خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

پیک بعدی کرونا در اواخر بهمن به اوج می‌رسد/ هیچ واکسنی صددرصد روی اومیکرون موثر نیست

asdasd
کد خبر : ۱۱۸۴۷۸۵

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تخمین‌های صورت گرفته به این صورت است که در یک یا دو هفته آینده پیک کرونا شروع می‌شود و در اواخر بهمن ماه به اوج خودش می‌رسد.

«مینو محرز»، عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع اومیکرون در کشور به خبرنگار ایلنا گفت: تعداد موارد ابتلا به سرعت در حال افزایش است،  این موارد بیشتر به صورت سرپایی هستند و هنوز تعداد بستری‌ها بسیار کم است. تخمین های صورت گرفته به این صورت است که در یک یا دو هفته آینده پیک کرونا شروع می‌شود و در اواخر بهمن ماه به اوج خودش می‌رسد. سرعت انتقال این سویه همانطور که در دیگر کشورهای دنیا دیده شده است، بسیار سریع است و کسانی که واکسیناسیون نوبت سومشان را انجام داده اند، از مصونیت بیشتری در مقابل این سویه برخوردارند و به بیماری خفیف تری مبتلا می‌شوند، زیرا هیچ واکسنی صددرصد برروی اومیکرون موثر نیست.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا افزود: در نتیجه همه باید زدن ماسک، شستشوی دست و فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند. درحال حاضر تازه در شروع پیک هستیم و در هفته ها یا ماه آینده پیک بسیار شدیدی خواهیم داشت که دوباره بیمارستان‌ها پر خواهند شد. سطح انتقال اومیکرون فوق العاده بالاست و تعداد بسیار زیادی از هموطنان ما هنوز نوبت سوم واکسن‌شان را هم دریافت نکرده اند. از طرفی بسیاری از کودکان نیز هنوز واکسینه نیستند.  

او درارتباط با واکسیناسیون گروه سنی زیر ۱۲ سال گفت: اگر واکسنی که برای این رده سنی مطمئن باشد و مشکلی نداشته باشد و از طرفی مصونیت خوبی نیز ایجاد کند، موجود باشد، باید از ۵ سال به بالا واکسینه شوند. درحال حاضر بیشترین تاکید باید بر واکسیناسیون دز دوم افراد ۱۲ تا ۱۸ سال و دز سوم افراد بالای ۱۸ سال باشد و باید هرچه سریع‌تر واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال و بالای ۱۸ساله‌ها تکمیل شود. پس از آن نیز باید اجباری شدن ماسک و تاکید شدید بر آن در دستور کار قرار بگیرد.

محرز در ادامه افزود: به مردم نیز باید توصیه کرد از تجمع خودداری کنند که بتوانیم پیک سبک تری را تجربه کنیم، به این علت که این سویه در همه جای دنیا نشان داده است که با سرعت بسیار سریع انتشار پیدا می‌کند. درصد بستری در افرادی که سه دز واکسن تزریق کرده اند، قطعا به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت و خوشبختانه سویه امیکرون برخلاف سویه دلتا که به سرعت به ریه و قلب می‌زد نیست و بیشتر در مجاری تنفسی فوقانی تکثیر می‌شوند. به این دلیل که تعداد ویروس در ناحیه تنفسی فوقانی زیاد می‌شود، سرعت انتشار آن نیز به طرز وحشتناکی بالاست. 

عضو کمیته علمی کشوری کرونا درارتباط با وضعیت تست و بیماریابی کرونا در کشور گفت: درحال حاضر هم آنفولانزا و انواع دیگر ویروس های تنفسی و هم اومیکرون بسیار زیاد است. همه این بیماری ها به هم شبیه است و تنها تست می تواند این موارد را از هم تفکیک کند. اما وزارت بهداشت به آن اندازه تست کرونا در اختیار ندارد که بتواند وضعیت ابتلای همه افراد را مورد بررسی قرار دهد. حتی کشورهای دیگری که به میزان بالا تست انجام می دادند در تامین آن مانده اند. برای مثال در استرالیا گفته شده است که خود افراد تست های فوری را خریداری کرده و تست انجام دهند. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز