خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی:

با سامانه هوشمند مصرف بنزین ۲۵ درصد منفی شد/ مصرف نابهنجار است

asdasd
کد خبر : ۱۲۷۲۵۳۹

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در آبان ۹۸ مصرف ۹۶ میلیون لیتر بود که بعد از سهمیه بندی به ۷۴ میلیون لیتر رسید و اکنون رشد مصرف نابهنجار شده که به دلیل اختلاف قیمت با همسایگان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی اکبر نژادعلی در مراسم بهره برداری از پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع با بیان اینکه ما عرضه کننده انحصاری فراورده‌های نفتی هستیم، اظهار داشت: محصولات بنزین و گازوئیل که ما عرضه کننده ات هستیم استراتژیک هستند.

وی با بیان اینکه محصولات ما در اقصی نقاط کشور توزیع می شود ، افزود: تنوع ذینفعان و ارتباط منطقه ای و فرامنطقه‌ای، سواپ و ترانزیت فراورده گردش مالی بزرگی برای ما رقم می‌زند.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با تاکید بر اینکه فرایند توزیع نمی تواند متوقف شود، گفت: ما با ۱۸ ساعت فعالیت در روز این امکان را فراهم کردیم که توزیع توقف نداشته باشد، چراکه همه بر رابطه انرژی و امنیت ملی واقفیم، در صورت توقف عرضه امنیت دچار وقفه می سود، بنابراین باید به نحو احسن توزیع فراورده صورت گیرد چراکه مسئولیت اجتماعی ایجاب می کند.

وی با بیان اینکه ما ۱۳ میلیارد لیتر ظرفیت ذخیره سازی فراورده را در مخازن داریم، کفت: ۱۰هزارنفتکش و ۶۲ هزار گازکش کار انتقال فراورده را انجام می دهند.

نژادعلی تصریح کرد: ۵۸ درصد حجم حمل شده در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ توسط نفتکشهای جاده پیما و ۲۶ درصد با خط لوله بوده است.

وی با بیان اینکه دو سوم هزینه‌ها مربوط به نفتکش‌های جاده پیما است، افزود: هرچه حمل را سمت خط لوله سوق دهیم شرایط بهینه‌تری رقم می‌خورد، بنابراین باید در راستای بهینه سازی حمل جهت کاهش هزینه‌ها گام برداریم.

مدیر عامل شرکت پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه متوسط مصرف بنزین به ۱۰۴ میلیون لیتر در روز رسیده است، خاطرنشان کرد: اگر سی ان جی نبود واردکننده بنزین بودیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۳۶ جایگاه عرضه سی ان جی داریم که با مصرف ۲۲.۵ میلیون متر مکعب به حوزه حمل و نقل و کاهش مصرف سوخت مایع کمک می کند.

نژادعلی با اشاره به پروسه راه اندازی سامانه هوشمند سوخت گفت: سال ۸۳ با بحران واردات بنزین مواجه شدیم، در سال ۸۵ مصرف به ۲۷ میلیون لیتر رسید و تبدیل به چالش شد و این مجلس را بر آن داشت که مصوبه بدهد، چراکه تنها با ابزار قیمت امکان مهار مصرف نبود، بنابراین مقرر شد کارت هوشمند سوخت راه بیفتد.

وی با اشاره به روند تولید و مصرف بنزین طی ۵۰ سال گذشته تصریح کرد: در سال ۵۷ میزان تولید ۱۴.۴ میلیون لیتر و مصرف ۱۳.۸ میلیون لیتر، سال ۵۹ تولید ۱۳.۳ میلیون لیتر و مصرف ۱۳.۱ میلیون لیتر بوده است.

مدیر عامل شرکت پخش فراورده های نفتی گفت: زمان دولت رجایی قیمت بنزین از ۱۰ ریال به ۳۰ ریال رسید و طی ۹ سال به همین قیمت باقی ماندولی عدد مصرف روند صعودی داشت.

وی ادامه داد: در پایان سال ۶۷ مصرف به ۱۹.۵ میلیون لیتر رسید و در در سال ۶۹ با اجرای اولین برنامه توسعه بنا بر این شد که قیمت روی ۵۰ ریال ثابت شود.

نژادعلی افزود: تولید بنزین در برنامه اول ۲۶.۹ میلیون لیتر و مصرف به ۳۱.۴ میلیون لیتر رسید.طی برنامه سوم تولید ۳۶.۳ میلیون لیتر و مصرف ۴۲.۵ میلیون لیتر شد، در انتهای برنامه در دولت هاشمی رفسنجانی تولید ۴۲.۴ و مصرف ۶۷ میلیون لیتر شد یعنی ۲۵ میلیون لیتر افزایش مصرف داشتیم.

وی با اشاره به مصوبه سال ۸۳ مجلس در زمینه سامانه هوشمند گفت: در تیر ماه ۸۶ سامانه برقرار شد و رشد مصرف ۱۲.۵درصدی مصرف ۱۲.۵ درصد منفی شد، یعنی ابزار غیرقیمتی اعمال و مصرف منفی ۲۵ درصد شد، در واقع مصرف مهار شد.

وی تاکید کرد: در برنامه ۴ و ۵ رشد مصرف بنزین ۴ درصد بود و با وجود افزایش تعداد خودرو مدیریت مصرف داشتیم.

نژادعلی خاطرنشان کرد: سال ۹۴ متوسط قیمت بنزین ۹۵۳.۹ ریال و قیمت فوب خلیج فارس ۱۱۰۰ بود، فرصت مناسبی بود که آزادسازی قیمت انجام شود اما نشد و امروز دچار مشکل شدیم. اگر آزادسازی صورت گرفته بود مدیریت مصرف داشتیم. 

وی بیان داشت: در آبان ۹۸ مصرف ۹۶ میلیون لیتر بود که بعد از سهمیه بندی به ۷۴ میلیون لیتر رسید و اکنون رشد مصرف نابهنجار شده که به دلیل اختلاف قیمت با همسایگان است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت در آبان سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۲.۵ ساعت بعد از حمله سایبری اولین جایگاه سوخت به مدار بازگشت.

نژادعلی به بهره‌برداری از پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع در اولین روز از هفته دولت سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: امکان بارگیری ۶ هزار تن گاز مایع با ایجاد تاسیسات مورد نیاز در اسکله شهید باهنر فراهم شد. 

وی با بیان اینکه طرح بازتوزیع یارانه بنزین در جهت عدالت محوری سال گذشته در کشور شکل گرفت، تصریح کرد: تخصیص ۲۰ لیتر بنزین به هر نفر مصوب شد و در ۲ هفته تدوین، کدنویسی، پیاده سازی و تخصیص به جایگاه‌های سوخت منطقه پایلوت انجام شد؛ اگرچه اکنون این طرح متوقف است ولی به دستاوردهای فنی رسیدیم که ابزار غیر قیمتی سامانه هوشمند سوخت را دنبال کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز