با حضور وزیر نیرو ایران و وزیر انرژی تاجیکستان؛
یادداشت تفاهم ایران و تاجیکستان در شیراز امضا شد

در جریان هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی، یادداشت تفاهمی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در شهر شیراز به امضا رسید.
به گزارش ایلنا، هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دوجانبه امروز ۱۶ اردیبهشت با حضور وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان در شیراز برگزار شد.
در این نشست، طرفین در فضایی صمیمی و دوستانه به بررسی راهکارهای توسعه همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی پرداختند و برای تشکیل کمیتهها و گروههای کاری مختلف بهمنظور پیگیری تفاهمات و گسترش همکاریها در چارچوب این کمیسیون به توافق رسیدند.
محورهای همکاری در تفاهمنامه
یادداشت تفاهم امضاشده شامل بندهایی در زمینه همکاریهای تجاری، صنعتی، مناطق آزاد، سرمایهگذاری، زمینشناسی، نقشهبرداری، استاندارد، گمرک، مالی و بانکی است. طرفین همچنین برای تبادل فهرست کالاها و خدمات دارای ظرفیت صادراتی و بانک اطلاعات تجار اعلام آمادگی کردند تا شناخت بهتری از توانمندیهای اقتصادی و تجاری یکدیگر به دست آورند.
تسهیل مبادلات تجاری و نمایشگاهی
بر اساس این تفاهمنامه، دو طرف متعهد شدند در چارچوب قوانین و مقررات خود، زمینه اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری، تبادل اطلاعات و برگزاری نمایشگاهها را برای مشارکت متقابل در رویدادهای تجاری و نمایشگاههای بینالمللی فراهم کنند. همچنین، طرف تاجیکی تعهد داد با صدور مجوزها و ارائه تسهیلات لازم، از تجار و فعالان اقتصادی ایرانی در این کشور حمایت کند.
بهمنظور اجرایی شدن مصوبات هفدهمین اجلاس، طرفین توافق کردند جلسات کمیته مشترک پیگیری تشکیل شود. بر این اساس، قرار شد ظرف سه ماه پس از امضای یادداشت تفاهم، اعضای این کمیته توسط طرفین معرفی شوند. این یادداشت تفاهم در شهر شیراز در دو نسخه اصلی به زبانهای فارسی و تاجیکی، که هر دو از اعتبار برابر برخوردارند، به امضا رسید.
وزیر نیرو ایران در اینمراسم گفت: امروز یادداشت تفاهمی در چارچوب هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در شیراز امضا میشود.
عباس علیآبادی افزود: این یادداشت با هدف توسعه روابط تجاری در حوزه خدمات فنی و مهندسی و کالا و حمایتهای لازم از تجار و فعالان اقتصادی ایران در کشور تاجیکستان تنظیم شده که به نظر من محور بسیار مهمی در تقویت همکاریهای دوجانبه است.
وی ادامه داد: در این یادداشت تفاهم، طرفین برای تسریع در بررسی پروژههای توسعه صنایع سبک، مشارکت فعال در توسعه صنعت نساجی و ایجاد بنگاههای اقتصادی در صنایع غذایی توافق کردهاند. همچنین، برگزاری گردهماییها، سمینارها و کارگاههای بینالمللی برای آشنایی بیشتر طرفین و رویدادهای آموزشی هدفمند برای مشارکت تجار و سرمایهگذاران دو کشور در این صنایع بهعنوان محورهای کلیدی تعیین شده است.
تأکید بر گسترش همکاریهای فرهنگی و گردشگری
علیآبادی با اشاره به اهمیت همکاریهای فرهنگی دو کشور گفت: در این تفاهمنامه بر گسترش روابط و همکاریهای فرهنگی دو کشور و شناسایی و معرفی جاذبههای گردشگری تأکید شده است. این موضوع مقدمهای اساسی برای همکاریهای کنونی و آینده محسوب میشود و از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وزیر نیرو ادامه داد: برگزاری دورههای آموزشی در زمینههای نقشهبرداری، گمرک، میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری، کشاورزی و مدیریت منابع آب بهعنوان محورهای تعیینشده در این یادداشت تفاهم مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین، همکاری در زمینههای بانکی و مالی، علوم و فناوری، بهداشت و درمان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی و صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزههای آب، برق و محیط زیست از دیگر نکات مهم این سند است که میتواند زمینهساز گسترش همکاریهای دوجانبه باشد.
وی با اشاره به نگاه متخصصان علمی و فنی ایران به تاجیکستان، اظهار داشت: ما برای رفع نیازهای این کشور آماده همکاری هستیم و متقابلاً از طرف تاجیکستان نیز این امکان برای ما فراهم است تا با پذیرش هیئتهای آنها، مطالعات لازم را انجام دهیم و از ظرفیتهای این کشور بهصورت مناسب بهرهمند شویم. این موارد از نکات کلیدی است که در یادداشت تفاهم مورد توجه قرار گرفته است.
علیآبادی در پایان ابراز امیدواری کرد: این یادداشت تفاهم زمینهساز اقدامات عملیتر در اجلاسهای بعدی باشد تا بتوانیم از کلیات عبور کرده و قدمهای جزئیتری به جلو برداریم.