خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

سر و سامان جدی به حوزه پدافند غیرعامل داده‌ایم

سر و سامان جدی به حوزه پدافند غیرعامل داده‌ایم

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: اقدامات عملیاتی در اتصال برخی از بیمارستان‌ها به خطوط موجود مترو در حال انجام است.

علی نصیری، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص فعالیت‌های این سازمان در جنگ تحمیلی گفت: از لحظه اول، پنجاه ساعت در ستاد مدیریت بحران فعالیت داشتیم تا زمانی که اعلام شد دیگر تجمع به صلاح نیست. ما به‌صورت غیر مستقیم و غیر حضوری هماهنگی بین دستگاه‌ها را پیگیری کردیم. در چارچوب وظایف خود، ما در حوزه‌های نظامی و امنیتی ورودی نداریم، اما در حوزه امدادرسانی به شهروندان عادی و وظایف شهرداری و امور مرتبط مسئولیت‌هایی داریم. 

وی افزود: هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف، وظیفۀ ماست و باید برای خدمت‌رسانی به مردم انجام شود. همچنین، پایگاه مدیریت بحران ما فعال بود و در اختیار هلال احمر، اورژانس و دیگر دستگاه‌های امدادی قرار داشت. این فعالیت‌ها به‌صورت پراکنده صورت می‌گرفت. به عنوان مثال، اگر هلال احمر می‌خواست از پنج پهنه مختلف در شهر تهران نیروهای خود را از استان‌های مختلف مستقر کند، اگر می‌خواست به‌طور روتین عمل کند و سگ‌های زنده‌یاب خود را از چیتگر به اینجا بیاورد، زمان طلایی برای نجات از دست رفته بود. بنابراین، همین کار از یکی از پایگاه‌ها در شرق که نیروهای ما مستقر بودند با سرعت انجام شد که در نهایت تعداد قابل توجهی نجات یافتند، اما متأسفانه تعدادی نیز شهید شدند. تعدادی از افراد نیز با کمک همین نیروها نجات پیدا کردند.

وی افزود: با توجه به هماهنگی بین بخشی که وظیفۀ ذاتی ماست، برخی از تکالیف نیز بر عهده ما گذاشته شد. مسئلۀ اسکان اضطراری محوریت آن با ما بود و ما هماهنگی‌های لازم را انجام دادیم. همچنین اداره کل پشتیبانی که من از تلاش‌های آن‌ها قدردانی می‌کنم، انصافاً بسیار فعال و کارآمد بود و به سرعت هتل‌ها را اجاره و هماهنگ کردند. اکنون آمار بین نهصد تا هزار نفر متغیر است و ممکن است کمتر یا بیشتر شود. 

نصیری خاطرنشان کرد: عمدۀ کارها این است که ما فعلاً به مردمی که در شرایط غیرعادی به سر می‌برند، از جمله افرادی که در هتل هستند، توجه کنیم، زیرا حتی همین وضعیت نیز یک شرایط غیرعادی به شمار می‌آید.

وی خاطرنشان کرد:  مواردی که در طول سال در خصوص پدافند پیگیری شده است، امیدواریم از این پس با جدیت بیشتری دنبال شود. اقدامات شهرداری در حوزه پدافند غیرعامل، در دوره گذشته، دچار تحول معنادار و چشمگیری گردیده است. حالا نمی‌شود تمام اقدامات انجام‌شده را فهرست کرد، اما می‌توان به اقدامات متعددی اشاره کرد که در این زمینه انجام شده است. 

رییس مدیریت بحران تهران در ادامه گفت: شاید در یک فضای غیررسانه‌ای بتوان به راحتی در مورد پدافند غیرعامل بحث و صحبت کرد، اما اینکه برخی افراد کم‌لطفی می‌کنند و می‌پرسند در حوزه پدافند چه اقداماتی انجام شده است، باید توجه داشته باشند که باید متناسب با منابع تخصیص‌یافته و اختیارات موجود، به حجم فعالیت‌ها نسبت به گذشته نگاه کنند. اکنون توانسته‌ایم یک سر و سامان جدی به این موضوع بدهیم، اما نسبت به آنچه که باید باشد، فاصله زیادی وجود دارد.

نصیری افزود: همچنین حمایت‌ها و پیشبرد امور بدون مادیات امکان‌پذیر نیست و برخی از اقدامات به اعتبارات و نقدینگی نیاز دارد. در نهایت، ساخت‌وسازها باید تحقق یابد. به عنوان مثال، اکنون خطوط هشت، نه و دو و یازده مترو در حالی آغاز به کار می‌کنند که مطالعات پدافند غیرعامل نیز در حال انجام است. این خود یک قدم مهم است، چرا که سالیانه حدود هفتصد پروژه جدید شهرداری به مرحله اجرا درمی‌آید. 

وی تصریح کرد:  در حوزه تغییرات نامتعارف در پدافند زیرسطحی، کمیته اقداماتی بسیار زیادی انجام داده است. به عنوان نمونه، فعالیت‌های مختلف در تونل‌ها و کارگاه‌های نیمه‌ساخته مترو در زمینه ایمنی و امنیت فضاهای زیرسطحی، نشان‌دهنده اقدامات متعددی است که در این حوزه صورت گرفته است. 

نصیری در پایان گفت: اقدامات عملیاتی در اتصال برخی از بیمارستان‌ها به خطوط موجود مترو در حال انجام است که درصد پیشرفت‌های مختلفی را شامل می‌شود. اما کاری که پیش از این زمین‌مانده بود، تقریباً در وضعیت صفر درصد پیشرفت قرار داشت، اکنون پیشرفت بسیار خوبی داشته است. بودجه برای این پروژه تصویب شده و اقدامات لازم از جمله طراحی‌ها در حال انجام است. امیدواریم که کارهای عملیاتی با اولویت اتصال بیمارستان امام خمینی به مترو آغاز شود. این اقدامات و فعالیت‌های متنوع در این زمینه در حال انجام است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز