خبرگزاری کار ایران

در نشست شورای برنامه‌ریزی استان مطرح شد:

کلانتری: عمق محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد بالاست/ کیانی‌پور: استان به دلیل عقب ماندگی‌های تاریخی توان رقابت ندارد/ زارعی: 100هزار نفر در حاشیه شهر زندگی می‌کنند

کلانتری: عمق محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد بالاست/ کیانی‌پور: استان به دلیل عقب ماندگی‌های تاریخی توان رقابت ندارد/ زارعی:  100هزار نفر در حاشیه شهر زندگی می‌کنند
کد خبر : ۸۶۷۴۵۹

نشست شورای برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون رئیس جمهور در یاسوج برگزار شد.

به گزارش ایلنا، حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این نشست بیان کرد: به پایتخت طبیعت ایران خوش آمدید. این لقب برای استان درخشان است؛ استانی که ۲۰ درصد جنگل ها را به خود اختصاص داده است، ۱۰ درصد منابع آبی استان را داریم. استان ما در مجموع ۷۱۳ هزار نفر است و یک درصد جمعیت کشور و یک درصد ایران وسعت دارد. ۸ درصد جنگل ها و ۲۰ درصد ذخایر نفت و گاز را دارد.

کلانتری گفت: همه شهرستان‌های استان ظرفیت های خوبی دارند؛ باغات استان و تولید سیب استان جایگاه ویژه ای دارد. در بحث گیاهان دارویی قطب اصلی هستیم، نیروی انسانی خوبی هم داریم، ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد پروژه های مختلف در حال انجام است.
 
کلانتری ادامه داد: در سال ۹۸ ما بر اساس آخرین آمار هزار و ۴۷۶پروژه داشتیم که از اعتبارات امسال سهم داشتند، کار در حال انجام است اما عمق محرومیت بالا بوده و هزینه ساخت و سازها بالاتر از بقیه استان هاست.
 
وی در ادامه گفت: در ده فجر امسال ۳۸۱ طرح و پروژه یا به بهره برداری می رسد یا آغاز به ساخت می شوند از مجموع اینها حدود ۳ هزار و ۸۰۴ شغل ایجاد می شود.
 
استاندار بیان کرد: در بحث حمل ونقل، فرودگاه یاسوج به توجه ویژه نیاز دارد، پروژه ها را اولویت بندی کردیم و اولویت ها تعریف شده است پروژه ارزشمند پاتاوه-دهدشت را داریم به توجه ویژه ای نیاز داریم که با تخصیص صد درصدی در سه ماهه اول سال بعد افتتاح شود.
 
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: با این همه ظرفیت سهم ما از تولید داخلی چقدر است اگر به درستی توجه کنیم به این باور می‌رسیم باید توسعه متوازن و عدالت در کشور شکل بگیرد، آستانی با این ظرفیت اما نتوانسته نقشش را به خوبی ایفا کند با تاکید جدی بر شاخص های ارتقای عدالت اجتماعی باید توسعه متوازن را در دستور قرار دهیم نظام بودجه ریزی باید بر اساس ظرفیت‌های این چنین استان ها باشد.
 
جبار کیانی پور گفت: با وجود تلاش های صادقانه دولت اما پروژه هایی که می‌تواند به توسعه استان کمک کند شکل نگرفته است این پروژه ها باید در استان شکل بگیرد باید سرمایه گذاری در صنعت و کشاورزی حمایت های ویژه ای شوند.
 
وی تاکید کرد: استان ما به دلیل عقب ماندگی های تاریخی توان رقابت ندارد مگر اینکه سرمایه گذران استان حمایت جدی شوند.
 
کیانی پور گفت: در حوزه توسعه زیر ساخت ها باید تلاش بیشتری شود این استان از سوئیس هم ظرفیت های بیشتری دارد آیین نامه صندوق توسعه ملی برای این استان باید دچار تغییراتی شود.
 
وی ادامه داد: گاهی تناقض در رفتار مسئولان کشوری را می بینیم، باید بتوانیم از ظرفیت تهاتر استفاده کنیم، از ۶۶ هزار تا ۴۸ هزار تا اختصاص یافت و از این مبلغ  به ۱۴ هزار تا رسید،ابلاغ های تاسیس های ما لغو شده است درخواست داریم برگشت داده شود که بتوانیم از فرصت تهاتر استفاده کنیم.
 
 نماینده بویراحمد و دنا در ادامه این نشست گفت: پنجاه درصد جمعیت استان در بویراحمد و دنا است، شهر یاسوج در سال های اخیر از نظر جمعیت متفاوت شده است. یکصد هزار نفر در حاشیه شهر زندگی می کنند که مشکلاتی نیز در حاشیه ها وجود دارد.
 
غلام محمد زارعی بیان کرد: منابع درآمدی برای این جمعیت تعریف نشده است. شهرداری یاسوج نیز یا تنگنای شدید مالی مواجه است جمعیت حاشیه ای نیز مدام مطالبه گر است، مسئولان گاهی در آن مناطق جز گلایه و فریاد چیز دیگری نمی شنوند، درخواست داریم به صورت ویژه این مناطق حاشیه‌نشین که دارای مشکلاتی زیاد دارد حداقل مبلغ ۲۰ میلیارد تومان اختصاص داده شود تا بتوانیم آرامشی در آنجا اینجا کنیم، این مردم به راستی محروم هستن.د این عدم تعادل در شهر با حاشیه شهر آزار دهنده است سطح خدمات باید متعال باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز