برای اولینبار در کشور؛
رسوبات آلی چاههای نفت با فناوری توسعهیافتۀ پاکسازی شد

واحد فناور «پترو اکسیر» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شیراز، برای اولینبار در ایران، موفق به اجرای عملیات پاکسازی رسوبات آلی چاههای نفت با یک فناوری جدید شده است.
به گزارش ایلنا، مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شیراز گفت: واحد فناور پترو اکسیر موفق به اجرای عملیات پاکسازی رسوبات آلی چاههای نفت با استفاده از شوینده پایه آبی اکسیرا، بهعنوان جایگزین ایمن و کمخطر حلالهای آروماتیک شده است.
مهرداد شفیعی، ادامه داد: این عملیات در میدان نفتی مشترک پایدار غرب با نتایج چشمگیر انجام شده است.
مدیر مرکز رشد دانشگاه شیراز ازجمله دستاوردهای این پروژه را تزریق ۵۰ بشکه (۲۱۰۰ گالن) از محلول پایه آبی با بازدهی مطلوب و بازیابی کامل عملکرد چاه؛ حذف مواد شیمیایی پرخطر و کاهش چشمگیر ریسکهای عملیاتی و آسیب به محیطزیست و تجهیزات و حفظ سلامت سازند و بازگرداندن بهرهوری چاه بدون اثرات مخرب بر لایههای زیرزمینی مطرح کرد.
شفیعی اظهار کرد: این موفقیت، گامی بزرگ در راستای توسعه فناوریهای نوین و ارتقای استانداردهای ایمنی در صنعت نفت کشور است و نشان میدهد که با بهکارگیری نوآوریهای بومی میتوان به راهحلهای پایدار و کمخطر دست یافت.
وی با تبریک این موفقیت به جامعه علمی، صنعتی و دستاندرکاران این پروژه، از آمادگی مرکز رشد دانشگاه شیراز برای حمایت از سایر شرکتهای فناور در زمینهی تحقق چرخه ارزشآفرینی دانشبنیان در صنعت نفت و گاز خبر داد و گفت: مرکز رشد دانشگاه شیراز ساختاری است که با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه کسبوکارهای جدید در قالب واحدهای فناور نوپا پشتیبانی میکند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه شیراز اظهار داشت: ایجاد محیطی نوآورانه با جذب و حمایت از کارآفرینان دانشگاهی و بروندانشگاهی با تمرکز بر توسعه محصولات و خدمات فناورانه و تجاریسازی تحقیقات اعضای هیئتعلمی و دانشجویان دانشگاه و حمایت از کارآفرینان در دانشگاه از طریق ایجاد فضای استقرار، آموزش عمومی و تخصصی، مربیگری و اتصال به زیستبوم نوآوری کشور، ازجملهمهم ترین مأموریتهای مرکز رشد دانشگاه است.
گفتنی است، درحال حاضر حدود ۸۰ شرکت و تیم دانشبنیان و استارتآپی در واحدهای مختلف نوآوری دانشگاه مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد، شرکتهای دانشبنیان کوچکتر و نوپا در ساختمان شماره ۱ مرکز رشد و واحدهای فناوری و شرکتهای دانشبنیانِ رشدیافته، در ساختمان شماره ۲ مرکز رشد دانشگاه شیراز مستقر هستند. ساختمانهای شماره ۱ و ۲ مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شیراز نیز، در پردیس نوآوری دانشگاه واقع شده است.