خبرگزاری کار ایران

برگزاری بیست و یکمین همایش کشوری ادبیات عاشورایی در شیراز/ کتاب «محبوب جهان» رونمایی شد

برگزاری بیست و یکمین همایش کشوری ادبیات عاشورایی در شیراز/ کتاب «محبوب جهان» رونمایی شد

بیست و یکمین همایش کشوری ادبیات عاشورایی ویژه خانواده بزرگ بهزیستی با موضوع اربعین در شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با آخرین روز از هفته بهزیستی و با حضور معاونین اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی کشور و شاعران برجسته ای از ۲۵ استان، بیست و یکمین همایش کشوری ادبیات عاشورایی، ویژه خانواده بزرگ بهزیستی در فرهنگسرای یاران جامعه معلولین فارس شیراز برگزار شد. 

 دبیر برگزاری این همایش، تعداد کل آثار ادبی ارسال شده به بخش بزرگسالان این دبیرخانه را ۲۳۲ اثر از ۲۵ استان کشور اعلام کرد و گفت: در رده بزرگسال ۲۹ نفر منتخب شدند که از این تعداد ۱۷ نفر با حضور در این همایش آثار خود را خوانش کردند. 

محمدرضا هوشیار، تعداد آثار ارسال شده به بخش کودک و نوجوان این همایش را هم ۹۸ اثر عنوان کرد و افزود: از تعداد آثار یاد شده ۱۲ نفر توسط هیات داوران منتخب و از آنان جهت حضور و خوانش آثار دعوت شد.

مدیر کل بهزیستی فارس در ادامه گام نهادن در محفل ابا عبدالله الحسین را رزق شاعران و عوامل برگزار کننده این همایش کشوری دانست و بیان داشت: چه معلول ،چه مسئول و چه بعنوان شاعر، همه آمده ایم تا رزقمان را از ابا عبدالله الحسین بگیریم. 

برگزاری بیست و یکمین همایش کشوری ادبیات عاشورایی در شیراز/ کتاب «محبوب جهان» رونمایی شد

 آیت الله آگاه عضو مجلس خبرگان رهبری در فارس نیز در این همایش معنوی در سخنانی کوتاه اظهار داشت: شاعران و هنرمندان جامعه هدف با ارائه هنر زیبای خود، توانمندی و قدرت این جامعه بزرگ را به نمایش گذاشتند. 

وی از برگزار کنندگان و شرکت کنندگان در این همایش تقدیر کرد و افزود: بدون شک مزد همه این افراد در نزد امام حسین علیه السلام محفوظ است. 

در ادامه دکتر محمدرضا سنگری محقق و عاشورا پژوه معاصر کشور نیز در ارتباط با فلسفه قیام عاشورا گفت: کسی چهل روز خویشتن دار و با خدای خودش خلوت کند، خداوند، ملکوت و حتی کربلا را نشانش می دهد.

 وی افزود: این افراد چشمه های حکمت از درونشان جوشش می گیرد و بر زبانشان جاری می شود، یعنی دیگر زبانشان در اختیار خودشان نیست و در واقع زبانشان و قلمشان را خدا مدیریت می کند.

سنگری ادامه داد: کم نیستند شاعران و نویسندگان بزرگی که وقتی به این مرحله رسیدند گاهی وقت ها پس از سرودن شعر از خودشان می پرسیدند آیا این شعر ماست. که مصداق این مدعا شاخص ترین شعر عاشورایی محتشم کاشانی (باز این چه شورش است) می باشد که توسط رسول خداوند بر زبان وی جاری شده است. 

وی با امیدواری برای ادامه یافتن این کنگره ملی ابراز کرد: موضوع سال آینده این همایش، نقش زن در عاشورا با معرفی شخصیت حضرت رباب سلام الله علیها خواهد بود که احتمال می رود در صورت همکاری وزارت خارجه این برنامه به صورت بین المللی و با حضور مهمانانی از چند کشور همسایه برگزار شود. 

به گزارش ایلنا، اجرای گروه تعزیه توسط افراد کم توان ذهنی برای اولین بار در کل کشور، رونمایی از تابلو فرشی یکی از نابینایان مطلق از استان کرمانشاه و همچنین رونمایی از کتاب  شعر گزیده ای از اشعار شاعران برگزیده همایش شعر عاشورایی کشور در سه سال اخیر با نام «محبوب جهان» از دیگر برنامه های جانبی این همایش ملی بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز