خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

بحران خشکسالی در مناطق شمالی گلستان شدیدتر است/زنگ خطر خشکسالی در استان به صدا در آمد

بحران خشکسالی در مناطق شمالی گلستان شدیدتر است/زنگ خطر خشکسالی در استان به صدا در آمد

آژیر قرمز خطر خشکسالی درگلستان به صدا در آمد

زنگ خطر خشکسالی در گلستان به صدا در آمده است و بیش از ۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم استان از بین رفته است. بسیاری از مزارع  فعلی گندم کامل سبز نشده‌اند و معرض نابودی قرار دارند. در این وضعیت خسارت سنگینی به اقتصاد استان و کشور وارد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، گلستان قطب کشاورزی در کشور است و امنیت غذایی کشور را تامین می‌کند و خشک سالی  معیشت خانواده بزرگ کشاورزی را بیش از سایر نقاط تحت تاثیر خود قرار داده است. آسیب بحران خشکسالی در مناطق شمالی گلستان شدیدتر است. 

۹۵ درصد آب آشامیدنی استان از طریق منابع زیرزمینی تامین می‌شود و بسیاری از شهرهای استان و به خصوص  مناطق شمالی در بهار و تابستان با کمبود آب شرب مواجه اند. آب سدهای استان کاهش یافته، تالاب‌ها و آب‌بندان‌ها خشک شده و آب‌های زیرزمینی کاهش یافته است.

به گفته کارشناسان هواشناسی استان تغییرات میانگین دمای هوای استان نسبت به بلندمدت چندین درجه افزایش داشته است که همین موضوع  باعث شده روند رشد گیاهان را دچار اختلال کرده است. 

بخاطر خشک سالی بسیاری از کشاورزان آسیب دیده‌اند وبه چالش  بزرگی بر خوردند و مسئولین ونمایندگان مجلس به کشاورزان کمک  کنند. ضروری است که اقدامات حمایتی، از جمله تخصیص به‌موقع نهاده‌ها و تأمین منابع مالی، برای کاهش خسارات و افزایش بهره‌وری انجام شود. 

اگر وضعیت خشک سالی ادامه پیدا کند در ابتدا معیشت کشاورزان نابود می‌شود و باعث بروز بحران‌های اجتماعی و اقتصادی نیز می‌شود. آموزش کشاورزان در زمینه کشت محصولات مقاوم به خشکی و استفاده از روش‌های زراعی پایدار حائز اهمیت است. 

یک کشاورز درگفت وگو با ایلنا گفت: بنده در کشت پاییزه ۱۷ هکتار گندم کشت کردم ولی از زمان کشت تا کنون بارش‌های خیلی موثری نداشتیم. متاسفانه تمام مزارع کامل سبز نشد. 

اکبر جباری ادامه داد: هواشناسی اعلام کرده در ماه‌های  فروردین و اردیبهشت بارش چندان موثری نخواهیم داشت و این وضعیت ما کشاورزان را بدتر می‌کند. متاسفانه امسال با کمبود شدید  و گرانی کود هم مواجه شدیم و به موقع به دست ما نرسید. 

وی افزود: همه اینها باعث شده ما قطعا کشت گندم خوبی نخواهیم داشت در اینجا نیاز است که جهادکشاورزی یک فکری به حال کشاورزان بکند ولی متاسفانه فقط شعار  حمایت از کشاورز را میدهند. 

وی تصریح کرد: قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم کفاف نمیکند و این خشک سالی هم بلای جان کشاورز شده است. اگر این روند‌ها خشک سالی، خرید تضمینی و کمبود کود ادامه پیدا کند مطمن درسال آینده میزان کشت گندم در گلستان کاهش  پیدا می‌کند. 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: آژیر قرمز خطر خشکسالی به صدا در آمده است و کشاورزان مزارع گندم و جو در گلستان آبیاری کنند. 

شهرام ناظری با اشاره به مراحل مختلف رشد گندم در استان گفت: عمده مزارع در مرحله پنجه‌دهی، شروع پنجه‌دهی و بخشی نیز در مرحله ساقه‌دهی قرار دارند. اما شرایط در نوار شمالی استان نامطلوب بوده و رشد رویشی در برخی مناطق متوقف شده است. 

وی افزود: تشکیل اکیپ‌های نظارتی متشکل از کارشناسان زراعت و حفظ نباتات در سطح شهرستان‌ها و تداوم این نظارت‌ها حتی در ایام تعطیل نوروز ضروری است و رصد دقیق مزارع، به ویژه مزارع با بذور خود مصرفی، به منظور کنترل علف‌های هرز و بیماری‌ها باید انجام شود. 

ناظری ادامه داد: در این شرایط آبیاری به موقع مزارع، به خصوص در کمربند میانی، و تحقق برش ابلاغی آبیاری ضروری است. 

او تاکید کرد: در شرایط تنش خشکی، تخصیص کود مزارع تکثیری گندم، جو، کلزا و سیب‌زمینی به دلیل اهمیت تولید بذر، در اولویت قرار گیرند و استفاده از کود آبیاری به همراه کود پتاسه توصیه می‌شود. 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گلستان خواستار توجه جدی کشاورزان و مسئولان به این موضوع شد و بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای مقابله با کم‌آبی و جلوگیری از کاهش تولید تاکید کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز