خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

اقامت غیرقانونی ۱۲۳ هزار دانش‌آموز اتباع در کشور/ سالانه ۲۰ هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزان خارجی اضافه می‌شود/ هزینه ۱۴۰۰ میلیاردی در هر سال برای تحصیل خارجی‌ها

asdasd
کد خبر : ۷۷۹۹۳۴

رئیس سازمان مدارس خارج از کشور گفت: بررسی تطبیقی آمار دانش‌آموزان از سال ۹۴ تا الان نشان می‌دهد که به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار نفر به دانش‌آموزان اتباع اضافه شده است و هیچ کاهشی در خصوص آمار این دانش‌آموزان مشاهده نشده است.

غلامرضا کریمی (قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین‌الملل و رئیس سازمان مدارس خارج از کشور) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص وضعیت دانش‌آموزان اتباع و برنامه‌های آموزش و پرورش برای آنها گفت: امروزه حمایت و مراقبت از پناهندگان در دنیا یک معیار برجسته در ارزیابی رویکرد کشورها نسبت به مسائل بشردوستانه محسوب می‌شود که خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی طی چهار دهه گذشته خدمات و حمایت‌های ویژه‌ای را از پناهندگان افغانستان، عراق و سایر کشورها به عمل آورده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بر اساس دستوری که مقام معظم رهبری داده‌اند، هر کودک لازم‌التعلیمی که در ایران باشد، می‌تواند به مدارس مراجعه و سپس ثبت‌نام کند. این اقدام در بین ۲۰۰ کشور دنیا یک کار برجسته است که تمام سازمان‌های بین المللی نیز این اقدام ایران را مورد تقدیر قرار داده‌اند.

رییس سازمان مدارس خارج از کشور با اشاره به آمار دانش‌آموزان اتباع درمدارس گفت: در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ تعداد ۴۷۴ هزار ۶۵۱ دانش‌آموز اتباع خارجی و پناهنده در مدارسمان داشتیم که  ۴۴۳ هزار و ۷۷۸ نفر از آنها از اتباع افغانستان بودند. ما رویه‌ای که بر اساس صحبت‌های مقام معظم رهبری و مصوبه هیات دولت در پیش گرفتیم این است که هر کودکی حتی اگر از مدارک تحصیلی و اقامتی معتبر برخوردار نباشد را در مدارس ثبت‌نام ‌کنیم.

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲۳ هزار دانش‌آموز داریم که اقامتشان در کشور غیرقانونی است، ولی در مدارس ثبت‌نام شده‌اند و به تحصیل خود ادامه می‌دهند، این اقدام یک کار بی‌نظیر است. گام دیگری که جمهوری اسلامی در زمینه آموزش برداشته، این است که پناهندگان را در نظام آموزشی رسمی ادغام کرده است.

وی توضیح داد: در اکثر کشورهای دیگر به پناهندگان در اردوگاه‌های خاص آموزش داده می‌شوند، ولی ایران مشابه دانش‌آموزان داخل کشور تمامی دانش‌آموزان پناهنده را در درون نظام آموزشی رسمی کشورش پذیرفته، لذا در ۲۸ هزار مدرسه سراسر کشور دانش‌آموزان پناهنده و اتباع خارجی را داریم که در کنار دانش‌آموزان ایرانی در حال تحصیل هستند.

کریمی درباره هزینه تحصیل هر دانش‌آموز اتباع در ایران گفت: هزینه تمام شده هر دانش‌آموز در ایران حدودا بیش از سه میلیون تومان است و جمع هزینه‌ای که وزارت آموزش و پرورش برای اتباع خارجی و پناهنده صرف می‌کند، مبلغی بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان در سال است که این مبلغ برای آموزش اتباع خارجی و پناهندگان هزینه می‌شود.

رییس سازمان مدارس خارج از کشور با اشاره به اینکه هیچ تفکیکی میان دانش‌آموزان اتباع و دانش‌آموزان ایرانی در مدارس ایران وجود ندارد، گفت: همانطور که اشاره شد، این دانش آموزان در کنار دانش‌آموزان ایرانی درس می‌خوانند. هر دانش آموزان پناهنده، مشابه دانش‌آموزان ایرانی به نزدیک‌ترین مدرسه محل خودش مراجعه و ثبت‌نام می‌کند و به طور کلی ما حتی یک مورد هم مدرسه صد درصد پناهنده یا اتباع خارجی نداریم.

کریمی بیان کرد: در برخی از مدارس ۱۰ درصد، برخی ۵۰ درصد و حتی برخی از مدارس ۸۰ درصد دانش آموزان پناهنده و اتباع خارجی هستند، اما دانش‌آموزان ایرانی هم در همه مدارس حضور دارند و تفکیکی وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اعلام خروج نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز از کشور آیا تعداد دانش‌آموزان اتباع در ایران کاهش داشته است؟ گفت: خیر، به‌رغم اینکه اتباع غیرمجاز مرتبا از کشور اخراج می‌شوند، ولی میزان ورودی‌ها نیز قابل توجه است، یعنی روزانه تعداد زیادی از پناهندگان وارد کشور می‌شوند.

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش ادامه تصریح کرد: بررسی تطبیقی آمار دانش‌آموزان از سال ۹۴ تا الان نشان می‌دهد که به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار نفر به دانش‌آموزان اتباع اضافه شده است و هیچ کاهشی در خصوص آمار این دانش‌آموزان مشاهده نشده است.مشکلی هم برای ادامه تحصیل پناهندگان وجود ندارد. آن دسته از افرادی که از کشور بیرون شدند، اغلب افراد مجرد و یا گروه سنی هستند که دانش آموز محسوب نمی‌شوند.

کریمی در پاسخ به این سوال که در سال تحصیلی جدید چه تعداد از اتباع که به سن تحصیل رسیده‌اند، بدون مدارک شناسایی به شما معرفی شده‌اند؟ گفت: در سال تحصیلی گذشته ۱۲۳ هزار دانش‌آموز داشتیم که فاقد مدارک اقامتی معتبر بودند، اما در مدارس ثبت‌نام شدند. برای سال جدید هم شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی ۱۰ روز پیش به مدارس کل کشور ارسال شده و تمام کسانی که دارای گذرنامه معتبر، پروانه اقامت، کارت هویت صادره از وزارت کشور، کارت آمایش یا کارت ویژه حمایت تحصیلی داشته باشند، می‌توانند به مدارس مراجعه کرده و ثبت‌نام کنند.

رییس سازمان مدارس خارج از کشور در خصوص اینکه دانش‌آموزان اتباع و پناهنده در کدام مناطق کشور متمرکز شده‌اند، گفت: در برخی از استان‌های کشور مثل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و ... محدودیت اقامت اتباع خارجی را داریم که طبیعتا در آنجا اصلا اتباع خارجی وجود ندارد.در عین حال بیشترین تعداد دانش‌آموزان اتباع را در شهرستان‌های تهران داریم که ۱۱۵ هزار دانش‌آموز هستند.کرمان، شیراز، اصفهان، خراسان، قم و تهران مناطقی هستند که بیشترین دانش‌آموزان پناهنده را دارند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز