رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
نمیتوان برنامههایی که مدتها تعطیل بوده ظرف دو ماه اجرایی کرد

طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با سرعت کافی انجام نشده و از ۳۰۰ میلیارد تومانی که برای این طرح در نظر گرفته شده تنها ۳۰ میلیارد آن تخصیص داده شده است.
ایلنا: رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت در شرایط خوبی کشور را تحویل نگرفته است و با کمبود اعتبار به ویژه اعتبار عمرانی مواجه است. قطعا نمیتوان برنامههایی که مدتها تعطیل بوده ظرف دو ماه اجرایی کرد.
به گزارش ایلنا، " معصومه ابتکار " در ادامه برنامههای خود در سفر به اراک، در نشستی که با حضور اصحاب رسانه و فعالان محیط زیستی برگزار شد، اظهار داشت: حضور امروز من در اراک به دعوت مردم اراک و به جهت پاسخگویی به تجمعاتی است که هر شنبه در مرکز شهر برای اعتراض به آلودگی هوای اراک برگزار شده است.
وی با بیان اینکه بنده در هفته دوم این تجمعات، گزارش آن را به ریاست جمهوری انتقال دادم، افزود: رییس جمهور تاکید داشت که باید هر چه سریعتر به این موضوع مهم رسیدگی شود چراکه مطالبه بر حق مردم است و قطعا رسیدگی خواهد شد چراکه موضوع محیط زیست از اولویتهای دولت تدبیر و امید است.
ابتکار با تشکر از مردم اراک که در نهایت آرامش اعتراض خود را به گوش مردم رساندند در خصوص برنامههای انجام شده امروز گفت: برنامه و طرحها مرور شد و برنامههایی که باید به سرعت انجام شود مشخص شد و تصمیمات خوبی اتخاد شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص دیدار از مرکز کنترل کیفیت و پایش هوای شهر اراک عنوان کرد: این مرکز آماده است و به غیر از تجهیزات اصلی، امکانات اولیه آن تهیه شده و مقرر شد که به سرعت اعتبارات لازم برای تکمیل آن اختصاص یابد و همچنین موضوع کورههای آجرپزی نیز با اولویت بالا پیگیری خواهد شد و گاز مورد نیازها آنها تامین میشود؛ در خصوص ایرالکو نیز اقدامات لازم به سرعت انجام خواهد شد.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: مباحثدیگری که مطرح شد بحثآلایندهها و جابه جایی آند سازی بود که براساس زمانبدی قابل قبول اتفاق خواهد افتاد و تمام تلاش ما این است که وعده غیر قابل امکان و غیر واقعی عنوان نشود ولی در مسائلی که با سلامت مردم در ارتباط است به جد و مسوولانه برخورد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک در دولت هشتم آماده اجرا بود، تصریح کرد: تفاهم نامههایی در ارتباط با صنایعی مانند ایرالکو عملیاتی شده بود اما با یک وقفه مواجه شد و باعثتشدید مشکلات مردم شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در جلسه تالاب میقان به بحثحفاظت از این منطقه پرداخته شد و بحثشد که اگر خشک شدن تالاب ادامه یابد این سرمایه استان مرکزی از دست خواهد رفت و منشاء ریزگردها در اراک خواهد بود که تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.
وی خاطر نشان کرد: دولت تدبیر و امید دولتی است که نقد و پیشنهاد سازنده را خواهد پذیرفت و تلاش ما این است که فضای جامعه باز شود تا افراد نظرات خود را مطرح کنند. امروز سیاست دولت این است که برای بهبود زندگی مردم گام بردارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بر استفاده از نظر تشکلهای مردمی تاکید کرد و گفت: کاملا به بحثشوراها و حضور آنها در جلسات اعتقاد داریم چراکه از ارکان مهم جامعه مدنی و مردم سالاری هستند و قطعا سرمایه بزرگ اجتماعی ما ngoها هستند و امید است که شاهد رشد و توسعه آنها در همه زمینهها باشیم.
