محمد خزاعی در جمع معاونین و مدیران سازمان سینمایی مطرح کرد؛
برغم حواشی عدهایی اندک سینما افقهای روشنی دارد/ قاطبه خانواده سینما خواهان تغییراند

کد خبر :
۱۲۰۹۱۰۵
محمد خزاعی در آخرین نشست شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی در سال 1400 گفت: برغم برخی حواشی عدهایی اندک، قطعا چشمانداز روشنی نسبت به وضعیت سینمای ایران وجود دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمد خزاعی (رییس سازمان سینمایی) در جمع معاونین و مدیران سازمان ضمن تبریک اعیاد پیش رو، به بخشی از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته طی شش ماهه حضورش در سازمان سینمایی پرداخت و گفت: خوشبختانه، افق پیش روی سینمای ایران امیدبخش است و با همت و همدلی شما و همه خانواده سینمای ایران چشمانداز روشنی پیش رو خواهیم داشت.
وی با اشاره به فراز و نشیبهای شش ماهه اخیر در حوزه سینما ادامه داد: این فراز و نشیبها در مسیر کار قابل پیش بینی بود. عزمی شکل گرفت تا در دولت جدید بر اساس مطالبات جامعه و مسئولان ارشد نظام تحولات و تغییراتی برای رشد، پویایی، ارتقا و اعتلای سینما رقم بخورد و طبیعی است تغییر و تحول مستلزم هزینه خواهد بود. هرگونه تحولی به طور طبیعی، برخی را نگران خواهد کرد.
رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران هم به لحاظ ساختار اداری و هم محتوا نیازمند بازنگری، بازسازی و جراحی است. این مطالبهای است که وجود دارد. سینمایی که هم مولفههای فرهنگی و ملی داشته باشد و هم از جهت استانداردهای فرم، تکنیک و هم، اقتصاد داخلی و بین المللی و گیشه موفق باشد سینمای مطلوب ماست.
خزاعی اظهار داشت: طبیعی است که جراحی و دگرگونی باعث فروریختن عادات و منافع سنتی برخیها میشود. ولی بعد از این، همه متوجه برکات و دستاوردهای تغییر میشوند.
وی با بیان این که برخی واکنشها پیرامون تغییرات در سینمای ایران طبیعی است، گفت: حاشیهسازی برای ورود به عرصه تازه و مسیر جدید طبیعی است. هر مسیر تازهای با ناهمواریهای قابل پیش بینی و غیرقابل پیش بینی همراه است. عادت کردن به مسیر جدید زمان میطلبد. سال آینده سال پرکاری در راستای منافع و اهداف نظام، دولت و خانواده سینما برای سازمان سینمایی است.
رئیس سازمان سینمایی اضافه کرد: انتظارات و مطالبات رهبری معظم انقلاب از حوزه فرهنگ و سینما بالاست. این انتظارات و مطالبات در راستای منافع کلان و پایدار ملی و برای رشد، بالندگی، جهش و اعتلای حوزه فرهنگ و سینماست.
وی اضافه کرد: در سال جاری با بازه زمانی کمی که داشتهایم بنیان گزارههای تازه برای ترسیم افق پیش رو و طرحهای تحولی بر اساس مطالعات، پژوهشها و آسیبشناسی به عمل آمد و انشالله در سال آینده این تغییر افق وارد مجراهای عملیاتی میشود. شک ندارم سالی خاطره انگیز، زیبا و خوشایندی پیش رو داریم. البته، شاید برخی به مزاجشان خوش نیاید.
وی تاکید کرد: رسالت ما حرکت در راه رشد، ارتقا و تقویت بنیان سینمای ملی و انقلابی است. مهمترین راهبرد ما حمایت از سینمای ملی و گفتمان انقلابی است نه سینمای زرد و میلی. سینمای انقلابی یعنی سینمای مبتنی بر امید به مثابه بزرگترین سرمایه اجتماعی.
رئیس سازمان سینمایی با بیان این که برنامههای مدون سازمان در طرحهای تحولی کوتاه مدت نیست، گفت: معتقدیم برخی از تحولات زمان بر خواهد بود. قطعا، بخشی از دستاوردهای این تغییرات را در سال آینده شاهد خواهیم بود و برخی در سالهای بعدتر. این تحولات در جهت رشد سینمای انقلابی، تقویت پشتوانههای اقتصادی سینما و برگرداندن مشی قانون گرایی و اجتناب از رویههای غلط و غیرقانونی است. پذیرش اصل قانون گرایی باعث میشود تا خطاها و اشتباهات کاهش پیدا کند و از بین برود.
وی با بیان این که در جشنواره فیلم فجر هم خوشبختانه برغم برخی حواشی، فرازهای قابل تامل و مهمی را شاهد بودیم، گفت: تدوین شیوه نامههای جدید، سیطره گفتمان انقلابی، تشخص فرهنگی با طراحی برنامههای فرهنگی و گفتمانی، هویت بصری و فضاسازی انقلابی، عدالت فرهنگی و ارجگذاری به سینمای انقلابی و دفاع مقدس و مذهبی از جمله این فرازها است و امیدواریم در آغاز دهه پنجم در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در مقیاس بزرگتر و وسیعتری شاهد جلوههای تغییرات انقلابی سینما باشیم.
رئیس سازمان سینمایی گفت: بیتردید، کشور و حوزه فرهنگ بویژه، سینما در چندساله اخیر با برخی چالشها و مشکلات روبرو بوده است که مهمترین آن بحران کرونا و خسارتهای اقتصادی گسترده ناشی از آن است. رکود و تعطیلی سینماها در دوساله اخیر، روند ناموزون تولیدات، مشکلات معیشتی خانواده سینما و همکاران سینمایی، محدودیت منابع و اعتبارات، چالش کثرت و انباشت فیلمهای تولید شده و… از جمله مسائل پیش روی سینما بودکه با همت و همدلی خانواده سینما قابل تعامل، پیگیری و قابل حل است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۱۰ محور تحولی برای چشمانداز ۴ساله سینمای ایران احصاء شده که از سال جدید روند اجرایی و عملیاتی آن شروع میشود؛ عنوان کرد: در این دوره عطف به سیاستهای کلان دولت سیزدهم رویکرد سازمان سینمایی مبتنی بر قانون گرایی، استانداردسازی و عدالت محوری است و همه تصمیم گیریها بر مبنای عدالت فرهنگی و در راستای توزیع منافع در سطح کلان ملی طراحی میشوند و شهرستانها در اولویت ما هستند.
خزاعی سپس، با اشاره به تداوم فعالیتهای متداول سازمان سینمایی به چند فراز از اقدامات انجام شده در فاصله چند ماهه گذشته اشاره کرد:
- بازنگری در آئین نامههای پروانههای ساخت و نمایش بعد سه دهه و تدوین و روزآمدسازی آن، که به فضای کارآمدتر تعامل، تفاهم و گفتگو بین خانواده سینما و تهیه کنندگان و کارگردانان منجرخواهد شد.
- احیای شورای سینما به عنوان عالیترین مرجع تصمیم گیری و کارگشاییها در حوزه سینما برغم همه سختیها و مقاومتها حتی در بدنه دولت پا گرفت و قطعا با حضور معاون اول رئیس جمهور بسیاری از مصائب و مشکلات سینما در عرصه معشیت و رفاه، بحران بیکاری، رشد فناوریها و وضع مقررات تازه، توسعه زیرساختها و… قابل پیگیری، رصد و حل میشود.
- تامین منابع فیلمخانه ملی که بیش از بیست سال معوق مانده بود
- تسویه کلیه بدهیهای فیلمسازان کوتاه، مستند و حرفهای از سال ۹۸
- توسعه موسسات سینمایی در حوزه بین الملل
- تداوم پروژه سینما امید ذیل عنوان سینما فرهنگ
- بازنگری به سامانه سمفا و ارتقای آن و انتقال آن به موسسه سینماشهر با هدف نظارت کیفیتر
- آمادهسازی و افتتاح ۱۰۰ سالن سینما با همکاری برخی نهادها و مراکز در اسفند ماه
- واگذاری فیلمهای اول به بنیاد فارابی و بازنگری در نحوه حمایت از فیلمسازان اول بویژه توجه به ظرفیتهای مستعد و فاقد امکانات در شهرستانها
- احیای خانه فیلمنامهنویسی در فارابی
- بررسی تغییر آئین نامه سینماهای قدیمی غیرفعال
- بازنگری آئین نامه جشنوارههای سینمایی
- ادغام دو جشنواره ملی و جهانی
- ایجاد کارگروه سینما و تلویزیون برای گسترش فضای همکاری و تعاملات دو سازمان صدا و سیما و سینما،
- ایجاد میز مشترک سینما و اقتصاد برای توسعه همکاریها و پیگیری مسائلی چون معافیتهای گمرکی برای واردات نیازهای زیرساختی سینما، پیگیری مشکلات مربوط به حوزه مالیات، بیمه و تخصیص تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای توسعه زیرساختهای سینمایی بویژه در مناطق محروم
- برنامه ریزی برای جلب مشارکت وزارتخانههای مختلف از جمله ورزش و جوانان، وزارت خارجه، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، وزارت اقتصاد
- نشستهای متعدد با اعضای کمیسیونهای مختلف مجلس از جمله: کمیسیون اقتصادی، بودجه، فرهنگی، برخی اعضای هیات رئیسه، در خصوص معافیتهای مالیاتی هنرمندان و افزایش بودجه سینما و…
- حمایت از زنجیره اکران و پخش فیلم در شرایط کرونا از جمله کمک پنج میلیاردی از سینماها، فیلم ها، دفاتر پخش و مراکز پشتیبانی فنی
- بر نامه ریزی برای فصل جدید حمایت از فیلمهای هنری و تجربی و گسترش حوزه اکران و پخش این آثار
- تقویت رویکرد شناسایی بازارهای بین المللی: انجام نشستها و تفاهماتی در راستای توسعه و تقویت بازار بین المللی سینما با رئیس جمهور و نخست وزیر و وزیر فرهنگ لبنان، برخی مقامات سوری، سفیر چین در ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و برخی از سفرا و رایزنان فرهنگی در راستای راهبرد کلان ملی و بین المللی سینمای ایران
وی ادامه داد: از نظر شناسایی و جذب منابع خوشبختانه، اتفاقات بسیار خوبی با تعامل و کمک نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و با عزم و همت جدی دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته که دستاوردها و برکات آن انشالله برای سینما و خانواده سینما خواهد بود.
خزاعی عنوان کرد: به عنوان کسی که حدود ۳۰ سال در عرصه سینما و مدیریت فرهنگی همکاری میکنم برغم برخی حواشی عده ایی اندک، قطعا، چشمانداز روشنی از وضعیت سینما در عرصه تولیدات، توسعه زیرساخت ها، افزایش منابع و بودجه، گشایشهای رفاهی و معیشتی، تعاملات ملی و بین المللی پیش رو داریم. افق برای سینمای ایران امیدبخش است و از همه همکارانم در سازمان سینمایی میخواهم بدون تردید و محکم پای اصولمان بایستیم. برخی حواشی زائد شما را در جهت اهداف و آرمانهای دچار تردید نکند. قاطبه خانواده سینما خواهان تغییراند. برای ما، هم اقتصاد سینما و هم وجوه و شاخصهای فرهنگی، اخلاقی و انسانی آن مهم است.
وی در پایان تاکید کرد: با جسارت، با تدبیر و با انصاف و اخلاق مندی برای حل مشکلات و پیشبرد فعالیتها بکوشیم. کاستیها و نقطه ضعفها را شناسایی، بررسی و رفع کنیم و به شیوههای نتیجه بخش، موثر و کارآمد فکر کنیم. قدر سرمایه بزرگ و متمایز سینمای ایران را بدانیم و آن سرمایه خانواده سینما و نیروی انسانی سینماست.