مشاور وزیر علوم:
آزادی پس از بیان باید در دانشگاهها وجود داشته باشد

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید به گونهای رفتار کنیم که مجموعه دانشگاه نه تنها در بیان، بلکه حتی پس از بیان نیز آزادی داشته باشد، البته انتظار داریم که در دانشگاه هویت ملی و حفظ مرزهای سیاسی و عقیدتی نیز حفظ شود و صحبتها از روی علاقه و دلسوزی به کشور بیان شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، سیداحمدرضا خضری عصر امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: اگر خدای ناکرده دانشجو و استادی احساس کند که جایی برای بیان اندیشه خود ندارد، باید با انجام برخی کارها این اطمینان را بدهیم که دانشگاه محل تولید علم و اندیشه است.
وی، دانشگاه ها را نیازمند ایجاد آرامش فکری، روحی و روانی دانست و تصریح کرد: دانشگاه در واقع محل تبادل علم و اندیشه و به طور اساسی محلی برای احترام و عزت گذاشتن است، اساتید و دانشجویان باید در صدر بنشینند، نه اینکه در بازیهای سیاسی زجر بکشند و دچار بیحرمتی شوند.
خضری ادامه داد: استاد دانشگاه باید مقاله نوشته و حرف خود را آزادانه بیان کند، ضمن اینکه باید به گونهای رفتار کنیم که مجموعه دانشگاه نه تنها در بیان، بلکه حتی پس از بیان نیز آزادی داشته باشد، البته انتظار داریم که در دانشگاه هویت ملی و حفظ مرزهای سیاسی و عقیدتی نیز حفظ شود و صحبتها از روی علاقه و دلسوزی به کشور بیان شود.
مشاور وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه باید مروج اخلاق و الگویی برای اخلاق علمی، انسانی و مرتبط با تولیدات دانشگاهی باشد، تصریح کرد: دانشگاه هیچگاه جنس نامرغوب تحویل جامعه نمی دهد، باید اخلاق را ترویج کرد، اگر خدای ناکرده از استاد و دانشجویی فریب، نیرنگ و رفتار ناشایستی صورت بگیرد، جامعه اعتماد خود را به دانشگاه از دست خواهد داد.
خضری بر توجه به ذائقه مخاطبان تاکید کرد و یادآور شد: بسیاری از مخاطبان افزایش نشاط را در برنامههای مذهبی، برخی در برنامههای فرهنگی، عدهای در نشریات علمی و فعالیت سیاسی و حتی گفت و گوهای آزاد می دانند که باید همه این ها در دانشگاه فراهم و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به روز و متناسب با نیاز جامعه گام بردارد، خاطرنشان کرد: رشته های جدید و مورد نیاز بایستی در دانشگاه ها تهیه شود، اگر از رشته تحصیلی استقبال به عمل نمی آید باید باید نسبت به حذف آن اقدام کرد، قزوین به عنوان یکی از قطب های مهم صنعتی به شمار می رود و از این رو این قطب با پیوند علمی از سوی دانشگاه ها تقویت شود، حتی برای تولیدکنندگان نیز ارفاقات و مشوق های مالیاتی در نظر گرفته شود.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم با بیان اینکه دیپلماسی علمی دانشگاه باید تقویت شود، یادآور شد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) متفاوت از سایر دانشگاه های دولتی کشور، عنوان بین المللی دارد و نباید همانند سایرین رفتار کند، چراکه تنها از این طریق است که می توان بر تحریم ها فایق آمد و در عرصه جهانی رشد کرد.
خضری بر اجرای برنامه هفتم توسعه تاکید کرد و اضافه کرد: قرار است تا پایان برنامه هفتم توسعه به جذب 320 هزار دانشجوی بین المللی اقدام کنیم که نقش دانشگاه بین المللی امام (ره) قزوین در این میان می تواند بسیار پررنگ باشد.
مشاور وزیر علوم خاطرنشان کرد: این دانشگاه باید خود را به رتبههای بالاتری برساند و با حفظ پیشرانی در عرصه صنعت و اقتصاد فرصت آفرین باشد و در عین حال نیز در حفظ مرجعیت علمی خود بکوشد.
وی ادامه داد: بهترین سرمایه های کشور که همان اعضای هیات علمی و دانشجویان هستند، در اختیار دانشگاه بین المللی امام راحل است، تا جایی که این دانشگاه سرریز نخبگان علمی کشور می باشد و خیلی ها برای نداشتن چند صدم رتبه کنکور نمی توانند در این مجموعه حضور بیابند.
به گفته خضری، کمبود زیرساختها، فرسودگی کالبدی دانشگاه، آسیب پذیری محلی دانشگاه در حاشیه شهر و دور ماندن از اهداف اولیه از آسیبهای جدی این دانشگاه است که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
مشاور وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه بین المللی امام (ره) با بیش از چهار دهه فعالیت خود، هم اکنون دارای هفت دانشکده، یک هکتار عرصه و حدود 70 هزار متر مربع عیان است که با حدود 600 کارمند و هفت هزار دانشجو و زیرساخت های فیزیکی و قابل توجه دارای سرمایه اجتماعی، مقبولیت در مرکز ایران، عنوان بین المللی و منتسب به نام امام خمینی (ره) فعالیت دارد.
وی ادامه داد: قزوین شهری کهن و برآمده از دل تاریخ، زادبوم راژیا و آرساس و کشوین، سرزمین دشتهای پهناور و درختان پرثمر و تاکها رنگارنگ، خاستگاه زیتون، انگور، پسته و گردو، قطب صنعتی، کانون کار و تلاش و اشتغال و مردمانی پایدار و شیرزنان نستوه است.