در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
3 هزار برگ اسناد تاریخی به مرکز اسناد قزوین اهدا شد/ضرورت حفظ رسانهها بهعنوان بخشی از تاریخ

مسئول مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین گفت: سال گذشته 3 هزار برگ اسناد دیداری، شنیداری و مکتوب از طرف خانوادهها و خاندانهای قزوین به مرکز اسناد اهدا شد که دیجیتال سازی خواهند شد.
زهره ترکمن در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به تعیین تکلیف اسناد دولتی گفت: آن دسته از اسناد که دارای ارزش تاریخی باشد در مرکز اسناد ساماندهی میشود و در استان 5 میلیون برگسند دولتی داریم.
به گفته مسئول مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین، اسناد بخشی از حافظه تاریخی است که هویت ما را میسازد، اسناد مکتوب و دیداری و شنیداری، تکههای پازلی هستند که اطلاعات بسیار باارزشی درباره تاریخ اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قزوین در اختیار ما میگذارند از این رو جمعآوری، حفظ و نگهداری و دیجیتالسازی آنها اهمیت دارد.
وی ادامه داد: تاریخ شفاهی هم یکی از ابزارهای مهم در تدوین تاریخ محسوب میشود و در این حوزه هم با حدود 100 گفتوگو با مفاخر و افراد باتجربه داشتهایم تا از روایت آنها در کنار سایر منابع استفاده کنیم.
این مسئول با اشاره به در دسستری بودن تمام اسناد تاریخی جمعآوری شده در سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی عنوان کرد: در این سامانه نسخه دیجیتال اسناد، کتابها، نشریهها و گفتوگوهای گردآوری شده در دسترس پژوهشگران و علاقمندان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه اسناد به سه روش اهدایی، امانی و فروش در اختیار مرکز اسناد قرار میگیرد، گفت: اسنادی که در دست مردم است در طول زمان از بین میرود و فرسوده میشود؛ باتوجه به اهمیت تاریخی آنها از مردم درخواست داریم اسناد خود را به یکی از سه روش موجود در اختیار ما قرار دهند تا حفظ و دیجیتالسازی شود.
ترکمن درباره ضرورت حفظ مطالب درج شده در رسانهها عنوان کرد: رسانههای مکتوب همیشه اطلاعات مفیدی را به همراه دارند، اما همواره با چالش فرسوده شدن و از بین رفتن مواجه هستند از این رو آنها در مرکز اسناد نگهداری میشوند و درحال حاضر آرشیو چهل ساله روزنامه ولاین قزوین دیجیتال سازی شده و یکی از پرمراجعهترین بخشها برای جستوجو در استان هم همین روزنامه بوده است.
وی ادامه داد: نشریههای مینودر، مادران و دختران، حدیث و پیام شهر هم در اختیار مرکز اسناد قرار گرفته که دیجیتالسازی میشوند؛ از سایر رسانهها هم درخواست داریم برای حفظ رسانههای خود یک نسخه از آن را در اختیار ما قرار دهند.
مسئول مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین اظهار کرد: رسانههای برخط و الکترونیک هم این قابلیت را دارند که در مرکزر اسناد حفظ شوند، در این حوزه یک لینک در اختیار آنها قرار میگیرد.