خبرگزاری کار ایران

ایلنا از گلستان گزارش می‌دهد؛

بسیاری از سازندگان مسکن به دلیل‌عدم توانایی خریداران پروژه‌های خود را متوقف کردند

بسیاری از سازندگان مسکن به دلیل‌عدم توانایی خریداران پروژه‌های خود را متوقف کردند

با تداوم نگرش‌های گذشته، خطر فروپاشی اقتصادی در صنعت ساختمان جدی است

در سالهای اخیر صنعت ساختمان‌سازی با رکود مواجه شده است و بسیاری از سازندگان به دلیل‌عدم توانایی خریداران پروژه‌های خود را متوقف کرده اند. دولت می‌تواند با فعال کردن دوباره صنعت ساختمان اشتغال زیادی به خصوص برای جوانان ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در سالهای اخیر صنعت ساختمان‌سازی با رکود شدید مواجه شده است و رکورد ساخت و ساز بحران معیشتی برای استادکاران  و کارگران به وجود آورده است. در وضعیت کنونی بسیاری از صنایع ساختمانی با حداقل ظرفیت تولید، فعالیت می‌کنند و دولت  و مجلس باید اقدمات فوری و اساسی برای رونق ساختمان‌سازی انجام دهند.  

در حال  حاضر بسیاری از مردم قادر به پرداخت اقساط سنگین وام مسکن نیستند و حتی  به موضوع خرید مسکن هم نمی‌توانند فکر کنند. دولت باید یک طرح کارشناسی شده و متناسب با درآمد جامعه پیش‌بینی کند.  

اگر دولت و مجلس بتوانند ساخت مسکن را از حالت رکورد خارج کنند و اقشار کارگر هم بتوانند مسکن بخرند قطعا اشتغال بسیار زیادی هم ایجاد می‌شود. یکی از بخش‌هایی که می‌تواند اهداف اشتغال پایدار را در کشور و استان محقق کند قطعا بخش مسکن است.  

با ایجاد ساخت و ساز  بخش‌هایی مانند کارخانه‌های تهیه سیمان، مصالح ساختمانی و تجهیزات داخلی و … دوباره فعال می‌شوند که در همین بخش‌ها نیز دوباره شاهد اشتغال گسترده کارگران خواهیم بود. در اینجا نیاز است که دستگاه‌های مرتبط با یکدیگر هماهنگ باشند و با شناسایی امکانات و ظرفیت‌ها در راستای ایجاد اشتغال حرکت کنند. 

صنعت ساخت و ساز علاوه بر ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی، تاثیر بسیار زیادی بر سایر صنایع و بخش‌های اقتصادی کشور دارد. با سرمایه‌گذاری در این صنعت، اقتصاد کشور رونق گرفته و رشد مثبتی را تجربه می‌کند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی گرگان در این باره به ایلنا گفت: با تداوم نگرش‌های گذشته، خطر فروپاشی اقتصادی در صنعت ساختمان جدی است. ما به عنوان بازوان اقتصادی نظام، باید خودمان را با شرایط موجود تطبیق دهیم. اگر همچنان با دیدگاه‌های گذشته به وضعیت امروز صنعت ساختمان نگاه کنیم، احتمال فروپاشی اقتصادی به‌شدت افزایش خواهد یافت.

علی محمد چوپانی بیان کرد: در حالی که ما در گذشته صدها واحد مسکونی را به راحتی احداث می‌کردیم، امروز حتی برای تهیه بتن و مصالح اولیه هم دچار مشکل هستیم.  

وی ادامه داد: باید نگاه‌ها و رویکردها را تغییر دهیم. صرفاً برگزاری جلسات کافی نیست، بلکه باید به سمت شکل‌گیری گفتمان جدید حرکت کنیم تا بتوانیم از این مقطع بحرانی عبور کنیم.   

وی همچنین از مشکلات زیرساختی سخن گفت و تاکید کرد: در بسیاری از نقاط استان، حتی برق و گاز هم به درستی تأمین نمی‌شود. فعال اقتصادی بدون انرژی، بدون حمایت و بدون تسهیلات بانکی نمی‌تواند تولید کند.  

چوپانی با انتقاد از کاهش حمایت بانک‌ها از پروژه‌های ساختمانی افزود: در گذشته بانک‌ها تا ۸۰ درصد هزینه ساخت را تأمین می‌کردند، اما اکنون نه‌تنها این حمایت وجود ندارد، بلکه برای گرفتن ساده‌ترین تسهیلات نیز باید فرآیندهای فرساینده‌ای طی شود.  

وی تأکید کرد: همه ما باید با هم فکری، خرد جمعی و تغییر نگرش، مسیر تازه‌ای برای عبور از بحران پیش رو ترسیم کنیم. من برای سلامت و پایداری کسب‌وکار تمام فعالان اقتصادی آرزوی موفقیت دارم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز