خبرگزاری کار ایران

در برنامه رادویی چراغ مطرح شد:

راه مواجهه با بحران در هر جامعه‌ای واقع‌بینی است

asdasd
کد خبر : ۶۵۰۲۰۵

برنامه رادیویی چراغ شب گذشته یک شنبه 7 مرداد به وضعیت مصرف برق و تأثیر تغییر ساعات کاری در کاهش این مصرف اختصاص داشت.

به گزارش ایلنا، جواد دوستی (اقتصاددان) درباره تغییر ساعت کار ادارات گفت: تغییر ساعت ادارات فرار رو به جلوی دولت در راستای مسئولیت‌ها در جامعه است. وضعیت منابع آبی به دولت‌ها اجازه می‌دهد که زیرساخت‌های انرژی را درست کنند و باید بدانیم که با شعار این امر تحقق پیدا نمی‌کند.

وی ادامه داد: مگر تاوان کم کاری دولت‌ها و عدم توسعه در حوزه انرژی را باید مردم و کارمندان بپردازند. به نظرم این تصمیم صحیح نیست زیرا با این نوع صرفه‌جویی چیزی درست نمی‌شود. امروز دوران گذار است و سال بعد و سال‌های بعد هم همین اتفاق خواهد افتاد.

 دوستی ادامه داد: با این طرح مخالف هستم مگر اینکه قانونی تدوین شود که بگویند 10 سازمان بزرگ با این روش کارشان را از 6 صبح آغاز کنند. با دو ماه و دو هفته تأثیر زیادی نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه  این تصمیم از نگاه اقتصادی به ضرر دولت و حاکمیت است افزود:4 میلیون کارمند در کار می‌کنند سه هزار و 600 میلیارد تومان با این تصمیم نامتعارف ما در یک روز هدررفت منابع مالی داریم.

دوستی افزود: مردم خواب کاذب و عمیق دارند در خواب کاذب نمی‌توان کارمند را مجبور کرد پشت میز بنشیند و رفتارهای بی کیفیت انجام دهد. برنامه ریزی مدون می‌خواهد و برنامه ریزی‌های کوتاه‌مدت جواب نمی‌دهد. اگر  تا به امروز کوچک‌سازی دولت را اجرا کرده بودیم امروز چنین مشکلی نداشتیم.

 حمیدرضا بابامرادی (روانشناس و مشاور خانواده) که موافق اجرای این طرح بود، گفت: در کشور خودمان برای کارهایمان پیوست روان شناسی نداریم. این تغییر دادن یک رویکرد فرهنگی و عادتی است و این تغییر در کوتاه مدت عملی نیست. دستگاه‌هایی که ارباب رجوع ندارند می‌تواند ساعت کار آنها را تغییر داد. دسته‌بندی‌ها و تقسیم‌بندی‌ها کارشناسی درست  صورت نگرفته است اما نفس عمل درست است. زمین در حال گرم شدن است و نمی‌توان مانند قبل زندگی کرد. این تغییر ساعت مردم را متوجه می‌کند که وضعیت عادی نیست و باید صرفه‌جویی کرد.

بابامرادی با بیان اینکه ما دچار تله دانایی هستیم، گفت: چطور رزمندگان را الگوی خودمان قرار می‌دهیم اما دو ساعت زودتر بیدار شدن در صبح برای کمک کشور را امر سختی می‌دانیم.

سلمان کونانی (حقوقدان و جرم شناس) از دیگر مهمانان برنامه نیز گفت: فرهنگسازی در یک جامعه از سوی دولت ملزوماتی دارد. راه مواجهه با بحران در هر جامعه‌ای واقع بینی است. دولت به جای تغییر ساعات کار  و امید برای تغییر روش در مصرف آب، مانند کشورهای همچون آلمان و امارات قوانین سخت برای هدر دادن آب وضع کند.

وی ادامه داد: کشور ما با بحران کمبود آب مواجه است و این مساله برای 10 سال آینده هم به همین شکل خواهد بود. مسئولین ما نباید از تاکتیک‌های تاریخ مصرف گذشته استفاده کنند باید از همین امروز برای 2 سال دیگر برنامه داشته باشند و نباید به صورت انتحاری از روش‌هایی استفاده کنیم که قربانی آن مردم باشند.

کونانی با بیان اینکه باید در استراتژی واقع بین باشیم و ظرفیت‌های مردمی را ببینیم، گفت: باید منصفانه و غیراحساسی صحبت کنیم. باید دید آیا استانداری می‌داند که این تغییر ساعت قانون محسوب نمی‌شود و با یک بخشنامه نمی‌توان در حقوق یک کارگر و کارمند دخل و تصرف کنید. این طرح برای کارمندان خسارت مالی و جانی ایجاد می‌کند و این تصمیم‌ها ایجاد مسئولیت می‌کند. این کار توجیه حقوقی ندارد و قابلیت طرح دعوا وجود دارد و برای دولت مسئولیت مدنی ایجاد می‌کند و حتی می‌توان علیه دولت شکایت کرد و دولت می‌تواند مجرم شود.

برنامه رادیویی چراغ هر شب ساعت 21 از رادیو تهران به تهیه‌کنندگی لیدا عرفانیان و گویندگی زهره سادات هاشمی به‌صورت زنده پخش می‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز