خبرگزاری کار ایران

سال آینده ظرفیت تولید اتان پارس جنوبی به 10 میلیون تن می‌رسد

asdasd
کد خبر : ۷۲۸۵۳۰

برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی در این سال‌ها به 610 میلیون مترمکعب در روز رسیده، تولید بنزین کشور نیز از 52 میلیون لیتر در روز با بیش از دو برابر افزایش، به 105 میلیون لیتر در روز رسیده که تاکنون چنین جهشی در تاریخ تولید بنزین کشور رخ نداده است.

به گزارش ایلنا، در شرقی ترین نقطه استان بوشهر، قلب تپنده تولید گاز کشور یعنی شهر عسلویه قرار دارد که به آبراه‌های بین‌المللی و کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاور دور دسترسی دارد.

این منطقه تاریخچه جالبی در بازرگانی و تجارت دارد و در کنار بنادری چون سیراف و کنگان در گذشته نیز اهمیت بسیار داشته است. اما حدود دو دهه است، آبادانی و شکوفایی به این مناطق بازگشته، البته نه در بازرگانی و تجارت بلکه در کنار لوله‌های عظیم گازی و پروژه های پتروشیمی.

حدوداً 20 سال پیش توسعه میدان پارس جنوبی آغاز می‌شود. در همان زمان تصمیم به تأسیس شرکتی گرفته می شود که وظیفه فرآورش و استحصال بیش از 14 تریلیون متر مکعب گاز، بیش از 50 درصد ذخایر گاز کشور و حدود 8 درصد ذخایر گازی جهان را بر عهده بگیرد.

میدان گازی پارس جنوبی تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کشف نشده بود. از سال 1375 فعالیت‌هایی در آن میدان آغاز شد و از سال 1376 در دولت نخست اصلاحات، نخستین قراردادها برای توسعه پارس جنوبی امضا شد و امروز مقدار برداشت گاز ما از پارس جنوبی در مقایسه با کشور قطر بیشتر شده است.

حالا شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با گذشت 20 سال به بزرگترین شرکت پالایش گاز جهان تبدیل شده است و رسالت سنگینی بر دوش این شرکت است.

این مجتمع عظیم از میدان گاز پارس جنوبی ذخایر گازی را برداشت و در دو بخش مهم در پالایشگاه های سایت یک و سایت دو محصولات با ارزشی را تولید می کند.

هم اکنون در سایت یک 8 پالایشگاه و در سایت دو 5 پالایشگاه قرار دارند که مجموعا 13 پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی را شامل می شوند و در حال حاضر 10 پالایشگاه تحویل بهره بردار شده است.

در حال حاضر دو پالایشگاه فاز 13 و 22 و 24 نیز در حال راه اندازی هستند که پیش بینی می شود، امسال یا حداکثر در ماه های ابتدایی سال آینده تحویل بهره بردار شوند. نهایتاً فاز 14 نیز  برای سال های آتی باقی خواهند ماند که پیش بینی می شود تا انتهای سال 98 به بهره برداری برسد.

اما پس از 20 سال این شرکت دارای چه جایگاهی است و چه خدماتی به کشور عرضه می کند؟

از دستاوردهای بزرگترین مجتمع تولید گاز دنیا که حدود 74 درصد گاز کشور را تولید می کند، توسعه شبکه گازرسانی کشور و ایجاد رفاه و آرامش در اکثر نقاط ایران است.

از سوی دیگر، گاز پارس جنوبی نقش مهمی در رشد گازرسانی به نیروگاه‌ها در سال‌های اخیر داشته است که علاوه بر حفظ محیط زیست باعث ایجاد ارزش آفرینی نیز می شود.

به طور کلی مجتمع گاز پارس جنوبی به عنوان بزرگترین مجتمع گازی کشور در بیستمین سال تولدش سهم عظیمی در تولید محصولات متنوع از گاز طبیعی دارد و علاوه بر تأمین عمده انرژی مصرفی در داخل کشور بیش از 92 درصد کل میعانات کشور و قریب به 55 درصد کل گوگرد کشور نیز در این مجتمع تولید می شود.

همچنین این مجموعه با توجه به توسعه در سالیان اخیر بیش از 96 درصد ال پی جی کشور و 100 درصد اتان تولیدی کشور را تأمین و تولید می کند.

از سوی دیگر همانطور که برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی در این سال‌ها به 610 میلیون مترمکعب در روز رسیده، تولید بنزین کشور نیز از 52 میلیون لیتر در روز با بیش از دو برابر افزایش، به 105 میلیون لیتر در روز رسیده که تاکنون چنین جهشی در تاریخ تولید بنزین کشور رخ نداده است.

بخش مهمی از این جهش تولید در بنزین سهم پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که خوراک خود را از میعانات گازی تولیدی در پارس جنوبی تأمین می کند. که نشان دهنده اهمیت و عظمت محصولات تولیدی در پالایشگاه های گازی پارس جنوبی است.

همچنین در سال 98، برای نخستین بار ظرفیت سالانه تولید اتان به 10 میلیون تن خواهد رسید که بر اساس آن، می‌توان مقدار زیادی اتان به پتروشیمی‌ها تحویل داد که باعث ارزش افزوده و رونق اقتصادی کشور خواهد شد.

همه این موارد نشان از نقش مجتمع عظیمی در جنوب کشور دارد که باعث شده زندگی در شریان‌های صنایع مختلف کشور به برکت تولید پایدار در این مجموعه جریان داشته باشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز