تلاش دانشگاه باقرالعلوم (ع) بر ارائه رشتههای دانشگاهی مورد نیاز جامعه اسلامی

رییس دانشگاه باقرالعلوم (ع) بر تلاش این دانشگاه مبنی بر راه اندازی رشتههای بر زمین مانده و مورد نیاز جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: درخواستهای متعددی از کشورهای مختلف دریافت میشود که نسبت به تحصیل در دانشگاه باقرالعلوم (ع) ابراز علاقه میکنند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام شمس الله مریجی در جلسهای با حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری (رایزن فرهنگی ایران در عراق) که به منظور بررسی زمینههای همکاری علمی مشترک با مراکز علمی عراق، در دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه باقرالعلوم (ع) دارای مجوز از سوی وزارت علوم است و هیئت مؤسس آن دفتر تبلیغات اسلامی میباشد.
وی با بیان توضیحاتی درباره رشتههای دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: این دانشگاه در سال ۱۳۷۳ آغاز به کار کرد که در حال حاضر دارای سه دانشکده «فلسفه و اخلاق»، «فرهنگ، علوم اجتماعی و رفتاری» و «تاریخ، تمدن و مطالعات سیاسی» و سه گروه علمی مستقل (فقه مضاف، مطالعات خانواده و مطالعات فرهنگی و تمدنی) که در آینده این سه گروه به دانشکده تبدیل خواهند شد، در مجموع ۲۰ گروه علمی در این دانشگاه وجود دارد.
رییس دانشگاه باقرالعلوم (ع) تصریح کرد: این دانشگاه تلاش دارد رشتههایی که بر زمین مانده و مورد نیاز جامعه اسلامی است را راهاندازی کند اما مشکل این کار، تأمین استاد تخصصی این رشتهها است.
وی با بیان اینکه درخواستهای متعددی از کشورهای مختلف دریافت میشود که نسبت به تحصیل در دانشگاه باقرالعلوم (ع) ابراز علاقه میکنند، افزود: این مسأله در هیأت امنا و هیئت مؤسس این دانشگاه مطرح و در نهایت تصویب شد که دانشجویانی از دیگر کشورها پذیرش شوند.
۴۸ دانشگاه ایرانی مجوز پذیرش دانشجوی عراقی دارند
در این جلسه، حجت الاسلام اباذری ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه باقرالعلوم (ع)، اظهار داشت: پس از سقوط صدام، تنها مدارک سه دانشگاه ایران (تهران، امیر کبیر و اصفهان) در عراق ارزش داشت، این در حالی است که اکنون ۴۸ دانشگاه ایران مورد پذیرش عراق است و در تلاش برای افزایش این تعداد به ۷۵ دانشگاه هستیم.
وی گفت: لازمه اینکه دانشگاه باقرالعلوم (ع) به جمع این دانشگاههای مذکور برسد، آن است که باید زیرساختهای پذیرش دانشجویان خارجی را فراهم کنید و سایت دانشگاه به زبان عربی فعال باشد.
رایزن فرهنگی ایران در عراق تصریح کرد: یکی از موانع پذیرش ما، فراگیری زبان فارسی در شش ماه ابتدایی پذیرش دانشجویان است که این مورد باید اصلاح شود، به این صورت که دانشجوی پذیرشی همزمان با ترم اول، زبان فارسی را فراگیرد.
وی ضمن بیان راهکارهایی جهت تسهیل در پذیرش دانشجو از عراق افزود: در صدد همکاریهای دانشگاهی با مراکز علمی عراق باشید تا زمینههای پذیرش دانشجویان عراقی نیز فراهم شود.
اباذری اظهار داشت: همکاری با اماکن متبرکه عراق، برگزاری دورههای علمی مشترک با گروههای مختلف عراقی و همچنین همکاری پژوهشی مشترک، از دیگر راههای مؤثر در پذیرش دانشجوی عراقی به شمار میرود.
حجت الاسلام سیدمحمدرضا شریعتمدار (رئیس اداره تهذیب و امور فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم) با اشاره به انتشار سه مجله در این دانشگاه اظهار داشت: سه مجله «آیین حکمت»، «علوم سیاسی»، «تاریخ اسلامی» به صورت فیزیکی و الکترونیکی از سوی این دانشگاه منتشر میشود و در صدد راه اندازی سه مجله دیگر هستیم که مجوز برخی گرفته شده و مجوز برخی دیگر در حال انجام است.
پذیرش ۲۰ دانشجو از کشورهای اروپایی و آمریکا در سال تحصیلی جدید دانشگاه باقرالعلوم (ع)
سیدهادی ساجدی (رئیس اداره امور بین الملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه باقرالعلوم) در این جلسه تصریح کرد: از سال ۹۹ مجوز پذیرش دانشجوی خارجی از سوی وزارت علوم در دو بخش انگلیسی و عربی صادر شد که در سال تحصیلی جدید، در بخش انگلیسی ۲۰ دانشجو از کشورهای آمریکا و اروپا خواهیم داشت که در این میان، ۱۰ نفر در رشته فقه و معارف مقطع کارشناسی و ۱۰ نفر در رشته فلسفه و کلام مقطع کارشناسی ارشد پذیرش میشوند.
وی گفت: علت اینکه در سال تحصیلی جدید از کشورهای عربی پذیرش نداریم، به این جهت است که مجوز پذیرش از کشورهای مقصد صادر نشده است. نگاه دانشگاه باقرالعلوم (ع) نخبه گزینی است و نگاه انتقادی به علوم انسانی غرب داشتهایم و این دانشگاه در فضاهای آکادمیک میتواند عرض اندام کند. نسبت به برگزاری دورههای کوتاه مدت نخبگانی در رشتههای تخصصی آمادگی داریم.