خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

لزوم در نظر گرفتن قانون برای ثبت تست‌های مثبت خانگی کرونا/ افزایش شیوع ویروس‌های تنفسی غیرکرونا

asdasd
کد خبر : ۱۱۸۱۴۰۷

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: موارد مثبت تست‌های خانگی که به تست فوری یا «رپید تست» معروف هستند، متاسفانه جایی ثبت نمی‌شود و باید قانونی وجود داشته باشد که وقتی بیماری این تست‌ها را می‌خرد، نتیجه جواب را در سیستمی وارد کند که مشخص شود این بیمار تست خانگی‌اش مثبت یا منفی بوده است.

«پیام طبرسی»، عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با آخرین وضعیت شیوع اومیکرون به خبرنگار ایلنا گفت: از آنجایی که این ویروس بقیه کشورها را به شدت درگیر کرده است و در اروپا و آمریکا بسیار بیشتر از آفریقا وسعت پیدا کرده و در یکی دو هفته اخیر هم میزان بستری و مرگ و میر نیز متاسفانه در بسیاری از کشورهای اروپایی افزایش پیدا کرده است، باید هوشیار باشیم، زیرا ممکن است ما را هم درگیر کند. البته هنوز با شواهد پیک روبه‌رو نشدیم، اما اگر سهل انگاری کنیم یا حواسمان نباشد، ممکن است ناگهان ما را هم درگیر کند. 

او درارتباط با برخی پیش بینی‌ها مبنی بر احتمال خارج شدن دنیا از پیک حاد کرونا در آغاز سال آینده گفت: این پیش بینی‌ها تا حدودی گمراه کننده هستند. درحال حاضر در اروپا و آمریکا مقدار مرگ و میر و ابتلا بالاست و نمی‌شود گفت تا چند ماه دیگر چه اتفاقی رخ خواهد داد. ممکن است تا چند ماه دیگر پیک کرونا در آن کشورها پایین بیاید اما تا موقعی که همه افراد دنیا واکسینه نشوند و ویروس از چرخش نیافتد، ممکن است با جهش‌های متعدد روبه رو باشیم. زیرا این ویروس نشان داده است که هرچندوقت یکبار جهش‌های جدیدتر پیدا می‌کند. به طور کلی چندان نمی‌توان به این نوع اخبار تکیه کرد. 

طبرسی درارتباط با وضعیت افزایش بیماران سرپایی با علایم شبه آنفولانزا در کشور گفت: ما همیشه در این فصل با افزایش بیماری‌های شبه آنفولانزا مواجه هستیم. سال پیش به این دلیل که رعایت نکات بهداشتی و زدن ماسک و مانند آن بالا بود و بسیاری از اماکن بسته بودند، کم‌تر با آنفولانزا مواجه بودیم. امسال به این دلیل که بسیاری از اماکن باز شده است و بسیاری از مردم دیگر نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مشاغل و تجمعات راه افتاده است، ویروس‌های تنفسی غیرکرونا نیز با افزایش شیوع مواجه شده اند.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا افزود: بنابراین ما درحال حاضر نمی‌توانیم بگوییم تمام مراجعه کنندگان به اورژانس‌های تنفسی کرونا هستند. البته در یک هفته اخیر میزان مراجعات حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است اما افزایش به دلیل کرونا نبوده است، زیرا تست‌های مثبت کرونا خوشبختانه رو به کاهش هستند و بیشتر این موارد به نظر می‌رسد آنفولانزا یا دیگر ویروس‌های تنفسی بوده اند. اما نمی‌شود گفت رشد کرونا در دو یا سه هفته آینده ممکن نیست و باید در دو یا سه هفته آتی مراقب باشیم. 

او در ادامه گفت: آنفولانزا فعلا در کشور در مرحله تکثیر است و هنوز به صورت اپیدمی درنیامده که بگوییم ناگهان موارد ابتلا به آن بسیار افزایش پیدا کرده است. سال قبل البته با اپیدمی مواجه نبودیم اما در سال‌های قبل از آن اپیدمی‌های آنفولانزای بسیار وسیعی داشتیم. درحال حاضر آنفولانزا محدود است اما باید حواسمان باشد. 

طبرسی در ارتباط با میزان تست‌های کرونا در کشور گفت: یکی از مشکلات ما از آغاز کرونا کمبود تست بود و ما تست به میزان زیادی انجام نمی‌دهیم. ضمن اینکه درحال حاضر بسیاری از تست‌های خانگی نیز داریم که به تست فوری یا «رپید تست» معروف هستند و متاسفانه موارد مثبت این تست‌ها جایی ثبت نمی‌شود. باید قانونی وجود داشته باشد که وقتی بیماری این تست‌ها را می‌خرد، نتیجه جواب را در سیستمی وارد کند که مشخص شود این مریض تست خانگی‌اش مثبت یا منفی بوده است.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: درکل میزان تست‌های PCR ما کم است و ضمنا موارد مثبت رپید تست‌ها به دلیلی که گفته شد در آمار لحاظ نمی‌شوند. بنابراین بسیاری از بیماران ممکن است در خانه تست انجام دهند و مثبت شود و برای تست پی سی آر هم مراجعه نکنند. البته تعداد بستری‌ها در این چند روزه خوشبختانه فعلا رو به کاهش بوده و افزایشی نداشته است، اما درکل این ملاک دقیقی نیست و ما باید حتما به تست‌هایی که مثبت می‌شود توجه کنیم. 

او در ارتباط با پیش بینی‌ها در مورد بیشترین گروه‌های سنی که درگیر اومیکرون می‌شوند، گفت: اومیکرون درحال حاضر در کشورهای دیگر نشان داده است که رده سنی که درگیر می‌کند پایین‌تر از دلتا بوده و افراد جوان‌تر را بیشتر درگیر کرده است. البته این هم می‌تواند دلایل خاص دیگری نیز داشته باشد از جمله اینکه جوان تر‌ها فعال‌تر هستند و بسیاری از آن‌ها ممکن است در کشورهای دیگر واکسن نزده باشند. 

طبرسی در ارتباط با احتمال افزایش ابتلا به این سویه در کودکان گفت: در کشورهایی که اومیکرون شایع شده است، کودکان زیاد درگیر شده‌اند و ابتلای کودکان زیاد بود بنابراین بسیاری از کشورها شروع به واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال کرده اند. البته باید دید که در آینده شرایط به چه صورت خواهد بود. 

او در ادامه گفت: درحال حاضر برای جلوگیری از پیک اومیکرون باید محدودیت‌ها را برنداریم که البته محدودیتی هم به آن صورت وجود ندارد. چیزی که مهم است زدن ماسک است و زدن ماسک نیز اختیاری است و مردم خودشان رعایت می‌کنند. باید تشویق شوند که ماسک زدن افزایش پیدا کند و این مساله بسیار برای جلوگیری از آنفولانزا و سایر ویروس‌ها به ویژه کرونا مهم است. مساله مهم دیگر افزایش پوشش واکسیناسیون است. کسانی که واکسن نزده‌اند حتما آن را دریافت کنند. کسانی که یک دوز زده اند، دز دوم را نیز تزریق کنند و آن‌هایی که دو دز زده اند، حتما دز سوم را بزنند زیرا ثابت شده است که دز سوم در جلوگیری از امیکرون تاثیر بالایی دارد.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: ضمن اینکه مطالعات نشان داده است که واکسیناسیون با واکسن‌های با پلتفرم ویروس کشته شده مانند سینوفارم در دوره اولیه‌اش باید سه دز تزریق شود تا واکسن اثر خوبی داشته باشد. ما هنوز فاصله قابل توجهی بین کسانی که دز دوم و سوم را زده‌اند داریم که در حدود ۵۰ میلیون نفر دز دوم را زده‌اند، اما از این جمعیت تنها ۱۰ میلیون نفر دز سوم را تزریق کرده‌اند. این عدد پایینی است و باتوجه به شیوع اومیکرون در کشور نگران کننده است. مساله دیگر این است که باید وزارت بهداشت تعداد تست‌ها را افزایش بدهد. میزان تست‌های ما هنوز پایین است، بنابراین نمی‌توانیم واکنش چندان سریعی داشته باشیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز