خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی:

رونمایی از استراتژیک‌ترین محصول تولید مواد پتروشیمیایی/ 15 میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی با تولید کاتالیست ایرانی

asdasd
کد خبر : ۷۳۹۷۳۳

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اظهار داشت: ما اجازه نخواهیم داد کاتالیست به عنوان گلوگاه صنعت و وسیله‌ای برای شرکت‌ها برای تحریم و تحت فشار قرار دادن ما باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا علی پژوهان مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری صنایع ملی پتروشیمی در مراسم رونمایی از کاتالیست FAC500 جهت تولید گرید لوله (PE100) پلی اتیلن سنگین اظهار داشت: فعالیت ما در سه مرکز تهران، ماهشهر و اراک است.فعالیت آزمایشی و مطالعاتی در تهران انجام می‌شود. پس از آزمایش در اراک و ماهشهر فاز نیمه صنعتی پیگیری می‌شود.

وی افزود: با توجه به فعالیت‌های چند دهه گذشته برخی دانش فنی را تجاری‌سازی کرده و برای سال 99-98 وارد حلقه دانش فنی و تجاری‌سازی می‌شود.

پژوهان با بیان اینکه با حمایت‌های وزارت نفت و پتروشیمی اتفاقات خوبی را در سال 98 شاهد خواهیم بود خاطرنشان کرد: طی 10 سال مطالعه‌ای که صورت گرفته سال آینده شاهد رونمایی و تولید صنعت کاتالیست در کشور خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری صنایع ملی پتروشیمی گفت: امروز کاتالیست FAC500 برای تولید پلی‌اتیلن سنگین استفاده می‌شود. عملکرد راکتورها نیز به کاتالیست وابسته است. تاکنون لیسانس تولید مواد شیمیایی را لایسنسورها به ایران داده‌اند اما هیچگاه لیسانس تولید کاتالیست به ایران داده نشده است زیرا این صنعت هایتک بوده و به لحاظ فناوری حاشیه سود بالایی دارد. علاوه بر این روی کیفیت تولید محصولات شیمیایی تاثیر بالایی داشته بنابراین می توان گفت که مهم ترین گلوگاه تولید محصول باکیفیت پتروشیمی کاتالیست است و در پلی اتیلن این قضیه مهم‌تر است.

پژوهان گفت: در سال‌های اخیر استفاده از پلی اتیلن در لوله‌های انتقال گاز و آب تحت فشار برای تولید پلی‌اتیلن استفاده می‌شود. ما دانش فنی تولید این گریدها را داریم ولی نیاز به کاتالیست خاصی است که کاتالیست‌های معمولی این توان را ندارند و شرکت بازل نیز هیچگاه دانش فنی آن را در اختیار ما قرار نداده است. حتی در زمان راه‌اندازی محصول را به ما تحویل داده اما پس از آن نیاز ما را تامین نکرده است.

وی تصریح کرد: ما نزدیک 10 سال مطالعه برای تولید این محصول داشته‌ایم، پروژه‌های متعددی تعریف و پایلوت آن در اراک تست شد و در نهایت در جلساتی که با پتروشیمی شازند داشتیم قرارداد آن منعقد و دانش فنی به این پتروشیمی واگذار شد. در پتروشیمی شازند حدود 6 ماه پیش تست‌ها انجام شد و پس از تاییدیه از روز چهارشنبه هفته گذشته در شازند تزریق و شروع به تولید کرد.

وی با بیان اینکه ما اکنون دانش فنی این محصول را کسب کرده‌ایم خاطرنشان کرد: کشور ما اکنون در زمینه تولید این محصول مدعی است و همپای شرکت‌های بزرگ اروپایی کار می‌کند.

وی یادآور شد: با کاتالیست تولیدی ایران گرید پلی اتیلن تولیدی نیز ارزش افزوده زیادی خواهد داشت ضمن اینکه صرفه‌جویی ارزی نیز از دیگر دستاوردهای اصلی آن است. همچنین از این پس تولید محصول پلی اتیلن با قیمت و کیفیت بالایی خواهد بود.

پژوهان با یادآوری اینکه کشورهای دیگر دانش فنی تولید این محصول را واگذار نمی‌کنند و خط قرمزی برای آنها است خاطرنشان کرد:‌ هیچ‌گاه فرایند تولید کاتالیست را نمی‌فروشند اما ماده شیمیایی را در اختیار ما قرار می‌دهند. اکنون این توانمندی در کشور ایجاد شده و ما به دانش فنی دست یافته‌ایم و پا به پای شرکت‌های خارجی تولید این محصول در دستور کار قرار دارد و در سال آینده نیز ورژن جدید آن ارائه خواهد شد و به دنبال آن برای سال آینده کیفیت محصول پلی اتیلن نسبت به امروز بالاتر خواهد بود.

وی ادامه داد: در سال جاری حدود 14 قرارداد تجاری برای تولید محصول امضا شده که هفت مورد آن مربوط به تولید محصول استراتژیک و پرمصرف کاتالیست خواهد بود.

وی تاکید کرد: ما اجازه نخواهیم داد کاتالیست به عنوان گلوگاه صنعت و وسیله‌ای برای شرکت‌ها برای تحریم و تحت فشار قرار دادن ما باشد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طرف قرارداد ما پتروشیمی شازند با ظرفیت تولید 100 تن در سال است و در حال حاضر رقم مصرف در کشور 45 تن در سال است و بنا داریم که محصول تولیدی علاوه بر مصرف داخلی صادرات نیز داشته باشیم.

پژوهان با بیان اینکه ما سرتیفیکیت اروپا برای حمایت از محیط زیست را در زمینه تولید این محصول گرفته‌ایم در مقایسه قیمت محصولات تولیدی ایران و نوع خارجی آن نیز گفت: قیمت هر کیلو کاتالیست 300 تا 400 یورو بوده که با تولید داخلی آن با قیمت 50 دلار برای هر کیلو 15 میلیون یورو صرفه جویی خواهیم داشت.

وی در خاتمه میزان مصرف کاتالیست را در کشور 40 تا 50 تن در سال ذکر کرد.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز