خبرگزاری کار ایران

در روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی عنوان شد:

گام های موثر مدیریت HSE در ارتقاء سلامت پرسنل و کاهش هزینه ها ی پروژه های بهداشت حرفه ای

گام های موثر مدیریت HSE در ارتقاء سلامت پرسنل و کاهش هزینه ها ی پروژه های بهداشت حرفه ای
کد خبر : ۱۶۳۴۰۱۲

بابک بیگی مدیر بهداشت ، ایمنی و محیط زیست (HSE) از اقدامات موثر این مدیریت در ارتقا سلامت و کاهش هزینه های HSE با اجرای پروژه های بهداشت حرفه ای در شرکت خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی ذوب آهن اصفهان، وی ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای به تمامی همکاران این حوزه گفت:  شعار امسال سازمان جهانی کار، کاربرد هوش مصنوعی در HSE بوده و متناسب با این شعار با همکاری مدیریت آموزش، از اساتید مطرح در این حوزه دعوت شده  تا به زودی در جهت انتقال دانش عمومی هوش مصنوعی کاربردی، سمینار آموزشی جهت مسئولین HSE برگزار شود.

گام های موثر مدیریت HSE در ارتقاء سلامت پرسنل و کاهش هزینه ها ی پروژه های بهداشت حرفه ای

وی در ادامه با اعلام تداوم اجرای پروژه های پیشگیرانه بهداشت حرفه ای در سال جدید افزود: با نگاهی به آمارهای جهانی و با توجه به هزینه های  بسیار زیاد  بیماری های شغلی و در جهت تحقق شعار پیشگیری بهتر از درمان، در سال گذشته پروژه های متنوع و موفقیت آمیزی در زمینه بهداشت حرفه ای و با رویکرد پیشگیرانه از جمله سنجش عوامل شیمیایی، روانشناسی صنعتی ، ارگونومی، ارزیابی ریسک بهداشتی و طب کار تعریف شد. در زمینه ارزیابی عوامل زیان آور شیمیایی در سال گذشته توسط یکی از علمی ترین مراجع بهداشتی کشور( دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان)، موفق به ارزیابی عوامل شیمیایی در تمام بخش های بهره برداری و همچنین بخش های خدمات رفاهی و شهری ، انبارهای شرکت، حراست ، کیفیت ، آزمایشگاه مرکزی و بیمارستان شهید مطهری شدیم.  پروژه مذکور با موافقت معاونت محترم سرمایه های انسانی و پشتیبانی و معاونت محترم خرید در سایر بخش های مهندسی های بهره برداری  نیز در سال جدید برنامه ریزی شده است. همچنین در جهت سنجش ریسک های بهداشتی و به منظور کاهش احجام اندازه گیری­های عوامل شیمیایی و به تبع آن کاهش هزینه ها در دوره های بعدی اندازه گیری مطابق با الزامات وزارت بهداشت، پروژه ارزیابی ریسک بهداشتی با همکاری متخصصین این حوزه در مدیریت آزمایشگاه مرکزی به پایان رسید و جهت سایر بخش ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر HSE شرکت افزود: پروژه پیشگیری از آسیب های شغلی با عنوان ارگونومی مشارکتی که در سال 1403 در بخش های اگلومراسیون، نسوز و نورد 300و650 با موفقیت پایان یافت، در سال 1404 با برگزاری جلسات آموزشی و تشکیل کارگروه در بخش های کوره بلند، تولیدات کک و مواد شیمیایی، نورد350 و 500، فولادسازی و نت مکانیک نیز آغاز شده و امید است این پروژه بتواند در کاهش بیماری های اسکلتی - عضلانی و کاهش محدودیت های شغلی موثر واقع شود. یکی از خروجی های مهم  این پروژه در سال گذشته تربیت 20 نفر از کارشناسان HSE بصورت تخصصی در حوزه ارگونومی و اخذ گواهینامه تایید صلاحیت از دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. نظارت بر اجرای پروژه های ارگونومی توسط تیم راهبری و تدریس این مبحث توسط این کارشناسان به میزان 9000 نفر ساعت آموزشی جهت 1750 نفر در سال 1403 در شرکت برای اولین بار و با همکاری مدیریت آموزش از اقدامات بسیار مفید در این زمینه به شمار می رود.

وی در ادامه به مبحث روانشناسی صنعتی اشاره کرد و گفت : بهداشت روان و روان شناسی صنعتی از جمله ضروریات حوزه پیشگیری بوده و مطابق با تفاهم نامه روانشناسی دانشگاه اصفهان، از سال1401 میزان 6160 ساعت مشاوره روانشناسی در زمینه های شغلی و خانوادگی و ... جهت خانواده های تحت تکفل بیش از 1000 نفر از پرسنل این شرکت  برگزار و  مورد استقبال همکاران عزیز نیز قرار گرفته است.  حضور متخصصین روانشناسی صنعتی در صنعت و اجرای پروژه های روانشناسی صنعتی در داخل کارگاه ها به منظور عارضه یابی و شناسایی عوامل روانشناختی در بروز حوادث و بیماری های شغلی، همچنین ارزیابی کیفی مشاغل در مدیریت محترم سازماندهی و روش ها از دیگر دستاوردهای مهم این پروژه می باشد.

وی افزود:  اقدامات انجام شده در زمینه روانشناسی صنعتی با عنوان عارضه یابی روانشناختی که با آخرین متدهای علمی در شرکت انجام شد، توسط متخصص این حوزه در جلسه ای  با حضور مدیریت های معاونت های بهره برداری و سرمایه های انسانی و پشتیبانی تشریح گردید و تداوم این پروژه مورد تاکید معاونین و مدیران قرار گرفت. همچنین  مقرر گردید آموزش های مورد نیاز مدیران و سرپرستان در محل هر مدیریت به صورت دوره ای برگزار شود. لذا با توجه به تاکید معاون بهره برداری، حضور منظم روانشناسان صنعتی در هر بخش به منظور سهولت دسترسی کارکنان گرامی شرکت به خدمات روانشناسی صنعتی نیز مصوب گردید.

بابک بیگی در پایان گفت: پروژه ایجاد سامانه معرفی کارکنان و پیمانکاران به بخش طب کار جهت انجام به موقع معاینات و به منظور شناسایی زود هنگام و پیشگیری از بروز بیماری های شغلی با با پیگیری این مدیریت و همکاری مدیریت بیمارستان شهید مطهری و مدیریت فناوری اطلاعات به پایان رسید که باعث سهولت برنامه ریزی معاینات و حذف قابل توجه مصرف کاغذ در سازمان گردید. همچنین مقرر گردید کلیه جوابیه های طب کار نیز در حداقل زمان و به صورت سیستمی به اطلاع پرسنل و مدیران رسانده شود.  لازم به ذکر است ایجاد این سامانه باعث گردید پوشش معاینات از 89 درصد در 1402 به  96 درصد  در سال 1403 ارتقا یابد که در این رابطه زحمات پزشکان وکارکنان مرکز طب کار در بیمارستان شهید مطهری به ویژه در ماههای پایانی سال شایسته تقدیر می باشد.

وی در پایان ضمن تاکید بر تداوم پروژه های بهداشت، ایمنی و محیط زیست با حمایت مدیران ارشد سازمان، از همکاری و تلاش کلیه مدیریت ها به ویژه کارشناسان، مسئولین HSE و روابط صنعتی همچنین کارشناسان بهداشت حرفه ای مدیریت HSE که در به سرانجام رسیدن پروژه های مهم ذکر شده و سایر طرح های بهداشتی در جهت پیشگیری از بیماری های شغلی و حوادث نقش مهمی داشته اند،  تشکر و قدردانی نمود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز