ایلنا گزارش میدهد:
پروژههای راهسازی در گلستان نقش تعیین کنندهای در توسعه اقتصادی و موضوع اشتغال دارد

جادههای استاندارد عاملی مهم برای توسعه کشور و استان محسوب میشوند و باید در این زمینه مسئولان توجه جدی داشته باشند. توسعه و رونق حمل و نقل در بخشهای باری و مسافری از پیامدهای توسعه و سرمایهگذاری در حوزه راهها است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، استان گلستان دارای ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ارتباطی است و بسیاری از این راههای ارتباطی استاندار نیستند و به همین دلیل سالانه تصادفات منجر به فوت در استان رخ میدهد و عمده این تصادفات در شرق استان اتفاق میافتد.
در دولتهای گذشته پروژههایی در زمینه راهسازی کلنگ زنی شد اما برخی از آنها به علت کمبود اعتبارات وعدم تخصیص در نیمه کاره متوقف شدهاند. استان گلستان در مسیر زائران حرم مطهر رضوی و هم مرز کشورهای آسیا میانه قرار گرفته است و باید زیر ساخت جادهای مناسبی در استان ایجاد شود.
توسعه و رونق حمل و نقل در بخشهای باری و مسافری از پیامدهای توسعه و سرمایهگذاری در حوزه راهها است و دولت چهاردهم و نمایندگان مجلس باید به این موضوع اهمیت بدهند. پروژههای راهسازی در استان، نقش تعیین کنندهای در توسعه اقتصادی و موضوع اشتغال دارد.
در اجرای پروژههای راهسازی، استفاده از توان و ظرفیت پیمانکاران و مشاوران بومی در اولویت قرار گرفته است. استاندار گلستان و معاونین وی باید به این موضوع بسیار مهم توجه کنند.
توسعه مسیرهای ترانزیتی و جادههای منتهی به مشهد نیاز جدی استان است. به توسعه ریلی استان در سالهای اخیر توجه چندانی نشده است و احداث خط آهن گرگان- گنبد - بجنورد - مشهد «و راه آهن» اینچه برون- گنبد – آزادشهر- شاهرود" از جمله مطالبات استان گلستان است.
راه آهن قزاقستان - ترکمنستان - ایران (اینچه برون) نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. راهآهن اینچه برون در بخش کریدور شمال- جنوب و صادرات و واردات به قزاقستان، اولویتهای جغرافیایی خاصی دارد پس باید در اولیت چهاردهم باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان از اجرای پنج طرح مهم راهسازی به طول مجموع ۳۰۰ کیلومتر در این استان خبر داد و گفت: این پروژهها با هدف تقویت زیرساختهای حملونقل، اتصال به کریدورهای بینالمللی، و توسعه مناطق مرزی و صنعتی در حال اجرا هستند.
سید محمد حسینی با اشاره به اینکه طرحهای در دست اجرای راهسازی استان شامل محورهای مهم ارتباطی و ترانزیتی استان هستند، اظهار کرد: پروژههای فعال استان در پنج محور اصلی تعریف شده که نقش مؤثری در ارتقای دسترسی، کاهش سوانح و رونق اقتصادی منطقه ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه محور کردکوی–بندرترکمن–آققلا–گمیشان به طول ۶۸ کیلومتر یکی از پروژههای مهم است، گفت: بیش از ۲۱ کیلومتر از این مسیر در حال اجراست. همچنین، ۳۴ کیلومتر از باند جنوبی این مسیر از بندرترکمن به آققلا و ۹ کیلومتر باند غربی محور کردکوی به بندر ترکمن به بهرهبرداری رسیده و اکنون باند شمالی نیز در حال توسعه و بهسازی است.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان در خصوص محور آققلا به گنبدکاووس اظهار کرد: این مسیر ۸۰ کیلومتری یکی از پرترددترین راههای شرق استان است که ۲۰ کیلومتر از آن در حال احداث است.
وی افزود: توسعه محور آققلا به اینچهبرون نیز به طول ۵۴ کیلومتر در برنامه قرار دارد که در سنوات گذشته حدفاصل آق قلا تا سه راهی انبار الوم بخشی از زیرسازی ۱۰ کیلومتر از آن انجام و تکمیل آن در دستور کار قرار دارد.
حسینی ادامه داد: این مسیر از نظر راهبردی دارای اهمیت ویژهای است چرا که علاوه بر اتصال به منطقه آزاد اینچهبرون و مرز ترکمنستان، به شهرک صنعتی اترک، سایت پتروشیمی گلستان و تالابهای بینالمللی استان نیز دسترسی دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان در بخش دیگری از سخنانش، به محور گنبد به اینچهبرون (جاده نفت) اشاره کرد و افزود: این مسیر به طول ۵۶ کیلومتر در برنامه توسعهای ماست و در حال حاضر، ۸ کیلومتر از آن به بهره برداری رسیده و ۲ کیلومتر آن در دست اجراست. با تکمیل این محور، مسیر ترانزیتی گنبد به اینچهبرون حدود ۲۰ کیلومتر کوتاه خواهد شد.
وی درباره محور رامیان–سهراهی شاهرود نیز گفت: این مسیر به طول ۴۷ کیلومتر در حال اجراست که بخشی از عملیات ترانشه برداری، احداث ابنیه فنی و دیوارهای ضامن و حائل در کیلومتر ابتدایی مسیر انجام گردیده و تاکنون ۳.۳ کیلومتر نیز تکمیل به بهرهبرداری رسیده است.
حسینی در پایان تصریح کرد: توسعه شبکه راههای استان نقش کلیدی در پویایی اقتصادی، رونق گردشگری و اتصال گلستان به بازارهای منطقهای و بینالمللی دارد و با تأمین اعتبار لازم، تلاش خواهیم کرد روند اجرای پروژهها را با سرعت بیشتری ادامه دهیم.