خبرگزاری کار ایران

وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان در اجلاسیه شیراز:

علاقمندی همکاری تاجیکستان با ایران در حوزه‌های انرژی، صنعت و گردشگری

علاقمندی همکاری تاجیکستان با ایران در حوزه‌های انرژی، صنعت و گردشگری
کد خبر : ۱۶۳۳۷۴۷

وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان با اشاره به مشترکات تاریخی، زبانی و فرهنگی، گفت: این اشتراکات، همکاری‌های دوستانه را تحکیم می‌بخشد.

به گزارش ایلنا، دلیر جمعه در هفدهمین اجلاس کمیسیون با همدردی عمیق دولت و مردم تاجیکستان را با ایران به دلیل فاجعه بندر شهید رجایی ابراز کرد و افزود: این رویداد را گامی برای تحکیم همکاری‌های متقابل سودمند دانست.

جمعه اظهار داشت: ایران یکی از مهم‌ترین شرکای تاجیکستان در خاورمیانه است. سفر رئیس‌جمهور ایران به دوشنبه در سال جاری و امضای ۲۳ سند همکاری در حضور رؤسای جمهور دو کشور، زمینه‌ساز گسترش روابط بود. در حاشیه این سفر، نمایشگاه مشترک و امضای اسناد سرمایه‌گذاری برگزار شد که نشان‌دهنده امکانات موافق برای همکاری است.

 وی افزود: سفرهای متعدد هیئت‌های دو کشور، از جمله سفر نخست‌وزیر تاجیکستان و تبادل هیئت‌های پارلمانی، به تقویت مناسبات کمک کرده است.

جمعه با بیان اینکه حجم تجارت دوجانبه در سال ۲۰۲۴ به ۳۷۸ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۲۰۲۳، ۱۲۳ میلیون دلار (۴۸ درصد) افزایش یافت، یادآور شد: صادرات تاجیکستان به ایران ۱۱۵ میلیون دلار و واردات ۲۶۳ میلیون دلار بود که نسبت به ۲۰۲۳ افزایش ۱۵ درصدی داشته است‌. در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵، گردش تجاری به ۱۱۱ میلیون دلار رسید که ۴۳ درصد بیشتر از دوره مشابه سال قبل است. این رشد، تجارت را به بخش کلیدی روابط تبدیل کرده است.

گسترش همکاری در انرژی، صنعت و گردشگری  

جمعه از امضای یادداشت تفاهم برای توسعه سد و نیروگاه آبی و همکاری شرکت فراب ایران خبر داد و گفت: مذاکرات از سال ۲۰۲۰ برای صادرات برق و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ادامه دارد و به‌زودی قراردادهایی امضا خواهد شد.

وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان با اشاره به اینکه تاجیکستان در حوزه‌های انتقال برق، حمل‌ونقل، آموزش، فرهنگ، صنعت و کشاورزی به همکاری با ایران علاقه‌مند است، گفت: استفاده از بندر چابهار و بندرعباس برای ترانزیت و افزایش تجارت را ضروری دانست و خواستار بهره‌گیری از ظرفیت‌های گردشگری شیراز برای تقویت روابط شد.

جمعه ابراز امیدواری کرد که در دو روز اجلاس، از همه امکانات و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شیراز استفاده شود تا شناخت بهتری از این شهر حاصل گردد. 

وی افزود: این اجلاس مرحله جدیدی در همکاری‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی، حمل‌ونقل و فرهنگی آغاز می‌کند و با جدیت برای منافع متقابل ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز