غضنفری:
پرداخت تسهیلات به صنایعی که ارز آوری دارند

کاهش مصارف ارزی به عنوان راهکاری برای برخورد با تحریم هاست.در این خصوص بومی سازی می تواند کمک شایانی کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال 92، برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی، سرمایه گذاریها و تسهیلات باید به صنایعی پرداخت شود که ارز آوری داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی غضنفری در سومین همایش «چشم انداز صنعت فولاد ایران با نگاهی به بازار» با بیان این مطلب گفت: از جمله راهکارهای برخورد فعال با تحریم ها، «ارز آوری» و توجه به بنگاه ها و صنایعی که برای کشور ارز آوری دارند است، به همین سبب طرح های توسعه ای که می توانند به سرعت وارد چرخه تولید یا صادرات شوند مورد حمایت قرار میگیرند.
وی ادامه داد: این نوع بنگاه ها در شرایطی که قیمت ارز بالا رفته، علاوه بر سودآوری، موجب افزایش درآمد ارزی کشور و توان بخشی به اقتصاد می شوند که در واقع، نوعی حرکت ملی محسوب می شود.
غضنفری با اشاره به اینکه در حال حاضر 4 میلیون تن پروژه فولادی با پیشرفت 95 درصد مورد حمایت ویژه (با رفع مشکلات قانونی) قرار گرفته تا به موقع راه اندازی شوند، گفت: همچنین، مصوبه مشارکت با بخش خصوصی برای تکمیل طرح های فولادی نیمه ساخته توسط ایمیدرو دریافت شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه پیش بینی شده در سال 94 میزان واردات فولاد خام به 5/ 2 میلیارد دلار برسد، گفت: در سال 89 میزان واردات فولاد 8/ 9 میلیارد دلار بود و در سال 90 به 9/ 8 میلیارد دلار رسید.
وی ادامه داد: در بخش صادرات، در سال 89، یک میلیارد دلار و در سال 90، 5/ 1 میلیارد دلار فولاد خام صادر شد و پیش بینی شده در سال 94، این میزان به 5/ 2 میلیارد دلار برسد.
غضنفری با اشاره به طرحهای بالای 40 درصد پیشرفت در حوزه صنعت فولاد، اظهار داشت: در بخش کنسانتره، 23 میلیون تن، در بخش گندله 5/ 31 میلیون تن، در بخش فولاد خام، 6/ 32 میلیون تن و در بخش محصولات فولادی 25 میلیون تن ظرفیت سازی می شود.
وی ادامه داد: منابع ارزی و ریالی این ظرفیت سازیها پیش بینی شده است، به طوری که در بخش کنسانتره 100 میلیارد تومان و 100 میلیون یورو، گندله 2400 میلیارد تومان و 800 میلیون یورو، فولاد خام یک هزار میلیارد تومان و 5/ 2 میلیارد یورو و بخش محصولات فولادی 300 میلیارد تومان و 600 میلیون یورو ارزی سرمایه گذاری پیش بینی شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به پیش بینی رتبه ایران در تولید فولاد جهانی اشاره کرد و گفت: قرار است رتبه ایران در سال 2016 به دهم و در سال 2025 به رتبه هشتم ارتقا یابد.
وی ادامه داد: طبق برنامه پنجم، تا 55 میلیون تن ظرفیت سازی برای فولاد خام به سرمایه گذاران مجوز داده شده است.
غضنفری با اشاره به ضرورت وجود بالانس در 2 بخش برای توسعه معدن و صنایع معدنی گفت: نخست باید در حلقه های مختلف حوزه فولاد تراز اقتصادی صورت گیرد و با ایجاد یک سیستم عادلانه قیمت گذاری، تمام حلقه های این حوزه برای سرمایه گذاری جاذب باشد.
وی افزود: دوم اینکه اکتشاف رونق و توسعه یابد. البته در این زمینه با همکاری مجلس در تلاش هستیم زمینه حضور بخش خصوصی در این حوزه بیشتر فراهم شود.