لاریجانی در نشست مشترک با تشکلهای کارگری:
مسببان سی دی «من روحانی هستم» به تاریخ هم دروغ میگویند
ما هیچگاه آرامش گورستانی نمیخواهیم اما دروغ گفتن و سی دی پخش کردن خلاف واقع است / سلامت کارگران بازیچه دست کارخانجات و سازمان تأمین اجتماعی نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آرامش سیاسی، رکن توسعه کشور است، گفت: دعواهای داخلی برای مردم نان و آب نیست.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی امروز در نشست مشترک با اعضای تشکلهای کارگری و بسیج کارگران با بیان اینکه عزم دولت باید حمایت از تولید و رونق اقتصادی باشد، گفت: رسانهها هم باید در این راستا در جهت تبدیل این موضوعات به فرهنگ ملی تلاش کنند از طرفی دیگر فضای سیاسی کشور باید به سمت تولید باشد نه اینکه به مسائل مخل این امور بپردازد از این رو اگر مسئله اصلی کشور حمایت از تولید است، آیا دغدغه سیاسیون کشور هم این موضوعات است یا مدام دعوا ایجاد کرده و ذهنها را متفرق میکنند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: چند روز پیش سر و صداهایی در رابطه با پخش و توزیع سی دی با عنوان «من روحانی هستم» به وجود آمد که این موضوعات خلاف واقع است، زیرا در این سی دی آقای روحانی را متهم کردهاند که در جریان مک فارلین حضور داشته اما ایشان نقشی در این امور نداشتند و عاملان این جریان هم اکنون مشخص هستند.
مسببان و عوامل توزیع سی دی «من روحانی هستم» به تاریخ هم دروغ میگویند
لاریجانی با تأکید بر اینکه دعوای داخلی برای مردم نان و آب نیست، تصریح کرد: مسببان و عوامل توزیع این سی دی حتی به تاریخ هم دروغ میگویند، بنابراین اگر میخواهیم اصلاحات اقتصادی در کشور صورت گیرد همه باید یک صدا و متحد باشیم در غیر این صورت دود این تحرکات واقدامات تنها به چشم طبقات ضعیف میرود همچنین نمیتوان با کلید آزادی بیان خلاف گفت.
وی ادامه داد: در شرایطی که کشور در مصاف کشورهای خارجی است و آنها زور میگویند و در داخل هم مشکلات اقتصادی به ویژه در حوزه سرمایه گذاری داریم حال باید گفت چگونه با وجود دعواها به حل این مشکلات باید بپردازیم؟ بنابراین برای اینکه مشکلات تورم و اشتغال حل شود باید حجم سرمایه گذاری افزایش یافته و حجم دولت کوچک شود.
آرامش سیاسی، رکن توسعه کشور است
لاریجانی با تأکید بر اینکه آرامش سیاسی رکن توسعه در کشور است، گفت: ما هیچگاه آرامش گورستانی نمیخواهیم اما دروغ گفتن و سی دی پخش کردن خلاف واقع است از طرفی دیگر باید از مسببان توزیع این سی دیها پرسید که پیش خدا چه جوابی میخواهند بدهند و قطعا این اقدامات هیچ نتیجهای جز افزایش اختلاف ندارد از این رو ما نباید مشی مارکسیسمها را داشته باشیم زیرا هیچ وقت هدف وسیله را توجیه نمیکند.
رئیس قوه مقننه بر لزوم وجود انتقاد منصفانه تأکید کرد و گفت: این موضوع به این معنی نیست که از هر ابزاری برای کوبیدن افراد استفاده کنیم همچنین در مجلس هم اعتقادات بسیاری میان نمایندگان وجود دارد اما باید با آرامش این امور مطرح شود.
وی ادامه داد: بعضیها در چند وقت اخیر درباره مقوله هدفمند کردن یارانهها خرده میگیرند که چرا افراد زیادی برای گرفتن یارانه ثبت نام کردهاند اما تصور من این است که این موضوع طبیعی است چون شرایط کشور اقتضا میکند از طرفی دیگر باید کمک کنیم تا منابع حاصل از یارانهها به سمت تولید و رونق اقتصاد برود. همچنین همه در شرایط کنونی باید کمک کنند تا مشکلات مردم حل شود که این موضوع با فضایی آرام و با گفتوگو محقق میشود.
کارگران نماد تولید در کشور هستند
لاریجانی با تأکید بر اینکه کارگران نماد تولید در کشور هستند، گفت: هر ساله فراکسیون کارگری با تلاش آقایان محجوب، سبحانیفر و قاضیپور جلسهای را تشکیل میدهند که این نشست از خاطرات خوب من است.
وی با بیان اینکه حضور کارگران در صحنه تولید امری غیر قابل انکار است، گفت: بدون کارگران حرکت تولید محقق نمیشود، در زمان آغاز انقلاب سرمایه کارگر و ایجاد آرامش برای این افراد در کشور جزو دغدغههای مسئولان بود، از این رو در این رابطه مجلس قوانینی را در چند سال اخیر مانند قانون کار و قوانین دیگر مانند بودجه تصویب کرد تا از کارگران حمایت شود، بنابراین باید مراقب کارگران بود تا اجحافی به این افراد نشود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به مشکلات جامعه کارگری در حوزه بهداشت و درمان و تأمین اجتماعی یادآور شد: قوانین مربوط به این موضوع تصویب شد و همه امور برای حمایت از کارگران مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد که سازمان تأمین اجتماعی در هر صورتی حتی در صورت پرداخت نکردن حق بیمه خدمات خود را به کارگران ارائه کند و به طور حتم مجلس و فراکسیون کارگری برای اجرای این قانون تلاش میکند و اگر نقصی در این رابطه است باید مطرح شود تا قانون را اصلاح و دولت و دستگاه مربوطه را الزام به اجرای قانون کند و مجازاتهایی را برای تخلفات این سازمانها در نظر بگیریم.
سلامت کارگران بازیچه دست کارخانجات و سازمان تأمین اجتماعی نیست
لاریجانی با تأکید بر اینکه مساله سلامت کارگران بازیچه دست کارخانجات و سازمان تأمین اجتماعی نیست، گفت: مجلس در بودجه سال ۹۳ حمایتهای خوبی را از حوزه بهداشت انجام داد تا موضوع سلامت به عنوان یکی از مسائل مهم مورد توجه قرار گیرد.
رئیس قوه مقننه برلزوم توجه مسئولان به مقوله خصوصی سازی در کشور تأکید کرد و گفت: اصل خصوصی سازی درست است اما در واگذاریهای آن به افراد باید دقت شود تا این امور مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
وی با اشاره به حمایت مجلس شورای اسلامی از کارگران کشور گفت: خوشبختانه نیرو قوی در مجلس به ویژه فراکسیون کارگران از این قشر زحمتکش دفاع میکنند و قطعا اگر در این رابطه به قوانین جدید احتیاج داشته باشیم مجلس آمادگی اصلاح و تدوین این امور را دارد تا آسایش کارگران محقق شود.
لاریجانی ادامه داد: در سالهای پیش قانون بیمه بیکاری در مجلس تصویب شد، اما این قانون به علت داشتن بار مالی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد و اخیرا این قانون بار دیگر به مجلس عودت داده شده و هم اکنون در این رابطه با دولت در حال تعامل و ارتباط هستیم تا بیمه بیکاری سامان گیرد.
وی با اعلام اینکه بیمه بیکاری یکی از مسائل و دغدغههای مهم کارگران رفع میکند، گفت: قانون بیمه بیکاری دو فصل داشت که یکی از بخشهای آن مربوط به شاغلان بود و بخشی دیگر مربوط به افرادی بود که کار پیدا نکرده بودند که این بخش دوم مهمترین قسمت مورد بحثبود زیرا بار مالی داشت اما قطعا بیمه بیکاری به عنوان یکی از ستونهای کار شناخته میشود.
لاریجانی با اشاره به بروز مشکلات بسیار در حوزه اقتصادی کشور گفت: این مشکلات و نواقص با وجود منابع غنی کشور به سالهای قبل برمی گردد.
رئیس مجلس با بیان اینکه گستردگی و حجم بالای دولت یکی از دلایل بروز مشکلات اقتصادی است، گفت: متأسفانه سالانه بخش زیادی از منابع اعتباری کشور خرج بودجه جاری دولت میشود به طوری که در سال گذشته ۹۰ درصد بودجه دولت به بخش جاری اختصاص داده شد براساس بررسیهای انجام شده از ۱۱۵ هزار میلیارد تومان منابع اعتباری کشور حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خرج امور جاری کشور شده است.
وی ادامه داد: به طور حتم اعتبارات و منابع اعتباری کشور باید به سمت تولید و سرمایه گذاری برود اما شاهد هستیم که وزارتخانههای وسیع هر روز بخشهای جدیدی را به خود اضافه میکنند.
وزارتخانهها بودجه خور هستند
رئیس مجلس با بیان اینکه وزارتخانهها بودجه خور هستند، تصریح کرد: گستردگی وزارتخانهها موجب شده که اعتباری برای کارهای عمرانی گذاشته نشود این در حالی است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر کوچک شدن وزارتخانهها و حمایت از تولید تأکید شده است.
لاریجانی ادامه داد: مشکل دیگر اقتصاد کشور این است که برای منابع و درآمدها برنامه ریزی درستی وجود ندارد زیرا در سالهای گذشته کشور حدود ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته اما متأسفانه دولت با این منابع اعتباری به اموری مانند واردات پرداخته است بنابراین برنامه ریزیها در این رابطه نادرست بود واین امور بودجههای مصرفی دولت را افزایش داد از این رو باید در جهت رفع این دو نقص و چابک شدن دولت و حمایت از تولید برنامه ریزی شود.
رئیس قوه مقننه افزود: گستردگی وزارتخانهها تا حد و میزانی ضروری است، اما تا آنجا که میشود باید کارها را به مردم واگذار کرد اما متأسفانه شاهد بودیم که هر کسی که بر سر کار میآید میخواهد بخشهای خودش را نگه دارد، این در حالی است که اقتصاد مقاومتی به معنی کوچک سازی وزارتخانهها است، بنابراین باید محورهای سیاست اقتصاد مقاومتی را به صورت جزء به جزء اجرایی کنیم که مجلس در چند وقت اخیر برای بررسی این امور اقدام به دعوت وزرا برای ارائه گزارشی درباره برنامههای وزارتخانههای اقتصادی در این رابطه کرده است.
وی با تأکید بر اینکه حل مشکلات اقتصادی کشور در گرو رونق یافتن تولید است، تصریح کرد: هم اکنون شاهد هستیم که مقدار زیادی از کارخانجات یا تعطیل بوده و یا با ظرفیت پایین کار میکنند که این موضوعات مشکلات بسیاری را در حوزه کار ایجاد میکند بنابراین باید فشار بیاوریم تا کارخانجات فعال شوند که این موضوع نیازمند عزم ملی و برنامه ریزی دستگاههای اجرایی است همچنین باید از کارآفرینان به ویژه فارغالتحصیلان حمایت شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور حتم تا زمانی که رونق اقتصادی ایجاد نشود و نقدینگی کشور از بخشهایی مانند سکه و ارز به سمت تولید نرود مشکلات اقتصادی کشور حل نمیشود بنابراین باید با ساماندهی این منابع در بخش تولید در جهت متعادل کردن قیمتها برنامه ریزی کرد.
در آغاز این نشست علیرضا محجوب رئیس خانه کارگر و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به تشریح مشکلات کارگران پرداخت، همچنین در این نشست و با حضور رئیس مجلس دو نفر از کارگران به نمایندگی از دیگر افراد به بیان مشکلات حوزه کارگری به ویژه اخراج بازرسان وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداختند.