خبرگزاری کار ایران

شهردار اردکان خبرداد؛

اردکان با ۱۲ پروژه کلیدی به مقصد گردشگری تبدیل می‌شود

اردکان با ۱۲ پروژه کلیدی به مقصد گردشگری تبدیل می‌شود
کد خبر : ۱۶۳۸۸۲۸

جذب بیش از ۳هزارمیلیارد تومان سرمایه گذاری طی ۲ سال آینده

شهردار اردکان گفت: شهر اردکان با اجرای ۱۲ پروژه کلیدی بر اساس طرح تحول گردشگری، از شهری در مسیر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایلنا، عبدالمطلب رهنما در حاشیه مراسم روز سپیدان با اشاره به ۲۰ سال سابقه فعالیت خود به‌عنوان شهردار، گفت: وقتی مدیریت اردکان را بر عهده گرفتیم، تا سال ۹۶ تصور می‌کردیم اردکان شهر گردشگری است، اما مطالعه سند توسعه گردشگری شهرستان سپیدان و شهر اردکان نشان داد بر اساس استانداردهای سازمان جهانی گردشگری، اردکان شهر گردشگری نیست، بلکه در مسیر گردشگری قرار دارد.

رهنما با بیان اینکه برای تبدیل اردکان به مقصد گردشگری، مطالعاتی انجام شد که نتیجه آن تدوین طرح تحول گردشگری با ۱۲ پروژه علمی بود، یادآور شد: این پروژه‌ها برای تغییر وضعیت اردکان از شهر در مسیر گردشگری به شهر در مقصد گردشگری طراحی شده‌اند؛ طبق تعریف UNWTO، گردشگر کسی است که حداقل ۲۴ ساعت در مقصد اقامت داشته باشد، اما در اردکان، با وجود عبور سالانه چهار میلیون مسافر، اقامت شبانه تنها بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر است. هدف این طرح افزایش اقامت گردشگران به ۶۰۰ هزار نفرشب در سال است.

شهردار اردکان از پروژه‌های شاخصی مانند ساخت هتل، ساماندهی ورودی‌های شهر، پل معلق، زیپ‌لاین، و اسکای‌گلس نام برد و گفت: برای اجرای این پروژه‌ها، در سه سال گذشته ۳۰۰ هکتار زمین تملک یا برای تملک آماده شده است؛ قرارداد ساخت بزرگ‌ترین هتل شهر در میدان ورودی با سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیارد تومان بسته شده و برای پل معلق، زیپ‌لاین، و اسکای‌گلس نیز دو سرمایه‌گذار با همکاری بانک‌ها پای کار آمده‌اند. 

اردکان با ۱۲ پروژه کلیدی به مقصد گردشگری تبدیل می‌شود

جذب بیش از ۳هزارمیلیارد تومان سرمایه گذاری طی ۲ سال آینده

وی ابراز امیدواری کرد طی یک تا دو سال آینده بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری اردکان جذب شود.

رهنما با اشاره به انتخاب اردکان به‌عنوان یکی از ۲۵ شهر گردش‌پذیر فارس توسط مدیرکل دفتر شهری استانداری، گفت: همایش شهرهای گردش‌پذیر استان با حضور ۲۵ شهردار در اردکان برگزار شد و قرار است طرح‌های جامع گردشگری برای این شهرها تدوین شود. 

وی تأکید کرد: این تحولات با هدف بهبود اقتصاد مردم و افزایش درآمد شهرداری انجام می‌شود، نه صرفاً وظایف مستقیم شهرداری که بر عهده میراث فرهنگی است. شهرداری به‌جای احداث کارخانه‌های شن یا آسفالت، سرمایه‌گذاری را به سمت گردشگری هدایت کرده تا ضعف‌های زیرساختی برطرف شود.

شهردار اردکان در ادامه به پروژه‌های عمرانی در حال اجرا از جمله تعریض جاده اردکان به چله گاه به طول ۴ کیلومتر و عرض ۳۵ متر با حجم بالای خاک‌برداری، بازگشایی جاده چشم‌سبزک به طول دو کیلومتر، بازگشایی جاده ۱۶ متری در محدوده چشم‌سبزک با پیشرفت ۹۰ درصد، اصلاح هندسی ورودی شهر از سمت شیراز با هزینه ۳۰ میلیارد تومان و طراحی مهندس ایروانیان، جدول‌گذاری، دیوارکشی، و آسفالت معابر، کاشت ۵۰ هزار درخت در تپه‌های جنوبی با هدف رسیدن به ۳۰۰ هزار درخت تا پایان سال، افتتاح شهربازی، و تبدیل رستوران شهرداری به آکادمی آشپزی با حضور آشپزهای مصری، لبنانی، و فیلیپینی اشاره کرد. 

