خبرگزاری کار ایران

تشریح سهم مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران از بودجه سال آینده شهرداری/ ۴۴۰ میلیارد بودجه تملک باغات و توسعه فضای سبز

asdasd
کد خبر : ۱۱۹۹۶۴۴

عضو کمیسیون برنامه و بودجه جزییات بودجه اختصاص داده شده به مناطق ۲۲ گانه شهرداری را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، میثم مظفر در نشست خبری که صبح امروز در تشریح جزییات بودجه سال آینده شهرداری تهران برگزار شد، گفت: شورا ۶ سرفصل اصلی را در نظام برنامه ریزی از شهرداری مطالبه کرده است که شامل ایجاد آرامش در شهر، ارتقا مشارکت اجتماعی، عدالت اجتماعی، رشد و تعالی شهروندان، ارتقا زیست پذیری در شهر و تحقق شهری پیشرفته با اصالت هویت ایرانی و اسلامی  است.‌

او ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در نظام بودجه ریزی شهرداری ها مورد توجه است سهم تملک دارایی های سرمایه ای شهر در بودجه است که کمتر از ۴۰ درصد نباشد و سعی کردیم این توازن را برقرار و ۴۵ درصد از بودجه صرف نگهداشت و حقوق و دستمزد می شود. همچنین ۴۰ درصد از بودجه صرف ایجاد زیرساخت های ماندگار و پایدار شهر می شود. سهم تملک دارایی های سرمایه ای نیز در بودجه سال آینده ۴۱ درصد است.

او در ادامه در توضیح توزیع بودجه و منابع درآمدی شهرداری گفت: بسیاری از مباحثی که در رسانه ها می گوید شورای شهر جدید دنبال شهرفروشی است اینگونه نیست، ما در سال ۱۴۰۰ به شدت شاهد رکود ساخت و ساز بودیم در حالی که در سال هایی بیش از ۳۷ هزار پروانه صادر کردیم. در همین رکود سهم شهرسازی ۴۴ درصد بوده و در سال ۱۴۰۱ صرفا یک درصد سهم درآمدی حوزه شهرسازی در تامین منابع بودجه افزایش پیدا کرده است. لذا سعی کردیم به سمت درآمدهای پایدار برویم.

او با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در بودجه برای ما مهم بوده است گفت: بر همین اساس برای اولین بار در بودجه ریزی شهرداری منطقه ۱۸ رتبه یک در حجم ریالی را به خود اختصاص داده، البته این رقم جدای از حقوق و دستمزد و نگهداشت است. منطقه ۱۲ رتبه دوم و منطقه ۱۹ رتبه سوم را به خود اختصاص پیدا کرده است.

مظفر گفت: در منطقه ۱۹ و ۱۷ بیش از ۳۰۰ درصد رشد بودجه را شاهد هستیم.سعی کردیم توجه ویژه به پروژه های توسعه محله ای داشته باشیم و در طرح رصد ۱۵۰۰ پروژه معین تعریف کردیم و دو هزار و ۵۰۰ میلیارد نیز برای آن بودجه در نظر گرفته شد.‌

او افزود: در بودجه پیش بینی شده است که حداقل ۷ ایستگاه جدید بهره برداری و احداث شود. همچنین ۱۵ کیلومتر به طول مسافت خطوط مترو اضافه خواهد شد که عمدتا در خط ۴,۷,۶ پیش بینی شده است.

مظفر گفت: پیش بینی بودجه برای خرید و اورهال ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس و ۱۵۰۰ دستگاه از طریق تهاتر نفت و با همکاری دولت از سوی شهرداری دنبال خواهد شد. در حوزه تاکسیرانی نوسازی ده هزار تاکسی فرسوده را در دستور گذاشتیم. بمنظور کمک به معلولین پیش بینی بودجه ای ما این گونه بود که برای بیش از ۵ هزار دانش آموز معلول سرویس رایگان ارایه دهیم.

او با اشاره به تسهیلات بافت فرسوده گفت: در زمینه بافت فرسوده یک تسهیلات نوسازی بانکی اینگونه پیش بینی شد که شهرداری ۹ درصد سود تسهیلات را بر عهده بگیرد.انضباط و شفافیت مالی و کاهش زمان صدور پروانه صدور بنا یکی از اهداف بوده است.

مظفر در پاسخ به سوالی درباره تعیین شاخص‌های محرومیت مناطق گفت: دومین رتبه افزایش بودجه در میان مناطق تهران مربوط به منطقه ۱۷ است که ۳۲۰ درصد رشد را شاهد بوده است در حقیقت یک بخش حجم ریالی بودجه وجود دارد که منطقه ۱۷ با توجه به این‌که کوچک‌ترین منطقه تهران است در رتبه‌های پایین تر قرار گرفته اما یک رشد بودجه‌ای نیز وجود دارد که نسبت به خود مناطق تعیین می‌شود که در این بخش منطقه ۱۷ رتبه دوم در افزایش بودجه را به خود اختصاص داده است البته بی‌تردید این کار بدون نقص نیست و در مورد شاخص‌ها جا برای بهبود وجود دارد، اما در مرکز مطالعات شهر تهران دو دانشگاه کار مطالعاتی انجام داده است و شاخص‌هایی را برای تعیین بودجه مناطق شناسایی کرده‌اند. مواردی همچون دسترسی به شبکه حمل و نقل عمومی، سرانه‌های فضای سبز، ورزشی، اجتماعی و ... در این تعیین بودجه ملاک عمل قرار گرفته‌اند.

او در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حذف نام شورایاری‌ها و تبصره‌های بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز اظهار کرد: به دلیل عدم صیانت شورایاری‌ها متاسفانه شاهد هستیم که در دوره پنجم نهاد شورایاری‌ها توسط شورا و شهرداری حفظ و صیانت نشد. لذا ما همین نقد را داریم که چرا در دوره گذشته نتوانستند از این نهاد موثر و ارزشمند پاسداری کنند و این موضوع به عنوان یک نقطه ضعف در کارنامه آنها ثبت شده است. برهمین اساس به صورت قانونی نمی‌توانستیم این اسم را در بودجه بیاوریم اما از توانایی آنها به شدت استفاده کردیم و در تعیین پروژه‌های توسعه محله‌ای از نظرات آنها بهره گرفتیم. بی‌تردید استفاده از ظرفیت این افراد در بودجه مورد توجه قرار گرفته چرا که به این کار اعتقاد داریم و به دنبال این هستیم که از این ظرفیت بهره بگیریم.

مظفر در خصوص رقم تملک باغات تهران در بودجه سال آینده نیز گفت: در ذیل سازمان املاک شهرداری تهران ردیف بودجه‌ای با عنوان تملک برای باغات پیش‌بینی شده و در ردیف دیگری نیز بابت توسعه فضای سبز در محلات کم‌برخوردار پیش‌بینی بودجه‌ای انجام شده است به این ترتیب یک ردیف بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی و یک ردیف بودجه‌ای ۱۴۰ میلیارد تومانی برای این موضوع پیش بینی شده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز