خبرگزاری کار ایران

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس:

وزیر فرهنگ بودن در این روزهای پرحادثه آسان نیست

وزیر فرهنگ بودن در این روزهای پرحادثه آسان نیست

وزارت ارشاد این وظیفه را دارد که نشان دهنده تصویری باشکوه از ایران اسلامی باشد/ ما ایرانیان به ایرانی بودن و تمدن ۷۰۰۰ ساله خود می‌بالیم/ کسانی که هویت ایرانی را در ستیز با هویت اسلامی می‌دانند، به بیراهه می‌روند.

ایلنا: وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد با بیان سخنانی از امام علی(ع) دفاعیات خود را در مجلس شورای اسلامی آغاز کرد. او گفت: برای تصدی این مسئولیت دشوار و رساندن پیام معنویت انقلاب به جهانیان اعلام آمادگی می‌کنم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی جنتی گفت: وزارت فرهنگ؛ مسئولیت بزرگ و پرمخاطره‌ای است. به سختی کار آگاهم و می‌دانم وزیر فرهنگ بودن در این روزهای پرحادثه آسان نیست.

وی گفت: می‌دانم که فرهنگ اولویت نخست کشورمان می‌باشد و ایران فرهنگی مرز نمی‌شناسد. نه تنها نگاه شرقی‌ها بلکه چشم امید جهان غرب به شرق و خورشید گرمابخش ایران اسلامی دوخته شده است.

علی جنتی گفت: فرهنگ و هنر فقط برای اوقات فراغت نیست بلکه دیپلماسی عمومی کم‌هزینه‌ترین راه برای ایجاد تعامل سازنده با جهان است.

وزیر پیشنهادی، جنگ امروز را جنگ تصویر خواند و گفت: همه در تلاش هستند تصویر نیکویی از خود به جای بگذارند و وزارت ارشاد این وظیفه را دارد که نشان دهنده تصویری باشکوه از ایران اسلامی باشد.

جنتی، وضعیت فرهنگی کشور را علی‌رغم تلاش‌های دولت‌های گذشته نامطلوب خواند و گفت: تهاجم فرهنگی توطئه نیست. زمانی که اکثر کشور‌ها از نفوذ فرهنگ امریکایی نگرانند و بودجه‌های زیادی صرف مقابل با آن می‌کنند، تکلیف کشور اسلامی ما به خوبی در مقابل این شبیخون فرهنگی مشخص است و فقط با بازگشت به خویشتن خویش می‌توان در این عرصه موفق بود.

وی، بازگشت به خویشتن را بازگشت به دین اسلام، اسلام کرامت و اسلامی که هتک حرمت؛ جاه طلبی و دنیاپرستی را گناهی نابخشودنی می‌داند و واپس‌گرایی و تحجر را برنمی‌تابد و اسلامی برای همه نسل‌ها و ملت‌ها؛ دانست و گفت: برای مقابله با تهاجم فرهنگی راهی جز بازگشت به اسلام ناب محمدی(ص) وجود ندارد.

وی ادامه داد: ما ایرانیان به ایرانی بودن و تمدن ۷۰۰۰ ساله خود می‌بالیم. ایران همواره سرزمین توحید بوده و شرک و بت‌پرستی در سرزمین ما وجود نداشته و خدمات ایرانیان به اسلام(به گفته‌ی شهید مطهری) موجب فخر ما ایرانیان است.

جنتی؛ کسانی که پرچم مکتب ایرانی را در برابر مکتب اسلام برافراشته‌اند و کسانی که هویت ایرانی را در ستیز با هویت اسلامی می‌دانند، افرادی دانست که به بیراهه می‌روند و گفت: هویت ایرانی و اسلامی دو روی سکه هویت ماست.

وی در ادامه گفت: پاسداری از زبان فارسی به عنوان زبان دوم جهان اسلام یکی از برنامه‌های من است که از این طریق بتوانیم راه را بر بیگانه ببندیم و با اعزام سفیران فرهنگی شایسته، دیندار و فرهنگی؛ راه را برای همگرایی جوامع اسلامی هموار سازیم.

علی جنتی گفت: من از ریاست دوره‌ای در جنبش عدم تعهد برای رساندن پیام ایران به جهان ‌‌نهایت استفاده را خواهم برد و معتقدم که جهان کنونی تشنه شنیدن شعر و ادب فارسی و تشنه مینیاتور ایران است و بهترین سفیر در عرصه جهانی هنر است.

وی گفت: با کمک علمای آگاه در عرصه هنر، سینما، موسیقیدانان و هنرمندان می‌توان بسیاری از درهای بسته را گشود و نام شاعران بزرگ ما چون آب زلالی است که تشنگان حقیقت را سیراب می‌کند.

علی جنتی ادامه داد: در روزگاری برای تصدی وزیر ارشاد انتخاب شدم که جمع کثیری از اهالی فرهنگ و هنر از دولت فاصله گرفتند و برخوردهای نابجا و کشمکش‌های بی‌ثمر جای برخوردهای مناسب را گرفته و من می‌خواهم بدون ذره‌ای دور شدن از ارزش‌های اسلامی آرامش و اعتدال را به عرصه فرهنگی کشور بازگردانم.

جنتی با تاکید بر اینکه بزرگان و پیشکسوتان را بزرگ خواهم داشت و دغدغه معیشتی اهل قلم را رفع خواهم کرد، افزود: تفکر لیبرالی هنر برای هنر است را نمی‌پسندم زیرا هنر برای تعالی بشر است.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های کلان فرهنگی را بر چند اصل مهم بنا کرده‌ام، افزود: همه این اصول برگرفته از اسناد بالادستی به ویژه سند چشم‌انداز بیست ساله و برنامه پنجم توسعه است.

جنتی، ترویج فرهنگ اصیل دینی و سبک زندگی براساس الگوی اسلامی را ازجمله این اصول برشمرد و افزود: تقویت فرهنگ عفاف و حجاب نیز لازمه اجرای این اصول است.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدگاه‌های علما و روحانیون و مراجع عظام را سرمایه‌ی بزرگ و پشتوانه‌ای برای فعالیت‌های فرهنگی توصیف کرد و افزود: مساجد نیز به عنوان فرصتی استثنایی برای دستیابی به کمال معنوی نقش محوری خواهد داشت.

جنتی به اصل عدالت فرهنگی در برنامه خود اشاره کرد و افزود: عدالت فرهنگی به معنی ایجاد فرصت برای همه هنرمندان و همچنین ایجاد فرصت برای همه لایه‌های اجتماعی است.

وی با اشاره به تقویت تشکل‌های صنفی فرهنگی تصریح کرد: تمرکززدایی نیز از اصول مهمی است که به آن پایبندم و بر این باورم که باید به مدیریت محلی و منطقه‌ای اعتماد کرد.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: سازمان مردم نهاد باید قلب تپینده فرهنگ باشد.

جنتی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر آموزش و حمایت از خلاقیت‌ها افزود: برای اصلاح فرهنگ عمومی و ضبط زندگی‌ای که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست؛ باید از مدارس آغاز کنیم.

وی با اشاره به اینکه ایجاد روحیه‌ی دین‌باوری و خودباوری تنها با یاری وزرت آموزش و پرورش و هماهنگی بین‌بخشی ممکن است، افزود: درصورت همکاری شما و همچنین همکاری وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی، برای ارتقای فرهنگ کشور گام‌های بلندی برخواهم داشت.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، خودرای بودن را آفت مدیریت دانست و افزود: سوابقم گواهی می‌دهد اهل مشورتم و احترام به دیگران را از اساتیدم در حوزه آموختم.

وی با اشاره به اینکه شهید بهشتی نقدپذیری را به من آموخت، افزود: همچنین از ایشان آموختم پست‌ها، امانت و تنها برای خدمت و نه ابزاری برای قدرت است.

جنتی با ابراز امیدواری از اینکه آموخته‌هایش باعث شود وظایف محوله را انجام دهد، افزود: چشم امیدم به نخبگان فرهنگی است و دستم به سوی دلسوزان ملت به ویژه مجلس دراز است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز