وقوع طوفان و کاهش دما در تهران

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به وزش باد شدید تا خیلی شدید، امکان رخداد طوفان و گرد و خاک همچنین بارش باران و کاهش دما تا ۷ درجه سانتیگراد هشدار داد.
به گزارش ایلنا اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد: از بعد از ظهر یک شنبه تا چهارشنبه (۱۴ تا ۱۷ اردیبهشتماه) در بعضی ساعتها وزش باد شدید تا خیلی شدید، امکان رخداد طوفان و گرد و خاک بهویژه بعد از ظهر و شب در استان تهران بهویژه نیمه غربی و جنوبی پیشبینی میشود.
از آثار این مخاطره جوی میتوان به سقوط بعضی اجسام از ارتفاع و خسارت به سازههای موقت مانند داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و تجهیزات موجود در نقاط مرتفع مانند برجها و دکلها، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک، امکان گسترش گرد و خاک از استانهای همجوار و کاهش کیفیت هوا و شعاع دید بهویژه در مناطق جنوبی، خطر شکستن درختان کهنسال و نهالها و امکان صدمه به پوشش گلخانهها میتوان اشاره کرد.
اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به احتیاط در عبور و مرور جادهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت و سست مانند داربستها و تابلوهای تبلیغاتی، خودداری از استقرار در تاسیسات و مکانهای مرتفع مانند برجها، دکلها و داربستها، اجتناب از پرواز گلایدر و هواپیماهای سبک و بالگرد، عدم تردد و توقف کنار درختان و سازههای ناتمام، مستحکمسازی پوشش گلخانهها، احتیاط کامل در انجام امور عمرانی و محافظت از تاسیسات حساس به گرد و خاک توصیه میکند.
در ادامه با اشاره به فعالیت ناپیوسته سامانه بارشی آمده است: عصر یکشنبه تا اواخر وقت دوشنبه در بعضی ساعتها بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و طوفان تندری، در مناطق مستعد بارش تگرگ در استان تهران بهویژه در نیمه شمالی و غربی دور از انتظار نیست.
در این شرایط جوی لغزندگی موقت معابر و جادهها و امکان اختلال موقت در حمل و نقل، بالا آمدن سطح آب بعضی رودخانهها و سیلابی شدن مسیلها، گاهی کاهش دید، احتمال رخداد صاعقه و بارش تگرگ، از سه شنبه تا صبح پنجشنبه کاهش محسوس دما بهطور میانگین ۴ تا ۷ درجه سلسیوس، در قلهها امکان بارش موقت برف و کولاک، خطر لغزش و سقوط سنگ در نواحی کوهستانی پیشبینی میشود.
به توصیه اداره کل هواشناسی استان تهران احتیاط در سفرها بهویژه در مسیرهای کوهستانی و گردنهها، عدم تردد یا اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها، پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، احتیاط در طبیعتگردی و ترجیحا پرهیز از کوهنوردی بهویژه صعود به قلهها، هشدار به بهرهبرداران عرصه منابع طبیعی، پرهیز از چرای دام و کوچ عشایر، محافظت از محصولات و امکانات کشاورزی و آمادگی دستگاههای اجرایی در دستور کار قرار گیرد.