رهنما درباره چالش‌های شهر گفت: توپوگرافی کوهستانی و شیب زیاد منطقه، هزینه‌های خدمات و عمرانی را افزایش داده است. در زمستان گذشته، ۱۸۰۰ تن نمک برای جلوگیری از یخ‌زدگی معابر استفاده شد که عمر آسفالت را کاهش می‌دهد؛ به همین دلیل، سنگ‌فرش جایگزین آسفالت شده و در سال گذشته ۶هزار مترمربع و امسال ۵هزار تا ۶هزار مترمربع دیگر سنگ‌فرش اجرا شده است. 

وی افزود: بودجه محقق‌شده سال جاری ۱۱۰ میلیارد تومان و بودجه مصوب سال ۱۴۰۴ حدود ۱۴۰ میلیارد تومان است که ۷۰ میلیارد آن صرف هزینه‌های جاری و پرسنلی و ۷۰ میلیارد دیگر برای پروژه‌های عمرانی اختصاص دارد.

اردکان با ۱۲ پروژه کلیدی به مقصد گردشگری تبدیل می‌شود

شهرداری اردکان شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری را تسهیل کرده است

شهردار اردکان با اشاره به اینکه شهرداری با ارائه زمین، اخذ رایگان مجوزها، و ایجاد شرایط مناسب، سرمایه‌گذاری را تسهیل کرده است، تصریح کرد: ۳ پروژه سرمایه‌گذاری شامل یک هتل با پیشرفت ۸۰ درصد، یک مجتمع تجاری-اداری با پیشرفت ۹۰ درصد، و پروژه‌های مشارکتی دیگر در حال اجراست. 

رهنما با اشاره به اینکه هزینه‌های بالای ساخت‌وساز به دلیل شرایط اقلیمی و توپوگرافی، سرمایه‌گذاری و ساخت مسکن را دشوار کرده است، عنوان‌کرد: شهرداری با کاهش فشار عوارض و ارائه تسهیلات، سرمایه‌گذاران را جذب می‌کند.

شهردار اردکان در حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: جاذبه‌های گردشگری مانند پل معلق، اسکای‌گلس، ترن ریلی، و توریسم ورزشی و طبیعت‌گردی باید ایجاد شود تا گردشگران به‌جای چند ساعت، دو تا سه روز در این شهر اقامت کنند. در حال حاضر، بوم‌گردی‌ها و هتل‌های شهر به دلیل کمبود جاذبه خالی هستند.

در حوزه فرهنگی، تدوین تاریخ مستند اردکان با همکاری دانشگاه شیراز و بررسی اسناد از دوره صفویه تا زمان معاصر، حمایت از موسیقی محلی با اسپانسری چهار گروه موسیقی، و برنامه‌ریزی برای تشکیل مجمع اردکانی‌های ایران با همکاری اردکان یزد از اقدامات انجام‌شده است که رهنما به آن اشاره کرد.

شهردار اردکان تأکید کرد: باورهای نادرست درباره تاریخ اردکان، مانند ارتباط با آرتاکن یا اردکان‌های دیگر، اصلاح شده و تاریخ مستند در سه جلد کتاب در حال تدوین است؛ همچنین، قرارداد خواهرخواندگی با اردکان یزد در دست پیگیری است.

وی به برگزاری برپایی مراسم بزرگ روز اردکان اشاره کرد و گفت: ۲۵ اردیبهشت به‌عنوان روز سپیدان بر اساس روایات و مطالعات نجومی انتخاب شده، اما مراسم اصلی روز اردکان جداگانه برگزار خواهد شد. اردکان به دلیل موقعیت در منطقه برف‌خیز زاگرس و نزدیکی به شیراز، پتانسیل بالایی برای گردشگری دارد. 

رهنما ادامه داد: در حوزه بازآفرینی شهری، ۴۸ هکتار از ۱۳۰ هکتار مساحت مسکونی اردکان بافت فرسوده است که با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری، مقدمات جذب اعتبارات فراهم شده است.

وی همچنین از مطالعات دفع آب‌های سطحی با بودجه ۱۶۰ میلیارد تومان توسط دانشگاه سمنان و مصوب در کارگروه کشوری خبرداد.

 انتقال روزانه ۱۰ تن زباله به شیراز بار مالی سنگینی برای شهرداری دارد

رهنما درباره چالش زباله در این شهر گفت: به دلیل قرارگیری اردکان در حریم آب شرب شیراز، امکان ایجاد جایگاه دفن زباله وجود ندارد و زباله‌ها با هزینه هر کیلوگرم ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان به برمشور شیراز منتقل می‌شود. این انتقال روزانه ۱۰ تن زباله با هزینه ۴۰ تا ۵۰ تومان به ازای هر کیلوگرم، بار مالی سنگینی برای شهرداری دارد. 

وی از شهرداری شیراز درخواست کرد با توجه به محدودیت‌های زیست‌محیطی اردکان، در این زمینه همکاری بیشتری انجام دهد.

شهردار اردکان در پایان تأکید کرد: با اجرای این پروژه‌ها و جذب سرمایه‌گذاران برجسته، طی ۵ سال آینده چهره اردکان و شهرستان سپیدان کاملاً متفاوت خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز