسعه و پیشرفت بخاطر امیدشان به آینده است. هرچند مردان جامعه کارگری نیز همه برادران ما هستند.
وی افزود: جایگاه دینی و ارزشی کارگر در اسلام باتوجه به روایت بوسیده شدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بهعنوان بزرگترین شخصیت اسلامی مشخص است. به این معنا باید قدر کارگر بسیار بیش از اکنون در جامعه دانسته شود. اگر کارگران از مسئولان دور شوند، همه چیزشان از دست خواهد رفت. این جامعه بزرگ که شامل بیش از نیمی از انسانها میشود، ۱۵ میلیون کارگر بیمه شده در کشور وجود دارد که درحال کار هستند. این جمعیت حداقل شامل ۴۵ میلیون نفر (با خانوادههایشان) است. اگر به اهمیت این بخش از جامعه توسط مسئولین دقت بیشتری شود، موفقیتهای بیشتری نیز نصیبشان خواهد شد.
وحدت تصریح کرد: مسئولین ما رشد و توسعه میخواهند؟ وحدت ملی و افزایش سرمایه اجتماعی را میخواهند؟ فائق آمدن بر فشارهای دشمنان و بیاثر کردن تحریمها را میخواهند؟ همه این خواستهها و اهداف مسئولین یک ابزار دارد و آن حمایت و تقویت جایگاه و معیشت جامعه کارگری است. تنها به دست این بخش از جامعه است که این شعارها محقق میشود. این کارگران هستند که باید کار کنند و با حداقل انتظار و با بیشترین تلاش تحریم را بیاثر کنند. این کارگران هستند که اکثریت تحت فشار درون جامعه را تشکیل میدهند و حال خوبشان برای دولت سرمایه اجتماعی و حمایت خواهد شد.
این فعال کارگری خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای پزشکیان! بنده بهعنوان فردی در تشکیلات کارگری در این جامعه از شما میخواهم که عطوفت و رحم بیشتری در قبال کارگران داشته باشید و نیمی از جامعه از شما انتظار دارند. وظیفه شما به عنوان رئیس جمهور در قبال کارگران بیش از بنده بهعنوان یک فعال منفرد است. اما ما فعالان کارگری و اعضای تشکلات همه حاضریم کمک کنیم تا به ایشان کمک کنیم. زیرا این کشور یعنی ایران وطن ماست و ما با غم ایران و مردمش غم میخوریم و با شادیاش شاد میشویم. کارگران ما و خود ما فعالان کارگری با وقوع حادثه بندر شهید رجایی غم و عزای شدیدی را تجربه کردند و این احساس در زمان موفقیت این کشور هم وجود دارد.
نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر بیان کرد: ما کارگران چیزی جز حق خود را نمیخواهیم و هرگز بیش از قانون طلب نکردیم. ما به دنبال پست و مقام نیز نبوده و نیستیم. کسانی که کار و تلاش برای دریافت رزق خود میکنند و خدا فرموده در صورت مرگ در این هنگام شهید و شهیده محسوب میشوند، باید بدانیم که با چه بخش محترم و والامقامی از جامعه مواجهیم. ما معتقدیم اصلا مسئولین راهکار بدهند و ما در راستای این راهکارها کمک کنیم. ما به دنبال تضعیف جایگاه دولت در کشور نیستیم.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی معیشتی فرودستان و کارگران جامعه مقصرانی دارد. این مقصران قطعا وزیر کار و دولت فعلی با یک سال سابقه نیست و سابقه بسیار بیشتری دارد؛ ما نیز به دنبال یافتن مقصر نیستیم بلکه مسئله حل مشکل و معضل و کمک به این روند است.
وحدت با ارائه گزارشی در هفته کارگر که در روز سه شنبه نهم اردیبهشت، روز زنان کارگر را در هفته کارگر گرامی داشتند، اظهار کرد: ما در روز نهم اردیبهشت مصادف با روز مبارک تولد حضرت معصومه (سلام الله علیها) روز زنان کارگر را گرامی داشتیم. امسال ۶۲۵ نفر از زنان کارگر ما در سالن ۱۷ شهریور وزارت کار جمع کردیم. در این اجتماع بزرگ از چندین شرکت بزرگ کشور زنانی حضور یافته و کارگران نمونه نیز انتخاب شدند. ریاست محترم اتحادیه زنان کارگر ما که در این فضا از وارستگی برخوردار هستند، پشت ما زنان کارگر بوده و در این مراسم نیز حضور داشتند. در این مراسم سخنگوی دولت آقای پزشکیان بهعنوان یک شخصیت زن سیاسی و چندین زن نماینده مجلس و فعال دیگر نیز حضور داشتند.
این فعال کارگری تصریح کرد: این تلاش بیوقفه که اتحادیه زنان کارگر در حمایت از دولت فعلی انجام داده، قطعاً با انتظاراتی همراه است که همه مردمی که به شما رای دادند، همان انتظارات را دارند. توقع ما شخصی نیست و بحث در نظر گرفتن و ویژهتر دیدن جامعه کارگری است. جامعهای که مسکن ندارد و مزدش کفاف زندگی و درمان و آموزش وی را نمیدهد. امروزه اگر به سراغ داروخانههای کشور برویم، با پدیده زشتی مواجه هستیم که زیبنده کشور نیست؛ ما مشاهده میکنیم که از هر ۴ داروخانه، سه مجموعه داروی آزاد میفروشند. این وضعیت باید توسط آقای پزشکیان که خود وزیر بهداشت بوده و فردی فعال در حوزه عدالت در سلامت بودند، حل شود. ما نباید صندلیها را برای افرادی که ناکارآمد هستند، خالی کنیم. بلکه جایگاههای مهم با حقوق بالا متعلق به افرادی باید باشد که در راستای حل این مشکلات قدم بر میدارند.
نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر اظهار کرد: جامعه کارگری ایران مهلت زیادی به مسئولان داده است و دیگر فرصت آزمون و خطا نیست. انتظار مردم نیز از مدیران کشور بالاست چون این جامعه کارگری و این مردم و این بازنشستگان روزگار مدیریت دوران جنگ تحمیلی را دیدند. این مردم دیدند که علیرغم جنگ ویرانگری که کل دنیا متحد دشمن ما یعنی رژیم بعث بود و بسیاری از بهترین جوانانمان را از دست دادیم و تحت شدیدترین فشارهای اقتصادی و تحریمی بودیم، نه تورم جهش کرد و نه کسی بخاطر پوشش گسترده توزیع کالابرگ گرسنه ماند و نه فاصله طبقاتی و تبعیض حس میشد.
وی تاکید کرد: فکر این مردم و این طبقه کارگر و بازنشسته ایرانی باز است. کافی است آقای پزشکیان راه نشان دهد و در این راستا طلب حمایت کند و مسیر را تعیین کند، آن وقت خواهد دید که مردم از ایشان حمایت کرده و به ایشان کمک جدی میکنند. این به شرط آن است که خود دولتمردان به نفع مردم حرف بزنند و کار کنند. برای مردم مهم نیست که فلان مسئول چقدر فیش حقوقی دریافت میکند، بلکه مسئله این است که آیا به همان میزان برای مردم خدمت ارائه میکند؟
وحدت تشریح کرد: ما سخنان آقای پزشکیان را رصد میکنیم و میبینیم که ایشان با تمام وجود آمده تا برای کشور کار کند. روحیه ایشان همانند آقای محجوب دبیرکل خانه کارگر است. انتظار داریم که ایشان درک کنند که با حقوق و مزد و مستمری ۱۰ میلیون تومانی در شرایط فعلی نمیتوان زنده ماند. ما از ایشان انتظار داریم که نظارت بر بازار، نظارت بر واحدهای تولیدی و نظارت بر همه چیز را در راس اهداف خود قرار دهند. اگر نیرو کم دارند که ما میدانیم کمبود دارند، مانند دهه اول انقلاب تشکلات کارگری و کارگران در اقدامی جهادی میتوانند در همه فرآیند بازرسیها و نظارتها، چشم بینای دولت باشند؛ همه این کمکها و همکاریها به شرطی است که خود دولت بخواهد تا جامعه کارگری به کمک او بشتابد و دست یاری به سوی ما دراز کند.
این فعال کارگری در پایان اسناد و گزارشات برگزاری نشست روز زنان کارگر که با حضور وزیر کار برگزار شد را ارائه کرد: