معاون وزیر کشور در نشست همبستگی اجتماعی مطرح کرد:
تشکلهای مردمنهاد در موقع بحران متحد شوند/ پیمایشهایی که نشان از کاهش انسجام اجتماعی داشت، باید دور ریخته شود

بطحایی گفت: در ایام دفاع ۱۲ روزه فهمیدیم که آن پیمایشهایی که در زمینه همبستگی و انسجام اجتماعی انجام شد که نشان از کاهش انسجام اجتماعی داشت، باید دور ریخته شود. باید بفهمیم مردم چرا در این جنگ همبستگی داشتند؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست چهارم همبستگی اجتماعی و دفاع ملی، با عنوان نقش سازمانهای مردم نهاد در دفاع میهنی، صبح امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران با حضور جمعی از مدیران خیریهها و موسسات مردم نهاد و مسئولان و دستیار اجتماعی رئیس جمهور برگزار شد.
سیدمحمد بطحایی (مدیر سازمان امور اجتماعی و معاون اجتماعی وزیر کشور) در این نشست تاکید کرد: در ایام دفاع ۱۲ روزه فهمیدیم که آن پیمایشهایی که در زمینه همبستگی و انسجام اجتماعی انجام شد که نشان از کاهش انسجام اجتماعی داشت، باید دور ریخته شود زیرا باید در مفاهیم خود بازنگری کنیم تا بفهمیم مردم چرا در این جنگ همبستگی داشتند؟
وی افزود: قوانین و مسیرهای سخت بوروکراتیک باعث میشود سمنها در حد استعداد و توان خود به میدان نیایند. مردم نیز هنوز شناخت فرهنگی کافی از ظرفیتهای سمنها ندارند. برخی مسئولان نیز تعامل خوبی با خیرین و سمنها و تشکلهای مردم نهاد ندارند و برخی گویا در این تفکر هستند که باید جلوی سمنها را بگیرند.
این مقام دولت چهاردهم گفت: ما باید موانعی که باعث تقویت فعالیت سمنها میشود برداریم؛ ما در وزارت کشور در همین مسیر حرکت میکنیم و معتقدیم دولت که پولی به سمنها نمیدهد، حداقل باری بر دوش آنها نگذارد. درس آموختههای تشکلها باید به اشتراک گذاشته شود و دولت و سایر تشکلها باید یاد بگیرند.
بطحایی تصریح کرد: ما ائتلاف تشکلی سمنها به نام شتاب (شبکه تشکلهای در بحران) را پیشنهاد دادیم که برای شرایط بحرانی با هم هماهنگ شوند و در هماهنگی با دولت، کار کنند.
وی افزود: بحث محله محوری در دولت که توسط برخی خیرین مورد انتقاد قرار گرفته است، باید حساب شده و با تفکر عالمانه و با رفع مشکلات احتمالی جلو برود؛ این طرح میتواند به جای آسیبزایی، تقویت کننده مشارکت و همبستگی اجتماعی و گرهگشایی از مشکلات باشد.