خبرگزاری کار ایران

جشنواره شهید آوینی در دانشگاه گیلان گشایش یافت

جشنواره شهید آوینی در دانشگاه گیلان گشایش یافت
کد خبر : ۱۶۳۹۱۸۶

سومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید سید مرتضی آوینی امروز (شنبه) به میزبانی دانشگاه گیلان در تالار حکمت دانشکده ادبیات و علوم انسانی گشایش یافت.

به گزارش ایلنا، استاندار گیلان در این جشنواره طی سخنانی با قدردانی از دست اندرکاران دانشگاه در برگزاری جشنواره‌های مختلف اظهار کرد: پیش از این جشنواره حرکت در دانشگاه گیلان برگزار شد و امروز نیز این دانشگاه میزبان جشنواره شهید آوینی با حضور دانشجویان و علاقمندان است.

هادی حق شناس با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها در دانشگاه‌ها بیانگر فعالیت، پویا و زنده بودن این مراکز آموزش عالی است ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سیدمرتضی آوینی اضافه کرد: در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی برخی افراد عمرشان و نیز دوره مسئولیت‌شان بسیار کوتاه اما اثرگذار و ماندگار بودند؛ شهید آوینی نمونه‌ای از آنهاست.

جشنواره شهید آوینی در دانشگاه گیلان گشایش یافت

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به آثار مخرب جنگ، ویرانی شهرها و روستاها و زیرساخت‌ها بیان کرد: شهید آوینی با چاشنی عرفان، فلسفه و هنر جنگ را روایت کرد و اثری متفاوت خلق کرد و با برنامه اثرگذار «روایت فتح» فضای جنگ و معنویت و رشادت‌ها و دلاوری‌های حاکم بر آن برای مردم ملموس‌تر شد.

وی با بیان اینکه هنر بهترین ابزار انتقال مفاهیم است با اشاره به تاثیر این آثار هنری در جامعه اضافه کرد: هر چیزی که با ابزار هنر اعم از فیلم (روایت فتح)، صوت و ... منتقل شود، ضمن تاثیرگذاری بیشتر و عمیق تر، مورد استقبال مردم واقع می‌شود.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به مفاهیم قرآنی و بهره‌گیری از آن در زندگی اظهار کرد: توجه به ظرفیت‌های داخلی و خودباوری از مفاهیم اعتقادی است و زمانی اثرگذار است که قرآن کریم با تمام وجود و با معنی خوانده و در زندگی مان پیاده و اجرا شود.

جشنواره شهید آوینی در دانشگاه گیلان گشایش یافت

رئیس دانشگاه گیلان نیز در این جشنواره گفت: سومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید سیدمرتضی آوینی با مشارکت سازمان امور دانشجویان و اداره کل امور شاهد و ایثارگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال برگزاری است.

دکتر محمد دوستدار با اشاره به برگزاری این جشنواره در محورهای چهارگانه قرآنی، معارفی، ادبی و هنری در ۲ سطح واحدهای دانشگاهی و ملی اظهار کرد: محور قرآنی و معارفی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر و محورهای ادبی و هنری مختص همه دانشگاهیان با رویکرد ایثار و شهادت، ارزش های دفاع مقدس و سایر حوزه‌های مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است.

وی با بیان اینکه بیش از سه هزار و ۵۰۰ اثر در روند برگزاری این جشنواره مورد ارزیابی و بررسی داوران قرار گرفت، اضافه کرد: هزار و ۲۰۰ اثر از هزار و ۳۰۰ دانشجو در سطح ملی داوری و بخشی از آثار ارائه شد و مسابقه‌های قرآن و اذان هم امروز (شنبه) برگزار خواهد شد.

رئیس دانشگاه گیلان؛ شناخت استعدادهای دانشجویان و هدایت آنان، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معارف قرآنی در دانشگاه‌ها را از اهداف برگزاری این جشنواره خواند و ادامه داد: در راستای برگزاری آن با هماهنگی کنگره هشت هزار شهید گیلان، آیین گرامیداشت ۱۸ دانشجوی شهید گیلان به عنوان بخشی از برنامه استانی این جشنواره انجام می شود.

وی ضمن قدردانی از همکاری و تلاش همه دانشجویان، اعضای دبیرخانه و هیات داوران جشنواره، تشکل‌های علمی، فرهنگی و بسیج دانشجویی و ... در برگزاری سومین جشنواره شهید آوینی بیان کرد: جشنواره به نام سید اهل قلم است؛ این شهید گرانقدر با ابتکار خود در قالب روایت فتح، مستندهای واقعی را در حوزه دفاع مقدس از خود به یادگار گذاشت.

دکتر دوستدار با بیان اینکه کار شهید آوینی در کشور بی‌نظیر است و با اشاره به ظرفیت هنر و رسانه به عنوان بهترین ابزار برای انتقال فرهنگ و ارزش‌های یک کشور اظهار کرد: شهید آوینی با روایت فتح یادآور می‌شود که فعالیت‌های هنری و ادبی موثرترین عملکردها با توجه به حضور رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در زندگی مردم است.

وی یادآور شد: توجه به ارتقاء و کیفیت رشته‌های هنری و ادبی و نیز تربیت هدفمند دانشجویان در کنار آموزش‌های تحخصصی می‌تواند برای کشور بسیار راهگشا باشد؛ دانشگاه‌ها به این موضوع توجه کرده و در این مسیر تلاش می‌کنند.

جشنواره شهید آوینی در دانشگاه گیلان گشایش یافت

سومین جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید آوینی در راستای کنگره هشت هزار شهید گیلان با هدف ترویج مفاهیم فرهنگ ایثار و هنر و نیز گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید مرتضی آوینی با مشارکت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه گیلان برپا شده و فردا با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان می‌دهد.

جشنواره شهید آوینی به منظور ترویج و تبیین فرهنگ شهادت و ایثار، ارائه تصویر صحیح از فضای قرآنی و دینی دانشگاه‌های سراسر کشور، تجلیل و قدرشناسی از فعالان دانشجو، ترغیب دانشگاهیان به مشارکت جدی در فضای معنوی دانشگاه با شعار «هنر، شیدایی حقیقت است» در ۲ مرحله دانشگاهی و کشوری برگزار شده‌است.

سومین دوره این جشنواره در چهار بخش قرآنی «حفظ، قرائت، ترتیل، اذان» و معارفی «احکام، اخلاق، اعتقادات» (ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر)، هنری «خوشنویسی، طراحی و نقاشی، عکاسی و طراحی پوستر» و ادبی «داستان کوتاه و شعر» ویژه کلیه دانشگاهیان سراسر کشور به میزبانی دانشگاه گیلان برپا شده‌است.

شهید سید مرتضی آوینی، مستندساز، عکاس، روزنامه نگار، نویسنده و نظریه پرداز «سینمای اسلامی» ایرانی بود که ۲۱ شهریور سال ۱۳۲۶ در شهر ری متولد شد و در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در ۴۵ سالگی در فکه خوزستان در اثر اصابت ترکش مین به شهادت رسید.

شهید سید مرتضی آوینی، هنرمندی متعهد و اندیشمندی انقلابی بود که با نگاهی عمیق به حقیقت، روایت‌گر روزهای خون و حماسه شد، او در روزگاری که دوربین تنها ثبت‌کننده تصویر بود، آن را به ابزاری برای ثبت روح و حقیقت جنگ بدل کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز