خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد:

ضرورت پیشگیری از کمبود ویتامین D/ کمبود ویتامین D به صورت معضل جهانی در تمام کشورها مطرح است

asdasd
کد خبر : ۷۴۵۲۹۰

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: از عوارض کاهش سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D، می توان به خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان، دیابت بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، اختلال در سرعت رشد کودکان و اختلالات خودایمنی مثل بیماری MS اشاره کرد.

به گزارش ایلنا، زهرا عبداللهی درخصوص اهمیت ویتامین D، گفت: کمبود ویتامین D به صورت معضل جهانی در تمام کشورها مطرح است.

وی با بیان اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد جمعیت کلی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند، اظهار داشت: بیشترین میزان شیوع کمبود ویتامین D، در سالمندان، زنان در سنین باروری و کودکان مشاهده می شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ویتامین D، یک ویتامین محلول در چربی است که متابولیت فعال آن ۲۵ هیدروکسی ویتامین D نام دارد، تصریح کرد: چرخش مقادیر کافی این متابولیت در گردش خون جهت حفظ سلامت استخوان‌‌ها و  بهبود عملکرد سیستم ایمنی، غده‌‌های جنسی و عضلات در تمام سنین و نژادها ضروری است.

عبداللهی ادامه داد: از عوارض کاهش سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D، می‌‌‌توان به خطر بروز بیماری هایی مانند سرطان، دیابت بیماری‌‌‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، اختلال در سرعت رشد کودکان و اختلالات خودایمنی مثل بیماری MS اشاره کرد.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات دفتر بهبود تغذیه جامعه برای پیشگیری از کمبود این ویتامین، بازنگری دستورالعمل مکمل یاری در کودکان زیر دو سال است، خاطرنشان کرد: براساس دستورالعمل جدید، تمامی کودکان باید از روز ۳ تا ۵ پس از تولد، قطره حاوی IU ۴۰۰ ویتامین D و IU ۱۵۰۰ ویتامین A را به میزان ۲۵ قطره در روز مصرف کنند. 

عبداللهی اضافه کرد: همچنین کمیته ملی مشورتی پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D توصیه می‌‌کند که مکمل یاری هر دو ماه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال انجام شود.

وی افزود: برنامه مکمل یاری ویتامین D به میزان یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی یک بار در ماه در دبیرستان‌‌های دخترانه و پسرانه کشور از سال ۱۳۹۴ به مورد اجرا گذاشته شده است. جوانان، میانسالان و سالمندان نیز برای پیشگیری از کمبود ویتامین D، باید ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، برنامه مکمل یاری ویتامین D، از طریق شبکه‌‌های بهداشتی درمانی کشور اجرا می‌‌شود و افراد با مراجعه به پایشگاه‌‌های سلامت در شهر و خانه های بهداشت در روستا با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت مکمل ویتامین D را براساس دستورالعمل‌‌های موجود، به طور رایگان دریافت می‌‌کنند. زنان باردار نیز باید از آغاز دوران بارداری تا هنگام زایمان روزانه یک عدد مکمل هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: غنی‌‌سازی شیر و روغن‌‌های مایع خوراکی با ویتامین D نیز یکی دیگر از راهکارهایی است که به اجرا گذاشته شده و می‌‌تواند بخشی از ویتامین مورد نیاز را تامین کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز