در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان مرکزی عنوان شد؛
مدیران باید برای جذب اعتبارات ملی تلاش مضاعفی به کار گیرند / دولت به موقع بخش اول و بخش دوم بودجه را تحویل داد

استاندار مرکزی گفت: مدیران باید برای جذب اعتبارات ملی که سهم این استان است، تلاش مضاعفی به کار گیرند و در این راستا از هر نوع کمک نیاز باشد دریغ نمیشود. تمامی تلاشها به کار گرفته شده تا آن بخشی از اعتبارات که در دست استان است، عادلانه در شهرستانها توزیع شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان مرکزی، افزود: مدیران استان متکی به اعتبارات استانی نباشند. انجام اقدامات توسعهای نیازمند اعتبارات ملی و فراتر از استانی است. سهم کمی از اعتبارات قابل برنامهریزی است که بیشتر صرف پروژههای مستمر و تعمیر و تجهیز میشود.
وی با تأکید بر اینکه جذب اعتبارات ملی نیاز به تلاش ویژه مدیران دارد، ادامه داد: نباید منتظر اعتبارات عادی و یکنواخت استانی بود، تلاش خارج از توان هر مدیر است که منجر به کارهای توسعهای میشود و این موضوع ملاک ارزیابی مدیران است. برگشت اعتبارات از دستگاههای اجرایی استان، قابل قبول نیست و خط قرمز است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: هماهنگی خوبی بین نمایندگان مردم استان در مجلس وجود دارد که امور مختلف را با جدیت پیگیری میکنند. اعتبارات استانی در سال جاری 2 ماه زودتر از سالهای گذشته ابلاغ شده تا نهایت بهرهگیری از فصل کاری صورت گیرد و قطعاً به تسریع اجرای پروژهها کمک ویژهای خواهد کرد.
زندیهوکیلی بر برگزاری کمیتههای شهرستانی برنامهریزی تأکید داشته و تصریح کرد: فرمانداران شهرستانهای مختلف استان مرکزی باید کمیتههای برنامهریزی شهرستانی را هرچه زودتر برگزار کنند. اعتبارات تخصیصی نفت و گاز برای شهرهای مشخص است و تأثیر چندانی در شاخصهای اعتباری استان مرکزی ندارد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر اعتبارات صرف تعمیر و تجهیز پروژههای مستمر میشود، بیان داشت: تکمیل پروژههای نیمهتمام باید ضرورت دارد و در اولویت قرار دارد و سعی شود اعتبارات در شهرستانها خورد نشود. مشارکت خیرین و بخش خصوصی به سمت طرحهای سرمایهگذاری امری ضروری است که باید با جدیت پیگیری شود.
استاندار مرکزی تأکید کرد: بحث مولدسازی امری ضروری است و یکی از راههای مولدسازی فروش است. در این راستا میتوان اقدامات خوبی تعریف کرد. اعتبار مولدسازی در مرحله نخست برای دستگاه اجرایی عمل کننده و یا در همان شهرستان هزینه میشود. در مراحل بعد و عدم نیاز در سایر شهرستانها هزینه میشود.
دولت به موقع بخش اول و بخش دوم بودجه را تحویل داد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: دولت چهاردهم به موقع بخش اول و بخش دوم بودجه را تحویل داد. در این راستا مجلس با جلسات فشرده و بررسیهای لازم پیش از اتمام سال بودجه را ابلاغ و دولت نیز آن را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد.
نوربخش عسگری به زمان ابلاغ جدول بودجه استانی اشاره کرده و در رابطه با تشکیل جلسات این موضوع، افزود: اواخر فروردین ماه سال جاری جدول بودجه استانی ابلاغ شد که بر اساس آن باید شورای برنامهریزی و توسعه استانی و شهرستانی تشکیل شود.
وی ادامه داد: بر اساس ضوابط اجرایی باید منتظر اقدام تفضیلی و دستورالعملها باشیم. اما با تأکید استاندار مرکزی و برای استفاده از زمان و فصل کاری، این اجازه از شورا گرفته شده که اگر نکته خاصی در دستورالعملها بود، مصوب و اصلاح شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی اظهار داشت: سال گذشته جلسه شورای برنامهریزی برای اعتبارات سال تیر ماه برگزار شد، اما در سال جاری این جلسه 2 ماه زودتر برگزار شده که در سرعتبخشی به عملیات اجرایی پروژههای عمرانی نقش مؤثری دارد.
عسگری تصریح کرد: اعتبارات سال جاری استان مرکزی نسبت به گذشته 81 درصد و درآمد مصوب استان نیز 46 درصد افزایش دارد. منابع و مصارف بودجه دولت در سال جاری 110 هزار میلیارد ریال است. 22 هزار و 330 میلیارد ریال ارزش طرحهای تملک دارایی و سرمایهای استان مرکزی در سال جاری است.
وی همچنین با اشاره به اینکه الزاماتی نیز در بودجه وجود دارد، بیان داشت: 17 هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار ملی به نام استان مرکزی است که توزیع آن بر عهده این استان نیست و ضرورت دارد مدیران استانی برای جذب این اعتبارات تلاش ویژهای کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی تأکید کرد: اعتبارات 3 درصد درآمد حاصل از نفت خام و گاز طبیعی نیز بر اساس جمعیت مناطق محروم این استان توزیع میشود. همچنین 77 هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی سال گذشته در استان مرکزی تخصیص و توزیع شد.