وی با اشاره به آغاز به کار استاندار جدید مرکزی و دولت، خواستار توقف تجمعات مردمی در اعتراض به شرایط آلودگی هوای اراک شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مدیریت پسماند در شهر اراک هم گفت: محیط زیست در بحثپسماند خانگی ضوابط و نظارت عالیه را اعمال میکند اما وظیفه اصلی در این بخش و اجرای برنامه جامع مدیریت پسماند برعهده شورای شهر است که در قالب تصویب برنامه جامع اقدام کند و شهرداری مصوبه مربوطه را اجرا کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بنزین یورو۴ تولید شده در استان اکتان متفاوتی دارد و سوخت دیگری که قطعا یورو۴ نیست در حال تولید است، گفت: در حال حاضر در مرحله اول تولید بنزین یورو۴ هستیم و ایراداتی هم ممکن اتفاق بیفتد. ما مطلع هستیم که سوختی که در پالایشگاه شازند تولید میشود دقیقا یورو۴ نیست ولی سوختی که تولید میشود قطعا از وضعیت گذشته بهتر است و به سمت اجرای استانداردها حرکت میشود. سازمان نظارت، تاکیدات و پیگیریهای خودش را در این رابطه انجام خواهد داد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با سرعت کافی انجام نشده و از ۳۰۰ میلیارد تومانی که برای این طرح در نظر گرفته شده تنها ۳۰ میلیارد آن تخصیص داده شده است، اظهار کرد: امروز برنامه تکمیل مرکز پایش و گازرسانی به کورههای آجرپزی در اراک قطعی شد و در خصوص مابقی برنامهها دستگاهها پیگیر اعتبار باشند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: دولت در شرایط خوبی کشور را تحویل نگرفته است و با کمبود اعتبار به ویژه اعتبار عمرانی مواجه است. قطعا نمیتوان برنامههایی که مدتها تعطیل بوده ظرف دو ماه اجرایی کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در بحثآلومینیومسازی نیز برنامههای این شرکت برای حذف دیگهای آلاینده بخش آند و جابه جایی آند سازی مورد بحثقرار گرفت و مقرر شد بر اساس یک برنامه زمان بندی قابل قبول انجام شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سعی ما بر این است که از دادن وعدههای غیر واقعی و غیر عملی پرهیز کنیم، بیان کرد: در پیشبرد برنامههای زیست محیطی با مواردی که سلامت مردم را تهدید کرده با جدیت برخورد میکنیم.
وی یکی از برنامههای جدی حفاظت محیط زیست را توسعه همکاری و مشارکت با سازمانهای مردم نهاد عنوان کرد و افزود: تلاش میکنیم برنامههایی برای تقویت، تشویق و حمایتهای حقوقی برای این سازمانها را پیگیری کنیم.
وی خاطر نشان ساخت: اگر نقد و نظرات تشکلها کارشناسی باشد میتواند به اصلاح برنامهها و عملکرد و کارایی بیشتر برنامه بیانجامد.
ابتکار با تاکید بر اهمیت و نقش شوراهای شهر و روستا در پیشبرد برنامههای زیست محیطی گفت: شوراها از ارکان مهم مردمسالاری و جامعه مدنی هستند و نقش کلیدی در مسائل محیط زیست دارند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در راستای ساماندهی دکلها و امواج مصوبه «ساماندهی دکلها، آنتنها و تاسیسات مخابراتی و ارتباطی شهر» در شورای شهر تهران به تصویب رسیده است و میتواند در همه شوراهای شهرها عملیاتی شود، افزود: بر اساس این مصوبه هر دکل مخابراتی که امواج مغناطیسی ساطع کند یک سازه محسوب میشود و در کنار اخذ مجوزهای لازم برای مکان یابی نیز باید از شورای شهر و شهرداری پروانه اخذ کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز داشت: هیچ استثنایی از جهت رعایت استاندارد و مقررات کشور وجود ندارد و همه امواج باید در چارچوب ضوابط و استانداردها قرار گیرد تا نگرانی مردم مرتفع شود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: جوامع محلی در ایجاد آگاهی و مقابله با شکار بیرویه و غیر قانونی میتوانند موثر باشند، همچنین آموزش جوامع عمومی و حساس سازی این قشر و استفاده از همیاران محیط زیست از سیاستهای سازمان در مقابله با شکار بیرویه و حفاظت از تنوع زیستی است.
ابتکار گفت: در حفاظت از عرصههای طبیعی نیاز به نیروهای رسمی است که باید این نیروها ضابط قوه قضاییه نیز باشند و علاوه بر آموزشهای تخصصی که در حوزه کاری خود میبینند بتوانند به عنوان ضابط قوه قضاییه برخورد لازم را با متخلفان داشته باشند.
وی تصریح کرد: تلاش ما بر این است که به تناسب وسعت مناطق محیطبانان توانمند و آموزش دیده را به کار بگیریم و در حمایت از این قشر نیز تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از پیگیری و درخواست تخصیص اعتبار جهت تامین دیهها و اعتبارات لازم به منظور هزینههای حمایتی محیطبانان خبر داد.
معاون رئیس جمهور از تصویب قانون ایمنی زیستی خبر داد و اظهار داشت: به زودی آییننامه این قانون اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
ابتکار بیان کرد: سازمان محیط زیست در کنوانسیونها و اتحادیههای بینالمللی زیست محیطی بسیار فعال و در کنوانسیون استکهلم فعال است واخیراً ایران به عنوان یکی از پایه گذاران کنوانسیون جیوه در ژاپن کنوانسیون میناماتا را امضا کرده است.
در ادامه جلسه نمایندگان تشکلهای زیست محیطی استان و شبکه سلامت نیز نظرات، پیشنهادات و درخواستهای خود را ارائه دادند.