خبرگزاری کار ایران

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه خبر داد

جایگاه اول کرمانشاه در تولید ماهیان گرمابی در استان‌های غیرساحلی

جایگاه اول کرمانشاه در تولید ماهیان گرمابی در استان‌های غیرساحلی

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه جایگاه نخست در میان استان‌های غیرساحلی کشور در تولید ماهیان گرمابی را دارد.

سیدفرزاد افضلی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در کرمانشاه، اظهار کرد: استان کرمانشاه رتبه اول در تولید ماهیان گرمابی در میان استان‌های غیرساحلی کشور در سال ۹۳ را دارد.

وی با اشاره به تولیدات شیلات استان در سال ۹۳، افزود: در سال گذشته این استان ۱۱ هزار و ۷۹۳ تن ماهی گرمابی تولید داشته است که پیش بینی می‌شود این میزان در سال جاری به ۱۸ هزار و یکصد تن برسد.

افضلی به میانگین تولید ماهیان گرمابی با رقم ۲۵۱۳ تن در سال ۹۳ اشاره داشت و گفت: پیش بینی می‌شود این رقم در سال جاری به ۲۵۵۲ تن برسد.

این مقام مسئول در خصوص تولید ماهیان سردآبی در استان اظهار کرد: در تولید اینگونه از ماهی، رتبه چهارم در میان استانهای غیرساحلی کشور در سال ۹۳ را داریم که این رقم در سال گذشته ۸۰۷۵ تن بوده و پیش بینی تولید این میزان در سالجاری در حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ تن می‌باشد.

افضلی تصریح کرد: تولید ماهی در آب‌های طبیعی و نیمه طبیعی استان در سال ۹۳ رقمی بالغ بر ۱۱۹۶ تن بوده است که پیش بینی می‌شود این میزان در سال جاری به ۲۶۱۸ تن برسد.

این مقام مسئول افزود: در سال ۹۴ پرورش ماهی خاویاری در قفس به ظرفیت ۱۰۰ تن در سال و پرورش کپور ماهیان پن به ظرفیت ۵۰ تن درسال توسط شرکت «آبزی اکسیر کوثر» در دریاچه سد شهدای «تنگ حمام» قصرشیرین آغاز شده و پیش بینی تولید اینگونه برای سالجاری ۲۰۰ تن می‌باشد.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه اظهار کرد: هم اکنون پرورش ماهیان خاویاری در ۳ مزرعه استان فعال است که عملکرد آن درسال گذشته در حدود ۴، ۶ تن بوده است.

وی گفت: تولید ماهیان خاویاری با رقم یاد شده در سالجاری بالغ بر ۱۵ تن در سالجاری پیش بینی می‌شود.

افضلی در خصوص تولید می‌گوی آب شیرین در این استان، افزود: کارگاه تکثیر می‌گوی قصرشیرین با ظرفیت ۱ میلیون قطعه «پست لارو»، تنها مرکز تامین کننده پست لارو گونه «روزنبرگی» کشور است و عملکرد این کارگاه درسال گذشته؛ ۴، ۵ تن و پیش بینی برای سال جاری در حدود ۱۵تن می‌باشد.

این مسئول در پایان با اشاره به سرانه مصرف ماهی در استان تصریح کرد: خوشبختانه با توسعه فعالیت‌های مختلف آبزی پروری در استان و نیز افزایش آگاهی مردم نسبت به فواید مصرف محصولات شیلاتی در راستای رفع افسردگی و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی با برگزاری کلاس‌های طبخ آبزیان، بازار عرضه ماهیان پرورشی، دریایی و حتی میگو در سال‌های اخیر رونق فراوانی یافته است.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه سرانه مصرف سالیانه ماهی در جهان را ۱۸ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: مصرف ماهی از میانگین ۲۵۰ گرم در سال ۱۳۷۳ به حدود ۷، ۵ کیلوگرم در پایان سال ۱۳۹۳ در کرمانشاه رسیده است و انشاالله با فرهنگ سازی مناسبت میزان مصرف ماهی در این استان به میانگین کشوری که در حدود ۸ کیلوگرم در سال می‌باشد، خواهیم رسید.

پیشنهاد امروز