رئیس انجمن صنفی خدمات مسافرتی در نشست خبری اعلام کرد:
تقاضای تور اپراتورهای بزرگ جهان برای ورود به ایران/ هیات بزرگ تورگردانان جهان شهریورماه وارد ایران میشوند

پس از برگزاری گردهمایی ۱۴۵ توراپراتور از ۳۳ کشور جهان، تعداد زیادی از توراپراتورهای بزرگ دنیا طی درخواست از انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران تقاضای ورود به ایران و شرکت در جلسات B۲B در ایران را داشتند. «حرمتاله رفیعی» رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی ایران صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد: با توجه به درخواست و تقاضای بالای کشورهای مختلف دنیا برای حضور در جلسات B۲B، قرار شد رویدادی بزرگتر از گردهمایی ۱۴۵ توراپراتور خارجی که هفته گذشته برگزار شد، در اوایل شهریورماه امسال با همت بخشخصوصی در ایران برگزار شود. او گفت: رسالت انجمن صنفی دفاتر مسافرتی اینست که گردشگر واقعی وارد ایران کند و نباید با آمارسازی و فرصتسوزی مانع ورود گردشگر واقعی به ایران شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هفته گذشته 145 توراپراتور از 33 کشور جهان همزمان با برگزاری هفتمین نمایشگاه اکسپو وارد ایران شدند. اتفاقی که برای نخستین بار پای گردشگری را به اکسپو باز کرد و فرصتی فراهم شد تا تورآوران بزرگ خارجی در کنار دفاتر تورآور داخلی بنشینند و اتفاقات خوبی را در حوزه گردشگری رقم بزنند و به نتایج قابل توجهی دست پیدا کنند.
«حرمتالله رفیعی» رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران اعلام کرد: حدود 4 ماه و نیم قبل بود که مسئولان اعلام کردند که قرار است این تعداد توراپراتور وارد ایران شوند و در همین خصوص با دوائر مختلف صنعتگردشگری مذاکراتی صورت گرفت اما در نیمه دوم اسفندماه بود که به انجمن صنفی اعلام شد که قرار است این اقدام صورت بگیرد دوستان بخش خصوصی بهدلیل آنکه دیر به آنها اعلام شده بود نپذیرفتند که مسئولیت این کار را بهعهده بگیرند اما انجمن صنفی ایران علیرغم آنکه کار سخت و پیچیده و در بازه زمانی اندکی بود اقدام به برگزاری این رویداد کرد تا ایران میزبان 145 توراپراتور واقعی از 33 کشور جهان باشد.
او گفت: خوشبختانه جلسات B2B بسیار مثبت و مفیدی در دو مقصد تهران و کیش برگزار شد که امید میرود با تفاهم و مراودات موثری که در این جلسات صورت گرفت در آینده نزدیک، شاهد آوردههای بسیار خوبی در صنعت گردشگری ایران باشیم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران همچنین اعلام کرد: در شرایط مذاکرات ایران، وضعیت صنعت گردشگری ایران خیلی مشخص نیست و در عالم برزخ بهسر میبرد. جدای از آمار و ارقامی که دوستان ما در دولت اعلام میکنند اگر بخواهیم واقعبینانه به گردشگری ایران نگاهی بیندازیم در شرایط خوبی بهسر نمی برد. بنابراین اتفاقات و رویدادهایی از این دست، میتواند آورده بسیار خوبی در این شرایط پیچیده برای ایران داشته باشد.
او گفت:در جلسات B2B هفته گذشته 120 توراپراتور ایرانی مقابل 145 توراپراتور از کشورهای مختلف دنیا نشستند. نشستی که جان تازهای به صنعت گردشگری وارد کرد بهگونهای که هجمه علیه انجمن وارد شد که چرا برای حضور توراپراتورهای ایرانی ثبت نام بیشتری صورت نگرفته است که متاسفانه به دلیل نبود فضا و ظرفیت مقدور نبود. با این حال شرکتها و دفاتر ما بسیار راضی بودند و علیرغم همزمانی این نشست با نمایشگاه مهم ATM دوبی توراپراتورهای ایرانی ترجیح دادند در نشست B2B ایران حضور داشته باشند.
رفیعی گفت: بهدلیل درخواست و تقاضای آژانسها و توراپراتورهای خارجی که نتوانستند در این گردهمایی شرکت کنند برآن شدیم تا در یک رویداد بزرگتر این فرصت را برای توراپراتورهای داخلی و خارجی فراهم کنیم. این رویداد بدون تکیه بر دولت در یک قامت بزرگ و وسیع با همت و تلاش بخش خصوصی برگزار خواهد شد و امیدواریم با برگزاری این رویداد منجر به به نتایج ارزشمند و درخشانی در صنعت گردشگری ایران شود.
به گفته رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران، طی جلسات و مذاکرات صورت گرفته قرار شده در اوایل شهریورماه سال جاری ایران میزبان رویدادی بزرگتر از گردهمایی 145 توراپراتور با کشورهای بازار هدف ایران بهصورت گلچین و هدفمند در هیاتی بزرگتر وارد ایران شوند. در این میان حتی کشورهای اروپایی بسیار متقاضای بودند که در لیست ما حضور پیدا کنند اما آنچه برای ما اهمیت دارد در وهله نخست کشورهای همسایه و نزدیک مثل هند و پاکستان و روسیه و عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس است که بیش از 80 درصد گردشگری ایران را همین کشورها تشکیل میدهند و در مرحله دوم کشورهای خاور دور است.
میزبانی نشست B2B با کیست؟ انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی یا جامعه تورگردانان؟
او اما در پاسخ به این پرسش که نقش جامعه تورگردانان در برگزاری این رویدادها چه بوده با توجه به اینکه برخی هم اعتراض کردهاند که چرا جامعه تورگردانان در این گردهماییها حضور نداشته است، اعلام کرد: جامعه تورگردانان برآمده از دل انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران است و از بطن انجمن بوده که کمیته تورهای ورودی شکل گرفته، درواقع اعضای جامعه تورگردانان عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران هستند و رسالت این انجمن ورود و خروج توریست به ایران و گردشگری داخلی است.
او گفت: درخصوص برگزاری نشست B2B پیشنهاد به جامعه تورگردانان داده شده بود که آنها بعد از چهارماه اعلام کردند که نمیتوانند برگزار کنند و پس از آن انجمن ایران وارد عمل شد. انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با 67 سال سابقه در زمینه تورهای ورودی و خروجی و تورهای مختلف داخلی و همچنین با 15 کمیته فعال رسالت خود را به نحو احسن انجام میدهد و هماکنون نیز اعضای هیات مدیره انجمن تورگردانان عضو هیات مدیره انجمن هم هستند و حق عضویت پرداخت میکنند. حتی چندی پیش رئیس سابق جامعه تورگردانان طی تماس تلفنی اعلام کرد که انتخاب انجمن صنفی برای برگزاری این گردهمایی بسیار درست بود و به خوبی نیز از پس آن برآمد.
رفیعی تاکید کرد:دغدغه و رسالت انجمن صنفی، ورود گردشگر به ایران است. درحالحاضر عزم جزم کردهایم که در این سه سال گردشگر واقعی وارد کشور کنیم. امیدوارم روزی برسد که نگوییم 2 و 3 هزار گردشگر خارجی داشتهایم و با افتخار بگوییم 15 میلیون گردشگر واقعی واقعی در تعاریف گردشگری جهانی وارد ایران کردهایم.
