در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
بالا رفتن افسارگسیخته هزینهها، قیمت نان آزاد را در قزوین افزایش داد/افزایش نان دولتی در دست بررسی است

رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین گفت: باتوجه به عدم افزایش چند ساله قیمت نان آزاد، افزایش افسارگسیخته هزینههای تولید نان و حذف شدن یارانه آرد، قیمت نان در واحدهای آزادپز استان افزایش پیدا کرده و پیشنهاد افزایش قیمت در واحدهای دولتی هم ارائه شده که در وزارت کشور در دست بررسی است.
عباس بهرامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به افزایش نرخ نان در واحدهای آزادپز استان گفت: باتوجه به اینکه از سال 1401 در واحدهای آزادپز افزایش قیمت نداشتیم و از طرفی هم شاهد افزایش افسارگسیخته هزینههای تولید نان هستیم، قیمت نان در این واحدها افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: از اردیبهشت، قیمت یک کیسه 40 کیلویی آرد برای واحدهای آزادپز از 670 هزار تومان به یک میلیون و 300 هزار تومان افزایش پیدا کرده؛ در واقع پیش از این دولت به این بخش یارانه پرداخت میکرد که حذف شده است.
رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین، افزایش حق بیمه سهم کارفرما برای هر کارگر از یک میلیون و 300 هزار تومان به 5 میلیون و 600 هزار تومان؛ افزایش دستمزد؛ افزایش اجارهبها و سایر هزینهها مانند مایع خمیر و درمجموع 14 مؤلفه تولید نان را از علتهای افزایش قیمت نان برشمرد.
وی تصریح کرد: براساس نظرهای کارشناسی و بررسیهای صورت گرفته، نظر ما افزایش 100 درصدی بود اما در نهایت افزایش 70 درصدی مصوب شد و براین اساس، در حال حاضر قیمت سنگگ از 10 به 17، قیمت بربری از 9 به 15 و قیمت نان لواش از 3800 به 6500 تومان رسیده است.
هزینههای تولید نان برای نانوایان دولتی و آزادپز افزایش داشته است
به گفته این مسئول، در سطح شهرستان قزوین 800 واحد نانوایی داریم که از این تعداد صرفا حدود 40 واحد آزادپز است که درصد بسیار پایینی است و هماستانیها میتوانند واحدهای دولتی را برای تهیه نان انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: باید درنظر داشت که در واحدهای دولتی، به غیر از آرد که یارانه به آن تعلق میگیرد، در سایر مولفهها افزایش هزینه داشتهایم؛ نمیتوان انتظار داشت هزینهها برای نانوایان افزایش داشته باشد اما قیمت نان همچنان ثابت باشد؛ چرا که نانوایان صرفا از محل فروش نان هزینهها را تامین میکنند.
بهرامی ادامه داد: برای بخش دولتی هم با توجه به پایشها و کارشناسیهای صورت گرفته، پیشنهاد افزایش قیمت داشتهایم که باید توسط وزارت کشور تایید شود و در مرحله بررسی قرار دارد و پس از تایید، در این بخش هم افزایش خواهیم داشت که کاملا منطقی است؛ اگر نرخ نان واقعی نباشد، انحراف ایجاد میشود و بستر تخلف را فراهم میکند.
رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین خاطرنشان کرد: هر نانوایی نرخنامه مختص به خود را دارد که در آن؛ نام دارنده پروانه کسب، محل دقیق نانوایی، شماره پروانه کسب و کد پستی درج شده و باید در دید عموم باشد، هماستانیها هم میتوانند هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، کمفروشی، فروش اجباری نان کنجدی را به سامانه 124 گزارش کنند.