خبرگزاری کار ایران

مونسان در مراسم نوروزگاه:

مرز مشترک ایران و ترکمنستان فرهنگ و تمدنی دیرین است

asdasd
کد خبر : ۷۴۶۲۱۰

مراسم نوروزگاه مشترک ایران و ترکمنستان، با حضور علی‌اصغر مونسان و همتای ترکمنستانی وی در مرز گودان برگزار شد.

به گزارش ایلنا، علی‌اصغر مونسان امروز پنجشنبه 15 فروردین 98 در آیین گشایش نوروزگاه مشترک ایران و ترکمنستان در منطقه مرزی گودان، ابتدای سخنانش ضمن ابراز همدردی با آسیب دیدگان حوادث طبیعی اخیر کشورمان و نیز سیل‌زدگان کشورهای همسایه، هم‌آوایی دستگاه‌های مختلف، تلاش نیروهای مسلح و بسیج نیروهای مردمی را بی‌نظیر توصیف کرد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، که به نمایندگی از کشورمان در این مراسم شرکت کرد افزود: لازم می‌دانم مراتب تقدیر و تشکر دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران را از قربان‌قلی بردی محمدوف، رئیس‌جمهور، دولت و ملت کشور دوست و همسایه، جمهوری ترکمنستان، برای برگزاری این مراسم ابراز کنم .

مونسان ادامه داد: در طول تاریخ، رخدادهای فراوانی روی داده است. اما فرهنگ ملت‌ها فراتر از مرزها، بشارت‌دهنده صلح و دوستی بوده است. نوروز پیام‌آور مودت و نوع‌دوستی، امید به آینده بهتر و تلاش برای شکوفایی است.

معاون رییس‌جمهور یادآور شد: سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) نوروز را در فهرست میراث‌جهانی ثبت کرد و ۲۱ مارس نیز در تقویم سازمان ملل متحد با عنوان روز جهانی نوروز نام‌گذاری شد تا که امروز بیش از ۳۰۰ میلیون نفر با ملیت‌های گوناگون و در قالب حدود ۳۰ کشور، نوروز، این جشن نوزایی طبیعت را جشن بگیرند.

او خاطرنشان کرد: برگزیدن نخستین روز از اعتدال بهاری به‌عنوان آغاز سال نو و بر پایه‌ای از سنت‌های دیرینه، برکت زمین را یادآوری می‌کند و آن را که نشانه‌ای بارز از قدرت پروردگار است، می‌ستاید.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در خصوص جشن مشترک ایران و ترکمنستان گفت: ما امروز در مرز مشترکمان گرد هم آمده‌ایم تا بگوییم مرز مشترک ما فرهنگ ماست. این مرز مشترک چیزی بر روی خاک نیست. این مرز مشترک، فرهنگ، تمدن و میراثی هزاران ساله است که قلب‌های ما را به هم و جان‌های ما را در هر جای این جغرافیای فرهنگی، از ایران تا هند و از ترکمنستان تا آلبانی، به هم پیوند می‌زند.

مونسان در پایان ضمن تقدیر و سپاس مجدد از دولت ترکمنستان و ابراز خشنودی از اهتمام ویژه دولت‌های ایران و ترکمنستان در بسط و توسعه روابط دوجانبه و تبادل هیئت‌های فرهنگی دو کشور، از میهمانان که با حضورشان در این نوروزگاه مشترک، پیام آور صلح و دوستی و نوزایی نوروز در حافظه‌ تاریخی و فرهنگی مردمان این دو کشور و سرزمین‌های حوزه نوروز خواهند شد، تقدیر و تشکر و ابراز امیدواری کرد تمهیداتی اتخاذ شود تا با گسترش فرهنگ همجواری و توسعه گردشگری میان کشورهای برخوردار از فرهنگ و آئین نوروز، هرچه بیشتر به شناخت و معرفتی دست یابیم که نیاکان ما پایه‌گذار آن بودند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز