خبرگزاری کار ایران

هشدار پلیس فتا درباره خرید و فروش سوالات جعلی در ایام امتحانات

asdasd
کد خبر : ۱۳۵۸۵۲۲

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در آستانه آغاز امتحانات دانش‌آموزان در خصوص فعالیت سودجویان اینترنتی به بهانه فروش سوالات امتحانی هشدار داد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ داوود معظمی گودرزی در این باره تشریح کرد: ‌در آستانه آغاز امتحانات دانش‌آموزان هستیم و متاسفانه سودجویانی هم که از هر فرصتی برای سوءاستفاده از کاربران فضای مجازی استفاده می‌‌کنند، ممکن است تحت عناوین و بهانه‌هایی مانند فروش سوالات امتحانی، فروش لوازم تقلب و ... اقدام به سوء استفاده از دانش‌آموزان کنند. در واقع، این افراد از سن و تجربیات کم دانش‌آموزان سوء استفاده می‌کنند و اقدام به دریافت مبالغ بالا از آنان کرده یا آنان را به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت کرده و نسبت به خالی کردن حسابشان اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه کلاهبرداران هیچ‌گونه دسترسی به سوالات امتحانی ندارند، بیان داشت:‌ این افراد در اکثر موارد پس از دریافت پول دیگر پاسخی به پیام‌های کاربران نمی‌دهند. در مواردی نیز سوالات جعلی و غلط را برای دانش‌آموزان ارسال کرده و این افراد با این امید که به سوالات دسترسی دارند، دیگر درس نخوانده و در جلسه امتحان با مشکل مواجه شده‌اند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان این که در سال‌های گذشته شاهد طرح ادعای فروش سوالات امتحانات بخصوص امتحانات نهایی از سوی مجرمان سایبری بوده‌ایم، گفت: پلیس فتا این افراد را شناسایی و بازداشت کرده است. مجرمان سایبری با این ترفند اقدام به سرقت اطلاعات بانکی خانواده‌هایی که فرزندانشان به دنبال خرید سوالات بودند، می‌کردند و حساب بانکی‌شان را خالی می‌کردند. در بررسی‌های ما مشخص شده است که سوالات فروخته‌شده، سوالات متفرقه یا سوالات مربوط به سال‌های گذشته بوده که از سوی آموزش و پرورش نیز منتشر شده است، ولی دانش‌آموزان با این امید که سوالات را در اختیار دارند، زمان کافی برای مطالعه نگذاشته بودند و زمانی که در سر جلسه امتحان حاضر شده و با سوالات متفاوت از سوالات فروخته‌شده مواجه شدند، امتحان خود را خراب کردند.

معظمی گودرزی با تاکید بر این که در این شرایط والدین نقش ویژه‌ای برعهده دارند، ادامه داد:‌ ضرورت دارد تا والدین در این خصوص به فرزندان خود هشدار دهند و آنها را از خریدن سوالات امتحانات نهایی در شبکه‌های اجتماعی منع کنند، اما علاوه بر این موضوع والدین باید با فرزندان خود همراه باشند، در مواردی دیده شده است که دانش‌آموزان از ترس برخورد والدین‌شان با نمره کم، اقدام به خرید سوالات جعلی کرده و خود را درگیر مشکلات بیشتری کرده‌اند.

وی با بیان این که سخت گیری‌های بیش از حد والدین برای کسب نمره عالی و هشدار بیش از حد درباره امتحان موجب استرس دانش‌آموزان می‌شود، گفت:‌ هنگامی که والدین شرایط سختی را در ایام امتحانات برقرار می‌کنند و فرزند خود را از گرفتن نمره کم یا عدم قبولی می‌ترسانند و تهدید می‌کنند، دانش‌آموزان نیز ناگزیر به سمت رفتارهای این‌چنینی می‌روند تا بتوانند رضایت والدین خود را جلب کنند. وجود اضطراب در والدین باعث انتقال آن به فرزند و تشدید اضطراب او در ایام امتحانات می‌شود.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به پیامدهای مقایسه کردن دیگر دانش‌آموزان با فرزند خود به والدین هشدار داد و افزود:‌ هرگاه والدین یا معلمان دائما توانایی‌های فرد را با توانایی‌های فرد دیگر بسنجد و این کار آنها با سرزنش همراه باشد، اعتماد به نفس فرد کم شده و بر اضطراب او افزوده می‌شود و ممکن است دانش‌آموزان را به سمت چنین اقداماتی سوق دهد. 

وی ادامه داد:‌ در نظر گرفتن پاداش بیش از حد برای اخذ نمره عالی در امتحان، شرطی کردن دانش‌آموزان و ... نیز ازجمله مواردی است که می‌تواند سبب گرایش دانش‌آموزان به چنین اقداماتی شود. بهترین کار همراهی والدین با فرزندان خود و کاستن از حجم اضطراب و نگرانی‌های آنان است. همچنین در کنار نظارت بیشتر بر زمان مطالعه دانش‌آموزان، لازم است که والدین زمان استفاده آنها از وسایل هوشمند و اینترنت را محدود کنند تا آنها زمان بیشتری برای رسیدگی به دروس و امتحانات خود داشته باشند.

معظمی گودرزی اظهار داشت:‌ حضور و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی در فصل امتحانات می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب دانش‌آموزان شود. از این رو، باید زمان فعالیت آنها در شبکه‌های اجتماعی را محدود کنیم. ترغیب دانش‌آموزان به حضور هدفمند در فضای مجازی در فصل امتحانات یک ضرورت است. با محدود کردن فعالیت در شبکه‌های اجتماعی جوی آرام در خانه ایجاد کنیم. والدین نیز فعالیت خود در شبکه‌های اجتماعی را محدود کنند تا زمان بیشتری برای رسیدگی به درس دانش آموزان داشته باشند. والدین باید روش‌های صحیح مطالعه قبل از امتحان را به دانش آموزان یاد دهند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با تاکید بر این که پلیس فتا حتما با افراد سودجو که تحت بهانه‌هایی نظیر فروش سوالات امتحانی، ابزارهای تقلب و ... اقدام به سودجویی کنند، برخورد خواهد کرد، توصیه کرد: تیم‌های رصد پلیس فتا در فضای مجازی حضور دارند و مردم هم می‌توانند در صورت مشاهده چنین مواردی حتما با پلیس از طریق تماس با مرکز فوریت‌های سایبری به شماره 096380 و یا سایت پلیس فتا به نشانی  www.cyberpolice.ir در میان بگذارند .

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز