خبرگزاری کار ایران

وزیر آموزش و پرورش:

با لشکری از فارغ‌التحصیلانِ کم‌مهارت مواجه هستیم/ همه دنبال استخدام‌‌اند اما استخدامی وجود ندارد

با لشکری از فارغ‌التحصیلانِ کم‌مهارت مواجه هستیم/ همه دنبال استخدام‌‌اند اما استخدامی وجود ندارد

وزیر آموزش و پرورش گفت: به نظر من شاید بزرگ‌ترین خدمتی که دانشگاه آزاد در گام اول انجام داده، توسعه عدالت آموزشی و فرهنگی بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش امروز صبح -سه شنبه ۶ خرداد- در دومین روز مراسم چهل و سومین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی فصل نوینی از اتفاقات بسیار بزرگ در بخش توسعه علمی و فرهنگی کشور را رقم زد. تقریباً انکارناپذیر است که عدالت آموزشی در حوزه آموزش عالی و دسترسی همگان به آموزش عالی در اقصی نقاط کشور به شدت افزایش یافت و این ضریب کاملاً محسوس بود. امروز نیز این جایگاه و نقش حفظ شده است. علی‌رغم اینکه در مقایسه با رشته‌های مختلف و حتی دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه ممتاز و بی‌بدیل و بی‌نظیری دارد.

او افزود: اگر از اتفاقاتی که در حوزه فرهنگی، توسعه رشته‌های تحصیلی و دستاوردهای علمی در بخش‌های مختلف در سراسر کشور بگذریم، بینش‌ها، نگرش‌ها و نگاه‌های جامعه وقتی دانشگاه استقلال پیدا کرد، کاملاً تغییر کرد و این بسیار مهم است. نگاه مردم یک منطقه به علم، علم‌آموزی، توجه به آموزش و یادگیری و اثراتی که در توسعه آن منطقه داشته، تغییر کرده است. امروز در هر شهری که می‌رویم، نام دانشگاه آزاد اسلامی و افتخارات آن انکارناپذیر است. این نکته اول است که به نظر من شاید بزرگ‌ترین خدمتی که دانشگاه آزاد در گام اول انجام داده، توسعه عدالت آموزشی و فرهنگی بوده است.

کاظمی تصریح کرد: در گام دوم، دانشگاه آزاد اسلامی توانسته با یک برنامه جامع آموزشی، نظام آموزشی به‌هم‌پیوسته و کاملاً متصل خوبی را در سطح کشور ایجاد کند که از کودکستان‌ها شروع می‌شود. با داشتن بیش از ۳۸۰ کودکستان در سطح کشور و بیش از ۸۵۰ مدرسه و واحد آموزشی در دوران ابتدایی اول و دوم، فنی‌حرفه‌ای و دانشگاه‌های خوب در رشته‌های مختلف، تقریباً تمام رشته‌های موجود و مورد نیاز کشور را پوشش می‌دهد. این با یک اندیشه هوشمند، خوب و یکپارچه انجام شده است و می‌تواند یک الگوی خوبی باشد.

او با اشاره به اهمیت هم افزایی آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد افزود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم، ارتباط بین آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد اسلامی است. طبیعتاً خروجی آموزش و پرورش در اختیار دانشگاه آزاد قرار می‌گیرد و بخشی نیز در اختیار جامعه قرار می‌گیرد. قطعاً تلاش خواهیم کرد تا تفاهم‌نامه‌ای خوب، مؤثر و اثربخش برای هم‌افزایی ایجاد کنیم.

کاظمی تاکید کرد: ما آمادگی داریم در این خصوص کمک کنیم. یعنی اگر دانشگاه آزاد وسط میدان بیاید، ما حاضریم تجمیع بسیاری از مناطق محروم را به آن ها بسپاریم. همچنین در مناطق روستایی، در مراکز دهستان‌ها، از این ظرفیت عظیم نیروی انسانی که دانشگاه آزاد دارد استفاده شود. همین طور رشته تربیت مربی پیش‌دبستانی را اگر ندارید هم می‌توانید تأسیس و به آن اضافه کنید و این اتصال نیروی انسانی و محتوا را هم برقرار سازید.

او با اشاره به چالش دیگر آموزش و پرورش عنوان کرد: حوزه سوم که ما در آن چالش داریم، بحث توجه به رشته‌های ریاضی، فیزیک و رشته‌های پایه‌ای‌ست. واقعاً این‌ رشته ها مورد نیاز کشورند. بخشی از خطراتی که آینده کشور را تهدید می‌کند، مربوط به توجه ناکافی به این رشته‌های پایه‌ای است. ما انتظار داریم که واقعاً برای این موضوع فکری بشود، چاره‌اندیشی کنیم. ما یک‌سری کارهایی را در آموزش‌وپرورش شروع کرده‌ایم، ولی به نظر می‌رسد دانشگاه آزاد با در اختیار داشتن مدارس سما و مجموعه حوزه‌های تربیتی که دارد، باید برای این هم چاره‌اندیشی کند تا جذابیت‌ها در این حوزه ارتقا پیدا کند و ضریب پوشش دانش‌آموزان در رشته‌های ریاضی، فیزیک و رشته‌های پایه افزایش یابد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به چالش رشته های فنی و حرفه ای گفت: امروز یکی از مشکلات اساسی جامعه ما، پوشش کم رشته‌های فنی و حرفه‌ای است. اکنون با لشکری از دانشجویان فارغ‌التحصیل کم‌مهارت مواجه هستیم که همه دنبال استخدام‌اند و استخدامی وجود ندارد و بعد ناامیدی و افسردگی که موجب می شود این همه سرمایه‌گذاری بی‌نتیجه بماند.

وی خاطر نشان کرد: ما باید کاری بکنیم که پوشش و شاخص اشتغال دانش‌آموزان ما در حوزه فنی و حرفه‌ای حداقل به مرز ۷۰ درصد برسد. به‌روزرسانی رشته‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به تغییرات سریع و گاهی دست‌نیافتنی‌ که در فضای اشتغال جامعه و نیازهای آن ایجاد می‌شود، ضروری است.لذا سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند خیلی به ما کمک کند. ما آمادگی داریم که از تمام ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در قالب برون‌سپاری استفاده کنیم و ضریب پوشش بخش‌های خودمان را در حوزه فنی و حرفه‌ای افزایش دهیم. البته زمینه‌های ارائه خدمات بهداشتی، آموزش معلمان و توانمندسازی معلمان، با توجه به اندیشکده‌هایی که تشکیل داده‌اند، نیز می‌تواند زمینه‌های همکاری ما و دانشگاه آزاد باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز