مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی برگزار شد/ هنرمندی «آزاده»، «معناگرا» و عاشق «نقاشی»

مراسم بزرگداشت هنرمند نقاش، شهید منصوره علیخانی عصر روز گذشته در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی، هنرمند فقید نقاشی، عصر سهشنبه ۲۴ تیرماه با حضور خانواده، دوستان و جمعی از هنرمندان در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
گفتنی است نمایشگاه آثار شهید منصوره عالیخانی که شامل ۲۵ اثر نقاشی از این هنرمند است، ۲۴ تیرماه همزمان با برگزاری مراسم یادبود و بزرگداشت وی افتتاح شد. این نمایشگاه، از ۲۵ تیر تا ۶ مرداد ۱۴۰۴، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۸ برقرار است و علاقمندان برای بازدید از آثار میتوانند به نگارخانه ابوالفضل عالی واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری مراجعه کنند.
محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، نیکنام حسینپور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ، محمد زرویی نصرآباد مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نام، آیدین مهدیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی، سیدامیر جاوید قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بینالملل، کاظم چلیپا، سیدعلی میرفتاح، عبدالحمید قدیریان، محمود عبدالحسینی، سیدحمید شریفی آل هاشم، صابر شیخ رضایی، مهدی متولیان مدیرکل تجسمی بنیاد روایت فتح، محمد حبیبی، طاهر شیخالحکمایی، حسین عصمتی، ناصر سیفی، مجید ریاضی، مینا صدری، خانواده و جمعی از هنرمندان نقاش و دوستان شهید عالیخانی در این رویداد حضور داشتند.
زندهیاد منصوره عالیخانی به همراه همسرش، شهید سعید برجی، دانشمند هستهای، در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
هنرمندی متفکر و متعهد
کاظم چلیپا، نخستین سخنران این مراسم، با یادآوری خاطراتی از آشناییاش با شهیده عالیخانی، او را هنرمندی متفکر، صبور، کمحرف اما عمیق و معناگرا توصیف کرد که آثارش بازتابی از باورهای درونیاش بود.
او گفت: عالیخانی غرور هنرمندانه داشت و در برابر ناملایمات خم نمیشد. آخرین اثرش درباره عاشورا بود که قرار بود کاملترش کند. او هنرمندی جستجوگر و درونگرا بود که باید برای نسل آینده معرفی شود.
شهید، برگزیده الهی است
سیدامیر جاوید، قائممقام حوزه هنری در امور بینالملل، در ادامه مراسم گفت: شهدا برخلاف دیگران، بهدست خداوند انتخاب و معرفی میشوند. ما فقط بخشی از مسیر الهی معرفی آنها را طی میکنیم. شهادت، انتخاب الهی است و معرفی شهیده عالیخانی ادامه خواهد داشت.
نیاز به بازگشت به فرهنگ شهادت
سیدعلی میرفتاح، نقاش و روزنامهنگار، با نقد وضعیت فرهنگی امروز، یادآور شد: در دهه ۶۰، فرهنگ شهادت زنده بود اما امروز کمرنگ شده است. شهدا زندهاند و اثرگذاری آنها در عرصههای اجتماعی و رسانهای باید بیشتر درک شود. نباید مناسبات فرهنگی ما صرفاً شعاری باشد.
او با اشاره به ضعف هویت بصری شهرها، گفت: «معماری و هنر امروز از زیباییشناسی انقلاب اسلامی دور مانده و این عقبماندگی به خود ما هنرمندان هم مربوط است. هنوز بهترین آثار متعلق به دهه ۶۰ است.
خلاقیت، راه ادامه مسیر شهدا
نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ، با بیان اینکه در حملات اخیر دهها هنرمند، دانشمند، کودک و مدافع وطن به شهادت رسیدهاند، گفت: «در کنار تلخی فقدانها، باید از خلاقیت برای خلق آثار هنری متناسب با زمانه بهره ببریم. دفاع، مقدس است و روایت آن وظیفه ماست.
وی از هنرمندان خواست که با استفاده از ابزار هنر، صدای مظلومیت ایران را به گوش جهانیان برسانند و افزود: در شرایط امروز، حفظ همبستگی ملی اولویت دارد و هنرمندان در این مسیر نقشی اساسی دارند.
صدیقه سلمان و مینا صدری نقاش و از دوستان شهید عالیخانی نیز درباره او به بیان صحبتهایی پرداختند.
تقدیم لوح به خانواده عالیخانی
در پایان مژگان عالیخانی، خواهر شهیده منصوره عالیخانی، اظهار کرد: منصوره فراتر از یک خواهر مهربان و هنرمندی متعهد بود؛ او الهامبخش و مشوق خانواده در مسیر هنر بود. معتقد بود هنر زمانی آغاز میشود که خلاقیت شکل گیرد و همیشه دفترهایش پر از طراحی و نقاشی بود. عشق او به کار و هنر تا آخرین لحظه همراهش بود و حتی در بیماری نیز فعالیت هنریاش را رها نکرد. از استاد کاظم چلیپا و حوزه هنری که فضایی برای رشد و علاقهمندی او فراهم کردند، سپاسگزارم.
آیین یادبود عالیخانی با اهدای لوح به خانواده شهیده عالیخانی توسط نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و افتتاح نمایشگاه آثار این هنرمند در گالری عالی به پایان رسید.