خبرگزاری کار ایران

دیدار عالم برجسته سنی از نمایشگاه کتاب

کد خبر : ۱۶۵۷۷۷

«مولانا نذیر احمد سلامی» با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بهترین مصادیق ترویج کتابخوانی است، گفت: توسعه فرهنگ ملی امت اسلامی باید مهم‌ترین هدف نهادهای فرهنگی باشد.

«مولانا نذیر احمد سلامی» صبح سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت، با حضور در مصلای امام خمینی(ره) از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرد.

به گزارش ایلنا، این نماینده مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به نقش نهادهای فرهنگی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: نهادهای فرهنگی بهترین عنصر در فرهنگ کتابخوانی و نشر معارف دینی هستند و فرهنگ کتاب و کتابخوانی اگر ترویج پیدا کند، جامعه رشد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه «کتاب بهترین همراه تنهایی‌های انسان است» افزود: کسانی که با فرهنگ کتابخوانی آشنایی دارند، با زمان گذشته، حال و آینده در ارتباط هستند و نهادهای فرهنگی نقش زیادی در توسعه فرهنگ دارند.

مولانا نذیر احمد سلامی افزود: نخستین وظیفه نهادهای فرهنگی توسعه فرهنگ ملی امت اسلامی است، زیرا با توسعه این فرهنگ و هویت ملی، بسیاری از مفاسد اجتماعی و بحران‌های سیاسی برطرف می‌شود.

وی نمایشگاه کتاب تهران را از بهترین مصادیق توسعه فرهنگ کتابخوانی دانست و گفت: نمایشگاه کتاب می‌تواند مشوق مردم باشد تا به سمت کتاب و کتابخوانی سوق پیدا کنند. بنابراین، برگزاری آن برای ترویج و توسعه کتابخوانی بسیار مهم است.

مولانا نذیر احمد سلامی همچنین پس از دیدار و گفت‌وگو با «سیدعباس صالحی» رییس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.

× کتاب ارزان به دست مردم برسانیم

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم عصر دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور در مصلای امام خمینی(ره) با «سیدعباس صالحی» رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ‌ دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

حجت الاسلام و المسلمین «سیدابوالحسن نواب» در این دیدار اظهار کرد: ‌ نمایشگاه کتاب به خوبی در حال برگزاری است، اما یکی از نکات مهمی که باید برای افزایش سرانه مطالعه به آن توجه داشته باشیم، پیدا کردن راهکارهایی برای وارد کردن کتاب به زندگی مردم است.

وی افزود: ‌ یکی از موارد مهم دیگر برای ارتقای سرانه مطالعه این است که کتاب را با قیمت ارزان به دست مردم برسانیم تا توان خرید آن را داشته باشند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم همچنین با اشاره به عرضه کتاب‌های الکترونیک در بازار نشر، ‌ اظهار کرد: کتاب‌های الکترونیک بسیار مفیدند، اما من معتقدم که هیچ چیز جای کتاب کاغذی و سنتی را نخواهد گرفت.

× پخش مستند «عبور از غبار» از سوی هنرمندان افغان

مستند گزارشی «عبور از غبار» ساخت کشور افغانستان، در ششمین روز برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سرای بین الملل اهل قلم اکران شد.

این فیلم ساخته «علی محمدی کیان» و گزارشی مستند از مکان‌های تاریخی کشور افغانستان است.

«عبور از غبار» نخستین بار در سال ۸۹ در فرهنگسرای نیاوران اکران شد. در مراسم اکران این فیلم، همچنین «محسن حسینی» درباره تاریخچه سینما در افغانستان و «حسن دوری» درباره وضع فعلی سینمای افغانستان سخنرانی کردند.

بخش دیگر این مراسم، تقدیر از سازندگان فیلم «کهن یادگار سرزمین آذر» بود. در این بخش از «سمیع الله عطایی» کارگردان و «محمد انور پویا» تهیه‌کننده این فیلم قدردانی شد.

× میراثاسلامی در مکتب تشیع زنده است

مدیر کمیته ناشران بین الملل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: میراثاسلامی در مکتب تشیع زنده است و با توجه به مقوله مهدویت، این میراثبه آیندگان می‌رسد.

در نشست «ما و میراثفکری دنیای عرب» که در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، «محمدرضا وصفی» رابطه ایران و دنیای عرب را رابطه‌ای امتناعی خواند و افزود: تفاوت در زبان و مذهب این رابطه امتناعی را ایجاد کرده است. این امتناع نه تنها در حوزه علوم انسانی، بلکه در سایر حوزه‌های دانشگاهی هم وجود دارد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: در مکتب تشیع، میراثاسلامی زنده است و با وجود مقوله مهدویت، این میراثبه آیندگان خواهد رسید.

مدیر خانه کتاب نیز در این نشست ضمن بیان اینکه نخبگان ایرانی هنوز عمق جهان فکری عرب را درک نکرده‌اند، گفت: از نظر تفکری، جهان عرب توسعه بیشتری از ایران دارد.

«نجفعلی میرزایی» با برشمردن ویژگی‌هایی چون درون‌گرایی، غرب‌گرایی و تفکر انتقادی در تولید اندیشه ایرانی، اظهار کرد: ما ایرانی‌ها در شناخت پتانسیل‌های فکری و فلسفی عرب ضعیف هستیم.

وی در پایان سخنانش، از لزوم شکل‌گیری یک ائتلاف ایرانی و عربی سخن گفت و افزود: برای ایجاد اتحاد در دنیای اسلام، شکل‌گیری این ائتلاف یک ضرورت تمدنی است.

در ادامه این نشست «نصرالله آقاجانی» با بیان اینکه امروزه جغرافیا و زبان مدخلیتی در اندیشه دنیای اسلام ندارد، گفت: یکی از متفکرانی که بحثنسبت فکری میراثدر دنیای عرب را مطرح می‌کند «حسن حنفی» است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم با معرفی کتابش با عنوان «اسلام و تجدد در مصر معاصر» بیان کرد: پروژه فکری حنفی بررسی میراثاسلامی و تجدد بود.

وی در پایان سخنانش از نوسازی میراثاسلامی سخن گفت و افزود: میراثباید با مبانی انسان امروزی منطبق شود.

«موسی بیدج» نیز در این نشست سخنانش را با این پرسش آغاز کرد: چرا ما باید با جهان عرب باید ارتباط داشته باشیم؟

این مترجم در پاسخ به سؤالش، با مطرح کردن سابقه تاریخی در‌هم‌آمیختگی‌نژاد ایرانی و عرب گفت: ما فرهنگ و دین مشترک با اعراب داریم و همین موضوع، نیاز متقابل ما در دنیای معاصر را توجیه می‌کند.

× شکوفایی فرهنگ با محوریت کتاب، مستلزم تبلیغات گسترده است

دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: شکوفایی فرهنگ با محوریت کتاب، مستلزم تبلیغات گسترده در مجلس شورای اسلامی، صداوسیما، دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش و سازمان تبلیغات اسلامی است.

«سیدمرتضی حسینی» در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، فرهنگ در همه نهاد‌ها مظلوم واقع شده و در این می‌ان، کتاب مظلوم‌تر است. به جرأت می‌توانم بگویم که در مجلس شورای اسلامی هیچ‌گونه تبلیغاتی در حوزه کتاب صورت نمی‌پذیرد.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مشکلات اساسی در حوزه کتابخوانی، وجود شبکه‌های مجازی و رایانه‌ای است که باعثگرایش کمتر جوانان به موضوع کتاب و کتابخوانی شده است که جا دارد با در نظر گرفتن یارانه برای کتاب، حذف قوانین دست و پا گیر برای ناشران و کتابفروشی‌ها، تبلیغات گسترده مطبوعات و رسانه‌های مختلف، اقدام به رفع مشکلات در این حوزه کنیم.

حسینی گفت: تبلیغات گسترده‌ای برای موارد غذایی در پیام‌های بازرگانی صداوسیما انجام می‌شود که اگر این میزان تبلیغات در حوزه کتاب و معرفی کتاب‌های مورد نیاز مردم صورت گیرد، مطمئناً اثر فرهنگی بسیاری برجای خواهد گذاشت.

× استان مرکزی، خاستگاه ادیبان و دانشمندان بزرگ ایران‌زمین

نشست تخصصی «استان‌شناسی» با محوریت استان مرکزی، عصر دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، در سرای اهل قلم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در این نشست تخصصی استان مرکزی با حضور «حسین شاکری» مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد استان مرکزی، حجت الاسلام «علیرضا سلیمی» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و «محمدحسین مقیمی» استاندار اراک در سالن اصلی سرای اهل قلم برگزار شد.

در ابتدای این نشست، شاکری با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب با این گستردگی در خاورمیانه بی‌نظیر است، گفت: اختصاص دادن نشست‌های تخصصی برای استان‌های مختلف در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اتفاق بسیار قابل تحسینی است. این اقدام فرهنگ و هنر و تاریخ استان‌های مختلف را به صورت خلاصه برای مردم تداعی می‌کند.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد استان مرکزی درباره افتخارات استان مرکزی در طول تاریخ توضیح داد: حدود یک‌چهارم از مفاخر ملی به استان مرکزی تعلق دارد که قسمتی از هویت مردم کشور به حساب می‌آید.

حجت الاسلام سلیمی نیز در این نشست درباره جایگاه فرهنگ و علم در استان مرکزی گفت: رشد علمی و فرهنگی ما به سطح قابل دفاعی رسیده است و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاخصی برجسته برای ارزیابی رشد فرهنگی ما محسوب می‌شود.

نماینده مردم محلات و دلیجان و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره برگزاری نشست‌های استان‌شناسی بیان کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی و پرداختن به استان‌های مختلف، شرایطی ایجاد می‌کند تا فرهنگ غنی استان‌های مختلف را فراموش نکنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان مرکزی افزود: استان مرکزی از جهاتی مادر علم و ادب و فرهنگ محسوب می‌شود، زیرا چهره‌های برجسته‌ای در حوزه‌های مختلف دارد که می‌توان به «میرزا تقی خان امیرکبیر»، «محمود حسابی»، «مصطفی چمران» و «محمد قریب» اشاره کرد.

در ادامه این نشست، استاندار اراک با بیان اینکه استان مرکزی خاستگاه ادیبان و دانشمندان بسیاری است، اشاره کرد: استان مرکزی با سابقه فرهنگی بسیار غنی تبدیل به استانی نمونه شده است و این سابقه فرهنگی به وجود آمدن شرایطی مناسب برای اقتصاد در این استان را به همراه داشته است، زیرا در شرایطی که بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی تعطیل شدند، کارکنان این مراکز صنعتی با از خودگذشتگی مانع متوقف شدن تولید شدند.

مقیمی در پایان صحبت‌هایش گفت: استان مرکزی ۱۲۴ هزار دانشجو دارد و این نشان‌دهنده علاقه‌مندی به جذب فرهنگ و دانش استان مرکزی است.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، از ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز