موسویزاده:
بازسازی منازل آسیبدیدگان جنگ شامل فرهنگیان هم میشود

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، با اشاره به خسارات وارده به فرهنگیان در حمله اخیر، از تدوین طرحی برای حمایت معیشتی اضطراری از معلمان آسیبدیده و ایجاد صندوق جبران خسارت در مجلس خبر داد و گفت: بازسازی منازل آسیبدیدگان بدون تبعیض و شامل فرهنگیان نیز خواهد بود.
به گزارش ایلنا، سید محسن موسویزاده عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت از اختصاص منابع دولتی برای بازسازی منازل فرهنگیان آسیبدیده در جنگ اخیر خبر داد و گفت: اسکان موقت این خانوارها در مدارس تا شروع مهر ماه ادامه خواهد داشت، اما طبیعتاً این وضعیت نمیتواند بلندمدت باشد.
وی با بیان اینکه ماموریت ساخت و ساز به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده است، افزود: دولت مبلغ مشخصی را به بنیاد مسکن اختصاص داده تا بازسازی منازل در مناطق آسیبدیده آغاز شود، این حمایتها شامل همه خانوادههایی است که در جریان حمله اخیر خسارت دیدهاند؛ از جمله فرهنگیان.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: دولت در این مسئله بین اقشار مختلف تفاوتی قائل نشده و طبیعی است که خانههای فرهنگیان نیز در همین طرح قرار میگیرند، ما اطلاع داریم که بنیاد مسکن برای شروع عملیات بازسازی منابعی را در اختیار گرفته است.
هتلها در اختیار خانوادههای بیسرپناه
موسویزاده همچنین به نقش شهرداری تهران در اسکان موقت برخی خانوارهای آسیبدیده اشاره کرد و گفت: شهرداری فضاهایی مانند هتلها را در اختیار گرفته تا خانوادهها به صورت موقت اسکان داده شوند؛ این اقدام به نهاد خاصی مربوط نیست و دولت به طور کلی مسئولیت رسیدگی به این وضعیت را برعهده گرفته و اقدامات اولیه انجام شده است.
عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به ضرورت ایمنسازی مدارس، تصریح کرد: متاسفانه در جریان حمله اخیر، تعدادی از معلمان و دانشآموزان جان خود را از دست داده و به مقام رفیع شهادت نائل شدند؛ بیشتر این افراد در منازل مسکونی مورد حمله قرار گرفتند، نه در مدارس؛ بنابراین ایده ایجاد پناهگاه در مدارس، با چالشهای جدی همراه خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر، آموزش و پرورش تنها نهادی است که وسعت گستردهای از فضاهای فیزیکی را در اختیار دارد، اما مقاومسازی تمام مدارس کشور برای شرایط بحرانی، نیازمند منابع مالی کلان و برنامهریزی گسترده در سطح ملی است.
بازسازی منازل آسیبدیدگان جنگ شامل فرهنگیان هم میشود/ ایجاد صندوق حمایت از معلمان آسیبدیده در دستور کار مجلس قرار میگیرد
موسویزاده با اشاره به تصمیمات اخیر وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: طبق اطلاعات موجود، این وزارتخانه در ساخت و سازهای جدید، درصدد در نظر گرفتن فضاهایی ایمن برای مواقع بحرانی است، این اقدام ارزشمند میتواند الگویی مناسب برای سایر پروژهها، از جمله مدارس باشد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوهمقننه در بحرانها فعال است، گفت: طی روزهای اخیر نیز جلساتی برگزار و تصمیمات مهمی اتخاذ شده است، در همین راستا، هفته آینده پیشنهاد تشکیل صندوق حمایتی ویژه فرهنگیان آسیبدیده از جنگ و سایر حوادث غیر مترقبه در قالب تذکر به وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی ارائه میشود.
وی با تاکید بر اینکه بار اصلی این حادثه نباید تنها بر دوش وزارت آموزش و پرورش باشد، افزود: لازم است برای چنین مواردی، یک سازوکار دائمی در نظر گرفته شود، این موضوع را در کمیسیون آموزش مطرح خواهم کرد تا بتوانیم آن را در قالب بسته حمایتی از وزارتخانه دنبال کنیم.
پدافند غیرعامل باید به مدارس برسد
موسویزاده با اشاره به اهمیت تقویت پدافند غیرعامل در مدارس، یادآور شد: همانطور که مراکز نظامی نقاط آسیبپذیر خود را شناسایی کردهاند، آموزشوپرورش نیز باید وارد این فرایند شود؛ مدارس از جمله مراکزی هستند که باید از نظر پدافند غیرعامل تقویت شوند؛ مجلس از این موضوع حمایت میکند و آمادگی دارد طرحهایی برای الزام دولت بر مقاومسازی فضاهای آموزشی ارائه دهد و معلمان باید در اولویت بستههای حمایتی باشند.
وی با اشاره به وضعیت معیشتی فرهنگیان در شرایط بحرانی، تصریح کرد: متاسفانه در بستههای حمایتی دولت، معلمان کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند؛ این در حالی است که آنها جزو اقشار آسیبپذیر جامعه محسوب میشوند و در چنین شرایطی بیش از سایر گروهها نیازمند حمایت هستند.
موسویزاده در پایان خاطرنشان کرد: مجلس موظف است در این زمینه ورود کند، بنده در کمیسیون آموزش پیگیر این مسئله خواهم بود تا موضوع برای الزام دولت به ارائه بستههای معیشتی ویژه فرهنگیان مورد توجه قرار بگیرد، اجازه نمیدهیم معلمان کشور در این شرایط سخت، مورد غفلت قرار بگیرند.