مدیرکل میراثفرهنگی استان:
استان مرکزی منطقه پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی دارد / مقابله با تخریبگران و قاچاقچیان میراثفرهنگی، یک وظیفه ملی است

مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با بیان اینکه این منطقه پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی دارد، گفت: گنج، هویت و تمدن را شکل میدهد. اما سوداگران گنج، هرگز معنای واقعی این واژه را درک نکردهاند. مقابله با تخریبگران و قاچاقچیان میراثفرهنگی، یک وظیفه ملی است و تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی باید در این مسیر همراه یگان حفاظت میراثفرهنگی باشند و به این مجموعه کمک کنند.
به گزارش ایلنا، محمود مرادی نراقی در جلسه فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با پرسنل یگان حفاظت استان مرکزی، افزود: طبق کاوشهای باستانشناسی این استان دارای محوطههایی متعلق به دوره نوسنگی و پیش از تاریخ است. در همین راستا، کاوشهایی در غار زل هستیجان شهرستان دلیجان انجام شده و بخشی از یافتههای آن در هفته میراثفرهنگی در موزه چهارفصل اراک رونمایی خواهد شد.
وی به غنی بودن استان مرکزی به لحاظ حضور مشاهیر و مفاخر برجسته در این منطقه و تأکید بر این موضوع که این استان خواستگاه عالمخیز است اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: استان مرکزی، مهد مفاخر و تمدن ایران است و این استان را باید استان مفاخر و مشاهیر دانست. چرا که بیش از یکچهارم مفاخر کشور از اهالی این دیار هستند و این منطقه است و در واقع میتوان گه که ذخیرهگاه تمدنی ایران محسوب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی بر اهمیت پاسداری از میراثفرهنگی و ضرورت تقویت منابع انسانی این مجموعه تأکید کرده و اظهار داشت: تلاشهای نیروهای یگان حفاظت میراثفرهنگی جای قدردانی دارد و در این راستا خواستار پیگیری جذب نیرو برای این یگان هستیم. این مجموعه نیازمند تقویت جدی در حوزه منابع انسانی است تا بتواند مأموریتهای خود را با اقتدار و اثربخشی بیشتر پیگیری کند.
مرادی نراقی در پایان به وضعیت معیشتی کارکنان حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی اشاره داشته و در این رابطه تصریح کرد: این مجموعه در حوزه رفاهیات، واقعاً یکی از ضعیفترین دستگاههای اجرایی به شمار میرود. اما جای قدردانی دارد که همکاران این حوزه با قناعت، عشق و تعهد در این مسیر فرهنگی و تمدنی گام برمیدارند و تمامی تلاش خود را برای حفاظ و پاسداری از آن به کار گرفتهاند.