حفاظت از محیط زیست را نمیتوان فقط از یک سازمان انتظار داشت

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در کل کشور با مشکلات و مسائل مختلف در حوزه محیط زیست روبرو هستیم که حاصل سالها بیتوجهی به موضوعات محیط زیستی در محورهای مختلف است، گفت: حفاظت از محیط زیست را فقط نمیتوان از یک سازمان انتظار داشت.
به گزارش ایلنا،شینا انصاری امروز پنجشنبه ۲۸ فروردینماه در اختتامیه جشنواره «فرزند ایران، قهرمان زمین» که در دانشگاه آزاد لاهیجان برگزار شد با تشکر از دانشآموزانی که در این جمع بودند و در این برنامه مشارکت داشتند، اظهار کرد: امیدوارم با آموزشهایی که به شما به عنوان فرزندان ایران زمین و سفیران محیط زیست داده میشود بتوانید از محیط زیست مراقبت و حفاظت کنید و همه تلاش خودمان را داشته باشیم که از تخریبها و آلودگیهای محیط زیست جلوگیری کرده و نگذاریم محیط زیست ما بیشتر از این تخریب شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه برای حفظ محیط زیست نیازمند مشارکت همگانی هستیم، گفت: برای تقویت این مشارکت نیازمند احساس تعلق خاطر نسبت به سرزمین و احساس مسئولیت شهروندی هستیم به همین جهت در برنامههایی مانند این مراسم تلاش میکنیم جلب مشارکت مردمی را افزایش دهیم و آموزشهای محیط زیست را از سنین کودکی شروع کنیم.
انصاری با بیان اینکه در کل کشور با مشکلات و مسائل مختلف در حوزه محیط زیست روبرو هستیم که حاصل سالها بیتوجهی به موضوعات محیط زیستی در محورهای مختلف است، افزود: حفاظت از محیط زیست را فقط نمیتوان از یک سازمان انتظار داشت.
وی افزود: در اصل ۵۰ قانون اساسی اصلی مترقی و پیشرو داریم که حفاظت از محیط زیست وظیفه همگانی تلقی شده و این تصوری نادرست است که میتوانیم هرگونه آسیبی به طبیعت وارد کنیم، تخریب انجام دهیم، آلودگی وارد کنیم و پسماند را در طبیعت رها کنیم زیرا سازمانی به نام محیط زیست وجود دارد و یا نهادهایی مثل شهرداری هستند که میتوانند این مشکلات را برطرف کنند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به اینکه یکی از معضلات اساسی استانهای شمالی همچنین استان گیلان پسماند و مدیریت آن است، مهمترین موضوع اجتناب از تولید پسماند به ویژه کاهش پسماندهای پلاستیکی است.
انصاری با بیان اینکه ترویج مصرفگرایی و تغییر سبک زندگی منجر به استفاده بیرویه از محصولات پلاستیکی یکبار مصرف شده و به تبع آن باری غیر قابل حذف برای کره زمین و طبیعت ایجاد کرده، تاکید کرد: باید به پسماندهای خطرناک و سمی که میتواند باعث آثار مخرب و غیرقابل جبران شود توجه کنیم زیرا آثار و عوارض بعضی پسماندهای خطرناک که وارد طبیعت میکنیم قابل تغییر و جبران نیست.
وی با اشاره به بحث بازیافت و پردازش زباله، تصریح کرد: موضوع کمپوست یکی از موضوعاتی است که میتوان به آن توجه کرد به ویژه در استانهای شمالی مباحث خشکانه در پسماند هستند.
انصاری گفت: با توجه به اینکه ۷۰ درصد پسماندها تر هستند میتوان به موضوع کمپوست توجه کرد البته کمپوست اصولی که آلودگیهای سمی و فلزات سنگین نداشته باشد همچنین خشکانه هم میتواند با کمک مردم و جوامع محلی ظرفیتی اقتصادی برای خوراک دام باشد.