مدیر کل توسعه بازار شیلات در گفتگو با ایلنا:
گزارشی از خاویارهای تقلبی چینی با برند ایرانی دریافت نکرده ایم

از ابتدای سال تا پایان آذر ماه ۷۰۰ کیلو گرم خاویار(بر مبنای خود اظهاری صادر کنندگان) به ارزش ۶۸۵ هزار دلار صادرات به کشورهای اتحادیه اروپا و امارات داشته ایم که این میزان به لحاظ ارزشی ۲۳ درصد وبه لحاظ وزنی ۷۵ درصد رشد داشته است.
مدیر کل توسعه بازار شیلات گفت: گزارشی از خاویارهای تقلبی چینی با برند ایرانی دریافت نکرده ایم.
عیسی گل شاهی، مدیر کل توسعه بازار شیلات در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اخبار منتشر شده از خاویار های تقلبی چینی ها با برند ایرانی اظهار داشت: هر چند که ممکن است تقلبهایی صورت گرفته باشد اما این موضوع از قبل هم بوده چه زمانی که تولید انبوه خاویار داشتهایم و چه زمانی که میزان آن کمتر بوده البته پیش از این نیز شبه خاویارهای مصنوعی و ژله مانند با نام خاویار تولید می شده که با قیمت بسیار نازل وارد کشور می شد که باکمک ستادمبارزه با قاچاق کالا و وزارت بهداشت از این امر جلوگیری شد.
گل شاهی با بیان اینکه تاکنون گزارشی درخصوص توزیع خاویارهای تقلبی در کشور بدست ما نرسیده افزود: در حال حاضر گزارش جدیدی درخصوص توزیع خاویار تقلبی از سوی چینی هابا برند ایرانی نداشته ایم و در صورت دریافت گزارش با این موضوع برخورد خواهیم کرد.
وی با اشاره به میزان صادرات خاویار در۹ ماه ابتدای سال ۹۲ گفت: از ابتدای سال تا پایان آذر ماه ۷۰۰ کیلو گرم خاویار(بر مبنای خود اظهاری صادر کنندگان) به ارزش ۶۸۵ هزار دلار صادرات به کشورهای اتحادیه اروپا و امارات داشته ایم که این میزان به لحاظ ارزشی ۲۳ درصد وبه لحاظ وزنی ۷۵ درصد رشد داشته است.
گل شاهی در پاسخ به این پرسش که بهای خاویار در بازار داخل چقدر است گفت: بسته به نوع کیفیت خاویار قیمت آن از ۱میلیون ۸۰۰ هزار تومان درهر کیلو گرم تا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان متغیر است.
وی تصریح کرد: بیشتر خاویار های صادراتی به صورت پرورشی هستند و در کارگاههای تکثیر پرورش خاویار در استانهای مازندران، گلستان، یزد و مرکزی تولیدمی شود و در دریای خزر به دلیل مسئله حفاظتی هیچگونه برداشت تجاری خاویار در آن صورت نمی گیرد و صید ماهی خاویار در آن صورت نمی گیرد.
به گزارش ایلنا، در حالیکه خاویار تقلبی در بازار وجود دارد و رسانه ها نیز به این موضوع می پردازند اما اقدامی جدی برای جمعآوری آن انجام نمی شود و مسئولین با ابراز بی اطلاعی از این موضوع می گویند گزارشی به ما ارسال نشده است.
براساس اطلاعات بدست آمده این خاوریارهای تقلبی به شکل غیر قانونی و غیر مجاز از مرزها وارد کشور شده و تحت عنوان خاویار فروخته میشوند.
خاویارهای مصنوعی که امروزه در برخی کشورها نظیر روسیه و اسپانیا رونق گرفته از موادی نظیر روغن زیتون، ادویه، رنگهای مصنوعی، سیستم و مادههای نگهدارنده تهیه شده که پس از مدتی به مادهای ژله مانند تبدیل شده و ارزش غذایی خود را از دست میدهد و البته حجم قابل توجهی از این خاویارها از طریق مبادی غیررسمی و قاچاق وارد کشور شده است و به قیمت بسیار نازل در بازار به فروش میرسد.