ما در برنامه ششم توسعه قرار بود 20 میلیون گردشگر وارد ایران کنیم که در برنامه هفتم توسعه عقبگرد هم داشتیم آن که به هیچ جا نرسیدیم امیدواریم انجمن به رسالت خود واقف باشد نه به آن معنا که مسافر ورودی که از آذربایجان میاید می خواهد برود ارمنستان نمیتواند مستقیم برود از ایران می رود یا مسافری که صبح میآید مایحتاج خود را از سبد زندگی ما بر میدارد و عصر می رود کشور خودش از نقاط مرزی از مایحتاج عمومی مردم ما استفاده میکنند آنها گردشگر نیستند. و ما باید به جایی برسیم که آمار سازی و فرصت سوزی نکنیم
تمام استانهای ما سرشار از جاذبههای گردشگری هستند نه استاندارن نه سفرا اهتمام دارند نه بخش خصوصی بالندگی را دارد که بیاید ورود پیدا کند مخصوصا بعد از قائله کرونا خسته کرده خود را و به دلیل بی درایتی متخصصین این صنعت خارج شدند و 70 درصد متخصص واقعی این صنعت از گردونه خارج شدند و به صنوف دیگر جذب شدند و این است که امیدواریم در این سه چهار ساله بخش خصوصی به گونه ای قدم بزند که گردشگر واقعی وارد کشور شود.
هدفگذاری برای جذب گردشگر از کشورهای همسایه
رفیعی با بیان اینکه نگاه و تاکید به خاور دور برای جذب گردشگر نباید در اولویت اول باشد ادامه داد: یکی پرسشهای همیشگی بنده این بوده که چرا اینقدر نگاه ما برای جذب گردشگر به خاور دور بوده است. کشور فرانسه با میزان بالای گردشگر بیش از 80 درصد از گردشگر ورودی آن را همسایگاناش تشکیل داده است. ترکیه نیز همینطور است اگر اعلام میکند 60 میلیون گردشگر ورودی دارد، غالب گردشگران ورودی آن متشکل از کشورهای ایران، روسیه و آلمان و کشورهای پیرامون است. این مثالها به معنای آن نیست که از خاور دور نباید گردشگر داشته باشیم و آنها را جذب نکنیم بلکه برای جذب گردشگر بیشتر در بازه زمانی کمتر روی کشورهایی متمرکز شویم که در اطراف خودمان هستند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی بهدنبال منافع ملی کشور است گفت: سالهاست که اعلام میکنیم هزینه سفر در ایران گران است بارها انتقاد کردهایم به وضع موجود چراکه منافع ملی کشور برای ما مهم است. با پیگیریهای بسیار هماکنون سوخت بنزین هواپیما را نیمه آزاد کردند. پیش از این یک لیتر بنزین هواپیما 600 تومان بود درحالی که قیمت یک لیتر آب 12 هزار تومان است. بخش خصوصی و ایرلاینها این سوبسید را دریافت میکردند و متاسفانه باز هم هزینههای بلیت هواپیما خارج از عرف جهانی بود و به طور مداوم افزایش پیدا میکرد.
او گفت: متاسفانه صنعت گردشگری در ایران هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است. با اینکه گردشگری در اذهان عمومی جا افتاده و در سبد خانوار قرار گرفته اما حق گردشگری آنطور که باید ادا نمیشود. ما هماکنون با چندین مشکل اساسی دست و پنجه نرم میکنیم بارها اعلام کردهام که مالیات بیجا بر گرده صنعت گردشگری کشور نشسته است، بیمه و تامین اجتماعی، دفاتر مسافرتی را آزار میدهند و تمامی این مشکلات ترمز و دستاندازهایی هستند که مانع از آن میشود که گردشگری در ریل خود قرار بگیرد و حرکت کند.
رفیعی افزود: بارها مشکلات خود را مقابل رئیس جمهور، وزیر و مسئولان دولتی بیان کردهایم آنها فقط شنیدند اما دریغ از یک تلفن جهت رفع موانع صنعت گردشگری که عایدات شامل حال مسئولان دولتی هم میشود.