خبرگزاری کار ایران

در یک نشست مطرح شد؛

تأکید بر لزوم تعریف استانداردهای آموزشی سینما

تأکید بر لزوم تعریف استانداردهای آموزشی سینما
کد خبر : ۱۶۳۹۱۹۹

نشست مدیران آموزشگاه‌های آزاد سینمایی کشور با معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، در این نشست علیرضا اسماعیلی سرپرست معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، پرورش سرمایه های انسانی در حوزه سینما را از جمله اهداف آموزشگاه‌های سینمایی عنوان کرد و گفت: معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی متولی سیاستگذاری و پشتیبانی از فرایندهای آموزشی سینماست. باور داریم که آموزشگا‌های آزاد نه تنها محلی برای آموزش مهارتهای فنی و هنری، بلکه یکی از مهم ترین بسترهای پرورش سرمایه انسانی کشور هستند . براین اساس سینمای آینده ما در گرو نیروهایی است که ما امروز پرورش می‌دهیم.

اسماعیلی با اشاره به اینکه سینمای ایران قابلیت‌های خوبی در حوزه آموزش دارد، افزود: همین الان در غرب آسیا می‌توانیم به عنوان هاب آموزشی باشیم. اگر شما نگاهی به موضوع آموزش سینما در کشورهای اطراف بیاندازید این ظرفیت و توان در کشور ما به خوبی دیده می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه رویکرد معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی تقویت «صنف» است، تصریح کرد:  امروزه به خاطر تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوینی که وجود دارد، لازم است آیین‌نامه‌هایی که در دهه‌های پیش تصویب شده را به روز کرده و مطابق شرایط امروز حرکت کنیم.

اسماعیلی خاطر نشان کرد: ما باید سعی کنیم همگام با فناوری پیش برویم چون دنیا به این سمت می‌رود. خوشبختانه این ظرفیت در مجموعه کشور وجود دارد و ما هم باید به سهم خودمان تلاش کنیم تا این بسترها تقویت شود. سینمای ما در جهان سینمای شناخته شده ای است بنابراین باید زمینه ای را ایجاد کنیم تا بتوانیم براساس تکنولوژیِ روز پیش برود.

وی در ادامه خواستار ارائه یک تعریف صحیح و اصولی از استانداردهای آموزشی سینما شد و گفت: ممکن است این استاندارد در حوزه طرح درس های مناسب، رتبه بندی آموزشگاهها و مواردی از این دست باشد. باید تلاش کنیم که با همکاری هم این استانداردها را تعریف کنیم و شرایط سازگاری با تکنولوژی روز را در مجموعه آموزشگا‎های تبیین کنیم تا این مجموعه‌ها کارشان را بهتر پیش ببرند.

در ادامه حسین یزدان‌شناس سرپرست دفتر مطالعات و دانش سینمایی با توضیح اینکه سینمای ما در مقام مقایسه با صنایع دیگر وضعیت بهتری دارد گفت: ما جزو 20 کشور تولید کننده فیلم بلند سینمایی در دنیا هستیم. در واقع سابقه حضور فیلم های مختلف ایرانی اعم از بلند، کوتاه، مستند و انیمیشن در مجامع جهانی نشان می‌دهد که ما قدرت رقابت با کشورهای جهان را داریم و برخلاف خیلی از صنایع که متکی به رانت منابع طبیعی هستند، سینما چنین ویژگی را ندارد و این یعنی اینکه سینمای ما این استعداد را دارد که قدم های بلند تری بردارد.

 یزدان‌شناس با اشاره به اینکه گفتمان دولت چهاردهم بر محور وفاق شکل گرفته است، عنوان کرد: این گفتمان دولت کمک می کند تا هنر شکل بگیرد چون هنر همیشه از تکثر پشتیبانی کرده و در این فضا معنا پیدا می کند بنابراین به عنوان بخش مهمی از جامعه آموزشی سینما، باید آماده باشیم تا گام های بلندتری برداریم و بتوانیم خدمات آموزشی مان را در سطح منطقه و در گام بعدی در خارج از منطقه ارائه دهیم.

وی با اشاره به اینکه لازمه توسعه، حفظ کیفیت آموزش است، گفت: آموزشگاههای سینمایی به علت اینکه از سوی سازمان سینمایی تایید می شود، مورد اعتماد خانواده های ایرانی است. لازمه کار در آموزشگاه رابطه سالم و صادقانه ای است که با هنرجو برقرار می شود. دفتر مطالعات و دانش سینمایی یکی از وظایفش نظارت بر آموزشگاههای سینمایی است. بخشی از این نظارت مربوط به کیفیت آموزش است که تلاش می کنیم در ادامه استانداردهایی را برای سنجش کیفیت آموزش تدوین کنیم. ولی معنای دیگر آن این است که ما از حق آموزشگاههای مجوز دار در مقابل کسانی که بدون مجوز و خارج از نظارت وارد حوزه آموزش سینمایی می شوند، صیانت کنیم.

دراین نشست که علاوه بر مدیران آموزشگاه‌های آزاد سینمایی تهران، برخی از مدیران آموزشگاه‌های شهرستانهای مختلف کشور به صورت برخط حضور داشتند،  ضمن قدردانی از توجه و همکاری مسئولان سازمان، به بیان دیدگاه‌ها، مشکلات و موانع موجود پرداخته، خواستار رسیدگی و حمایت بیشتر سازمان از بخش آموزش به عنوان مهم ترین محور رشد و پیشرفت نیروی انسانی سینمایی شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز